Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Моето е :cool: и влизаме в 10 001 век :wink:
ср ное 14, 2018 5:42 pmandy_forresite написа:
И моята съм я подпрял за всеки случай. С една ППР тръбичка. Хайде честито да ми е 10 000-ното мнение :-D
Мойто еееееее, що ми го зе?!!!
Ай чиститу да тий!
След като сменях запалката, не съм стегнал гайката добре и на левите завои вентилатора пуска коляно.

Хаааа, верно е на Филма!
Пък мойто е 10001то на 1001вата страница.
andy_forresite - майстор
Подозирам че това ще подразни читателите, но залагам 1 001 лева че моето беше юбилейното 10 000-но в тази тема. Филматори, сори, но споко - 100 000 -ното ей го къдеЙ :lol:
maxmaximoff - напреднал
нед ное 11, 2018 9:13 amfilmatoplo написа:
:) Правил съм го много пъти този ансамбъл -два термостата за два етажа да контролират съответно 2 помпи , примерно изключва единия термостат и спира етажната помпа но същевременно се прекъсва и паралелен сигнал към горелката , но нали другия етаж още не е изключил та горелката си работи , ако изключи и другия етаж -тогава горелката гасне тоест първо седи в изчакване .Ако двата етажа са дали сигнал стоп -то после се дава незавимо кой етаж ще сработи -горелката тръгва :wink: .Слагам релета допълнително за случая :wink: .
Филме, я ми надраскай една схема на бърже!
При мен стана ....... Ама НЕ стана!!!
Купих две релета за които говорихме назад в темата. Аз използвам изхода от управлението за помпите PH. Там е на принципа - имаш 220V при настроени градуси от котела да речем 60гр. Под зададените 60градуса няма 220v.
Фазата от PH връзвам на двата com-а на управлението на ст. терм. и на двете бобини на релетата. Съответно на двете NO и NO разпределям етажите /помпите/ нулите на помпите и бубините на релетата са обща нула от PH на горелката. Дотук всичко работи екстра!!! Горелката вече не бута недоизгорели пелетки, не пали не гаси, седи си в режим поддържане и си чака. Помпите тръгват която има нужда и горелката стартира от поддържане.
ОБАЧЕЕЕЕ В момента когато пробвах варианта от студен старт ,истинското начало, горелката седи в режим Т няма 220V на PH и не сработват бубините на релето :?
Между другото, контактите на релето са вързани паралелно и няма значение кое отворено кое е затворено. Трябва и двете да са отворени за да мине горелката в режим Т което е на мен ми трябва.
Ако не използвам изхода на управлението на горелката PH трябва най-вероятно да сложа механичен термостат да прекъсва помпите иначе ще върти и студена вода до като навакса котела.
Някъде нещо бъркам ама помагайте. :supz:
Пробвах варианта да вържа бубините релето последователно на помпите но не сработват помпите :? релетата действат , но помпите не.
ср ное 14, 2018 6:17 pmandy_forresite написа:
Подозирам че това ще подразни читателите, но залагам 1 001 лева че моето беше юбилейното 10 000-но в тази тема. Филматори, сори, но споко - 100 000 -ното ей го къдеЙ :lol:
Анди, проверих, като писа, че ти е юбилейното и видях, че си едно назад.
Затова писах, че е мойто, ама Филма стреля по бързо от мене.
Може и да си прав, щото Филма е стар връзкар и.....нещо това-онова, с мародерите....
filmatoplo - майстор
До Макси -началната фаза не я взимай през горелката от клема РН .Топлата вода от буфер ли се взима или директно от котела .
maxmaximoff - напреднал
ср ное 14, 2018 7:44 pmfilmatoplo написа:
До Макси -началната фаза не я взимай през горелката от клема РН .Топлата вода от буфер ли се взима или директно от котела .
От котел се взима топлата вода.
Замислям един механичен терморегулатор да прекъсва помпите под настроената температура. Иначе просто не виждам начин :?
maxmaximoff - напреднал
Схемата вече тръгна с механичен термостат и захранване на помпите различно от управлението PH.
За да се използва изхода на управлението PH трябва още едно реле. Общо три релета за 2 етажа :drinkers: Вече е поръчано чакам еконтИ и действам.
Благодаря на колегата g.gushterov83 :partyman:
Две глави дават невероятен резултат
bai_bradyra - специалист
Някъде напред в темата Лазар беше споменал, че за да се избегне провисването на горелката болта на фланеца, с който се хваща горелката трябва да е отдолу. Май аз бях питал :lol: Колеги минах на газ и имам един излишен интернет управляем термостат Salus IT500. Позволява спиране, пускане, настройване на температурата, настройване на седмичен режим директно от телефона, таблета , компа..подробна информация: https://www.olx.bg/ad/internet-kontroli ... 7DGmE.html
stridata - специалист
Добро утро! Имам един странен проблем.. Първи сезон съм парно и не ми е много ясно какво се случва. Горя слънчогледови пелети и от тях се образува една твърда "кора" която всеки ден си изпада от горелката, но явно днес нещо се е случило и почти е обгърнала цялата горелка и даде някаква грешка Задръстване или нещо отсорта.... Някакви идеи как да се справя с тази "кора"?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: