Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: 5 години -но датчиците са в тръбичка отстрани да си се цункат . :wink:
gnt69 - майстор
ср ное 07, 2018 9:40 pmandy_forresite написа:
Какъв е рекордът за най-много изгорено черно гориво без почистване на тези датчици?
Моите съм ги чистил веднъж от глезотия не че не работеха ама като чувам че ги чистите. Веднъж за 4 ти сезон.
Evgeniy - майстор
Тук: viewtopic.php?f=10&t=44543&hilit=%D0%B3 ... 30#p686487

направих така и няма вече зацапване: Изображение
maxmaximoff - напреднал
Аз съм изгорил около 10т и днес сменях между другото с новото управление на Натурела с цветния дисплей и и wi fi модема. До сега съм нямал проблем с тях и с нещо друго от горелката. Според мен зависи от пелетите колко са прашни.
И да вметна ако на някой колега трябва управление с версия NPBS -V3M-GR ver 1.5/1.3 да свирка на 0888883086
Смених го заради wi fi модема и отдалечения достъп, понеже го използвам в една вила далеч от мен. Много е удобно ,има пълен достъп през интернет.
Недостатъци от пръв поглед са , че не може да си именувате сами тип гориво, това с препълването го няма като опция в управление купено от Натурела, и че не са се сетили да сложат режим антизамръзване (то и при другите управления го няма,де)
Плюсове за мен много, отдалечения достъп ми решава много проблеми.

Как да разбера дали вентилатора със стойност 48% с новата платка и 48% със старата платка е с еднакви обороти? Усещам разлика в пламъка :?
Може и да си внушавам... Но като че ли с новата платка на 48 - притеснително спокойно :|
Горелката е РБ 30
andy_forresite - майстор
Няма оборотомер на дисплея на самото управление ли? Оппааа, някой от натурела може би е чел тук писанията на един досадник, всяка пета дума на който беше обороти, rpm... изгоряха ми три пиксела на монитора от показване на едно и също.

Аз съм на 5.2 т и не съм ги чистил. Много зависи от прахоляка в пелетите, така е.
maxmaximoff - напреднал
Никъде не видях обороти. Даже на места няма мерни единици, но мисля, че са в проценти
speka_rs - майстор
На слънчоглед 2.7 т миналата година не ги бях чистил, ама тая година при първия старт имах грижи, може би заради пълното почистване на горелката април месец и след това заради пушек в тръбата към големия шнек ( слаба тяга от комина) съм ги чистил веднъж.
ср ное 07, 2018 9:40 pmandy_forresite написа:
Какъв е рекордът за най-много изгорено черно гориво без почистване на тези датчици?
Трифонов.
Стартирана е на 31.12.2015 г.
Изгорила е 225 кила чам, 60 кила иб. ли му гамата и от тогава насам люпи семки.
Ааааа, Филма ма бий ма с удурма.
filmatoplo - майстор
Оборотите се гледат на дисплея -като си поставиш тази икона .
losh1 - помощник
ср ное 07, 2018 10:01 pmmaxmaximoff написа:
днес сменях между другото с новото управление на Натурела с цветния дисплей и и wi fi модема.
Здрасти, колко ти излезе подмяната.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: