Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте колеги, имам няколко питания за въпросния котел De Dietrich CF 126 CSE. Закупих и монтирах такъв на вече съществуваща парна инсталация от по стар тип (гравитационна) с добавена помпа към нея, има и бойлер 200л, разширителен съд на тавана около 160л. Отоплявам два етажа от къща по 90кв/м = 180кв/м. Вчера запалих котела с горно горене като го напълних с 30тина кг. въглища домбас с едно не нацепено дърво. Котела започна да гори много добре но водата не се загряваше, след 2ч котела достигна 65 градуса както го бях нагласил автоматичната клапа да се затвори на 65 градуса. В продължение на още 6 часа котела си поддържаше 65градуса без да съм слагал допълнително въглища. Външната температура беше от към 0 до 3 градуса вътре около 24 градуса.

Въпросите който ме вълнуват в момента са дали котела не слаб за киловатите на системата и като цяло колко е разхода на въглища при зададени 65-70 градуса за тези така наречени най-хубави котли.
Споко, не е слаб котела. Изчакай го малко, дай му шанс! Толкова е искала къщата, нали стените трябва да попият топлинка, а това не става май за 6-8 часа. Била е студена къщата.
Утре ще е по добре.
шоп - майстор
126ца та по каталог я дават 34,7 киловата.
Не ти е слаба със сигурност особено при горене на въглища донбас
Относно разхода.... ми от 0кг до над 100 кг на денонощие според външните температури и топлозагубите на имота.
пет ное 09, 2018 1:05 pmшоп написа:
126ца та по каталог я дават 34,7 киловата.
Не ти е слаба със сигурност особено при горене на въглища донбас
Относно разхода.... ми от 0кг до над 100 кг на денонощие според външните температури и топлозагубите на имота.
Ееее, Щопе дееее, чугунките са ти тръпка.
Радиаторите са алуминиеви и панелни + няколко лири, общия обем на водата в радиаторите е около 120л + в тръбите която не знам колко е точно, но за такъв котел 200л + 160 в разширителя не би трябвало да е проблем. Стария металн котел е около 40кв/ч и загряваше водата за 30мин, но за сметка на това и кюнеца ставаше червен до разтопяване, също така леко прокапа от някъде по малко и просто трябваше да го смени, а и самото кпд му беше слабо за това заложихме на такъв котел който е с доказани качества за кпд. В бъдеще време може и горелка да монтираме. Просто това бавно затопляне на вода леко ме притесни.
пет ное 09, 2018 1:34 pmRadostinK написа:
Радиаторите са алуминиеви и панелни + няколко лири, общия обем на водата в радиаторите е около 120л + в тръбите която не знам колко е точно, но за такъв котел 200л + 160 в разширителя не би трябвало да е проблем. Стария металн котел е около 40кв/ч и загряваше водата за 30мин, но за сметка на това и кюнеца ставаше червен до разтопяване, също така леко прокапа от някъде по малко и просто трябваше да го смени, а и самото кпд му беше слабо за това заложихме на такъв котел който е с доказани качества за кпд. В бъдеще време може и горелка да монтираме. Просто това бавно затопляне на вода леко ме притесни.
Хм...., бавно, сравнено със стария...
Ми сигур стария е фъргал толко, в излишък, че е имало и за вас.
Не смятай колко вода загрява, щото радиаторите я охлаждат, щото етажите са студени...Включи един 80 л. бойлер да загрее на ток, фкарай една мацка във ваната и след 5 минути си е тръгнала мокра.
За тос котел, нищо че е Мерцедес, трябваше първо да четеш.
Не, че не може да му се сложи горелка, но ще е въпрос на инат и себедоказване и ......

Тема "De Dietrich CF 126 CSE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: