bobi111 - помощник
здравейте, имам едно въпросче за конструкция за гипсокартон; имам едни колонки на домашно кино (задни) на които мястото им е на около метър над пода, но тъй като не са пригодени за закачане за стена а и ако се закачат няма да могат да се местят наляво надясно искам да им направя по една поставка от гипсокартон, широчина около 20см дължина към метър,а височината мисля да е само колкото профите в смисъл правя конструкцията и я обличам отгоре и отдолу с картон общо около 5см, според мен трябва да сложа уд-то на стената и с цд и уд да направя правоъгълник но не съм 100% сигурен как точно да направя конструкцията здрава и да не увисне (ако има такъв вариянт де ) и тъй като височината ще е към 5см как точно да направя ъглите след това с алуминиев ъгъл ли, ето снимки сега и груб чертеж как искам да стане, с червеното е това което искам да направя, дано съм се изразил достатъчно ясно и ако може един груб чертеж на профилите как точно да ги сложа и хвана
Изображение
Изображение
Изображение
Pooh - майстор
Използвай стенни профили - ще стане малко по-дебело, но определено ще е по-здраво. и си помисли за някакво подпиране в долният край, може и декоративно да стои, но да има малко конструкция и във вертикала.
sasooooooooo - "специалист"
моята етажерка я правих с "обръч" от УД- та, захванати една за друга с копчета.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=10375

понеже етажерката ти няма да носи голям товар, мисля че по вертикала не ти е нужно укрепване, а и от двете страни на етажерките ще се подпират от стената
прати крайния резултат и успех
sstefanov - майстор
А защо гипскартон, а не обикновени плоскости (МДФ например), оцветени в желания цвят + конзола?
bobi111 - помощник
sasooooo значи трябва да направя нещо подобно на това от снимката "хола от дясно нали" само че няма да стига до тавана при мен или ако го направя както първоначално мислех просто да му направя отдолу едно триъгълниче за подпора, а плоскости не ми се ползват че няма да седят добре на стената според мен де,и какво представляват стенните профили
sasooooooooo - "специалист"
bobi111 написа:
sasooooo значи трябва да направя нещо подобно на това от снимката "хола от дясно нали"
Да, но все пак мисля, че подпора не ти трябва. Ти решаваш
успех

Тема "как да направя това!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: