Работа с гипскартон за напреднали.
Velio - специалист
Това е моето "творение", което трябва да се превърне в етажерки за банята. В ъгъла съм скрил една тръба за мръсен канал, която отива нагоре...

Изображение
masteradmin - майстор
чакам и крайния вариант
Velio - специалист
Искам да лепя плочки отгоре. Трябва ли да фугирам или да шпакловам картона (или и двете), преди да нанеса грунда и да лепя плочките с лепило? Или да лепя директно? Мерси
sasooooooooo - "специалист"
Гледал съм по обекти, че фугират, шпакловат и после мажат с някакъв битумен грунд /поне така ми изглежда/
Иначе готино си го замислил, мога да ти крадна идейката :razz:
Успех :wink:
Velio - специалист
Чакам мнения на хора, които са правили такива неща.
Гледах едно предаване...няма да казвам кое..и там фугираха и шпакловаха.
Тук във форума попаднах на това:

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=6997

и това:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... E%F7%EA%E8

Кажете на непросветения с думи прости как е правилната технология. Искам да си го направя сам и да стане добре. Благодаря
Последна промяна от Velio на пет окт 31, 2008 2:49 am, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
Ако ще лепиш плочки по целият картон, фугирането не е задължително. Ако ще стигат само до някъде - фугираш и шпакловаш с Унифлот за мокри помещения (зелен е в пряк смисъл на думата), който има импрегниращи свойства, съответно с ъгли и всички салтанати. После се минава цялото с дълбокопроникващ грунд (питай в магазина и обясни, че става въпрос за баня, аз в момента не мога да се сетя за точния модел). Лепиш плочките на гребен, фугираш и обработваш останалата повърхност с каквото си решил (пръскана мазилка, минерална, фасаген - все вършат работа ... въпрос на вкус)
Нека някой професионален плочкаджия се изкаже, но мисля, че това е реда на работа и материалите. Успех.

Тема "Моята ниша в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: