• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
"...децка..."! Хайде оправи го с деТСка / е,ако искаш разбира се/,че много се набива в очи и дразни . :partyman:
iliya_i - майстор
пон ное 05, 2018 7:18 pmsts написа:
Миналата седмица сменях ключ на бойлер 80л вертикален.
В следствие на нагряване пласмасата беше деформирана.
Колко от Вас са виждали последиците от "експлодирал" 80л бойлер в жилище.
Аз влязох на оглед със собственика на разрушеното жилище.
Баня,коридор и една спалня бяха станали като дневен тракт.
В следствие на това повечето живущи в блока включват бойлерите под контрол.
Това остава да обясниш какво общо има с бойлерния ключ. Защото едва ли бойлера е "експлодирал" заради ключа.
Предният ми бойлер се проби на 16-тата година, без да съм му сменял ключ, а беше 3kW. Като се замислих, и на предшественика му, но той беше 2kW, с петстепенен ключ.
nikolov333 - майстор
Това е следствие от несработили защити на бойлера, за това у нас съм с трифазен проточен Stiebel Eltron 18-21-24kW с електронно регулиране на температурата и нямам проблеми със термосмесители и "свършване" на топлата вода
sts - специалист
Става въпрос за ключ 1/0 с автомобилни кабелни обувки - слаба връзка.
Не сравнявай петстепенен ключ с този ключ.
Бойлерът е направил белята защото са манипулирани защитите
от собственика на принципа "направи си сам".
ben84 - специалист
пон ное 05, 2018 8:55 pmsts написа:
Това е като да си прережеш спирачките на колата. Болшинството обръщат повече внимание на водопровода си отколкото на ел. инсталацията. :?
iliya_i - майстор
Не ги сравнявам!
Става въпрос за ключ 1/0 с автомобилни кабелни обувки - слаба връзка. - Този 3 kW изкара 16 години с оригиналния си ключ.
Не сравнявай петстепенен ключ с този ключ. - Този беше по-слаб 2 kW.
А за проблема с обувките, при тях проблема е, че някои ги подръпват и побутват без нужда. От това се влошава връзката.

Като казваш автомобилни - там работят с не по-малки токове.
DMN - майстор
iliya_i написа:
А за проблема с обувките, при тях проблема е, че някои ги подръпват и побутват без нужда. От това се влошава връзката.
Аз и друг път съм изказвал мнение за тези обувки - за мен си е ненадеждно съединение с времето, започват да греят и без да ги бута някой.
Моя бойлер е с електронно управление и от таблото на това управление, което е вътре в бойлера има 10 съединения с тези обувки. Та точно тези съединения към нагревателя(3kW) щяха да ми направят беля, понеже електронното табло е пластмасово, а тези обувки явно доста са греели и бяха разтопили пластмасата и така двете обувки на фазата и нулата се бяха доближили на милиметър-два един от друг, на косъм от късо съединение, добре че профилактично го преглеждах. Накрая махнах обувките и запоих проводниците директно на платката, няма греене вече, няма проблем.
:partyman:
fox_vt - майстор
Само да вметна, проточния го управлявам със две автомобилни релета 40 А за 12 волта. Комутират по 15 А всяко едното малко повече. А за клемите има клеми и клеми има клеми които само с клещи се вадят много яки. На една фадрома японска релето 100А беше с клеми а това както и да го върти човек са 100 А.
hidrazin - майстор
Тъй де, нито 5-степененния ключ, нито тоя стопил пластАмастата нямат нищо общо с гръмналия бойДер.
Та не е коректно да ги смесваш така, сякаш тъпия китайски ключ е виновен за взривения бойДер.
:partyman:
P.S. Да, виждал съм поражения от гръмнал 80-литров бойлер.
След смяна на входната врата новата беше с брава от лявата страна за разлика от старата с дясна брава.
Щерка им изтърка вратата от дясната страна да търси дупка за ключ като се прибира дринкен...
Ма щерката си беше готина търновка - ул.Ален Мак срещу "двореца на културата и спорта". :-D
valentino76bs - майстор
Ей затуи препоръчвам бойлери които използват ноу хауТо(така твърдят те) на ел дом инвест може за в България да е въведено от тях но както и да е.
Фланец ,гума ,балон...и никаква твърда връзка болт, гайки и прочие...!
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17

Тема "Свързване на ел табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: