• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
Имам проблем с настройката или по скоро с работата на Bosch Condens 2500W WBC 24-1 DE с терморегулатор CR100.
Проблемът е , че при зададена температура на помещението в което е монтиран CR100 (22 градуса) , температурата , която отчита терморегулатора е 25 и продължава да изписва , че горелката работи и наистина работи. При автоматичен режим когато вечер трябва да спре да топли котела продължава да се пали и продължава да топли. Струва ми се , че терморегулаторът нищо не регулира. Зададох му в ръчен режим" ИЗКЛ " - нищо подобно работи и това е.
Може ли някой да даде предложение какво да проверя по настройките и кои настройки, на терморегулатора или на котела. Направи ми впечатление, че в момента, в който превключи да топли бойлера температурата на достигна до 115. Нормално ли е? И това беше в период по програма , в която трябваше да е в състояние "Понижаване".
Моля дайте съвети.
LazarGanev - "Велик майстор"
Викай сервиза или се обади на колцентъра, не е твоя работа
Това е състоянието след тяхното посещение за първоначалният пуск на котела.
ESPACE - майстор
Обади им се, това е тяхна работа. Не е за направи сам.
Здравейте! Имам проблем с котела , който е Bosch 3000 w. Имам терморегулатор Milux.Температурата за през деня е зададена са е 22,5 С , в стаята в момента е 25 С и котела се включва на всеки 3 мин да работи. На самия терморегулатор не светва пламъчето, но котела се включва. Бихте ли ми казали къде е проблема? Може ли терморегулатора да не е свързан към котела?
Благодаря!
vini7 - напреднал
Здравейте, бихте ли споделили на каква степен държите помпата. На постоянна или на модулация. Не ми е много ясно как работи в модулация, гони някаква разлика вход- изход може би. При мен на 1 модулация при 44 градуса входяща , изходящата е 39.
5 градуса не е ли малка разлика и то на най малката степен. Котела е от заглавието със смарт управлението СТ100.
Делта Т зависи и от мощността на радиаторите. Щом на най-ниската степен те устройва, остави я така.
Привет, първи пост във форума :)
Четох няколко теми във форума и извън него. Искам да опиша една ситуация и да ми дадете съвет/насока, ако е нужно.

От 15 дни е в действие следната схема в къща с около 70 кв отопляема площ :
48 глидера - две основни стаи = 2 радиатора общо 30 глидера, една друга стая с 13 глидера и едно партерно помещение с 5 глидера (то е съвсем малко и там температурата не пада, дори без радиатор, под 7-8 градуса през зимата). Има и една лира в банята, голяма.

След стартиране на инсталацията с газов котел Бош 2500 wbc 28 dce 23 + стаен термостат Honeywell CM 727 и малко донастройки след това, се стигна до съответното положение -
котел на 50 градуса зададени
топла вода на 60 градуса зададена
радиатори с термоглави във всички стаи на 5
лира в банята на половина пусната
зададена стайна температура на 2 цикъла на Авто на термостата - през деня 22 градуса, нощно време между 3ч и 10ч на 19 градуса.

Котелът стига до зададената температура без много зор явно. Водата е на еко режим. Разход на ден ( гледам последните два дни сега) = около 6 кубика. На мен лично ми се струва много това 6, би било добре, ако успеем да паднем до 5. Майка ми живее основно в това жилище, ползват се споменатите две стаи основно с 30 глидера, долу и в другата стая няма нужда от много отопление, но по съвет на фирмата сме оставили на 4-5 радиаторите в тези две помещения, които не се ползват много.
Ако може малко съвет или критика или какво още може да се направи, ще съм много благодарен.

Всичко най!
:)
Топлата вода (БГВ) я ограничете на 40-42*С, да я ползвате директно без смесване, противопоказно е на 60*С. Иначе другпото си тъй, с тоя регулатор
Ок мерси!
Значи топлата вода да се включва само при нужда както е сега и да я направя на 42?

А спрямо оптимизиране на разхода? Има ли нещо, което да се донастрои или няма начин да се падне до 5 кубика/ден?
Мерси :)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: