вт яну 16, 2018 8:28 amgrants написа:здр колега със тези насроики колко ти дава като разхот за 24 часаMoynov написа:Идеи ?Здравей колега и при мен си спомням имаше подобна случка, точно след основно чистене. Аз си го обеснявам с факта, че преди почистването Т която е показвала камината не е била реалната, защото щуцера в който в сложен датчика е в пряк контакт с корпуса на камината. При задръстени сервизионни отвори Т на изгорелите газове се повишава, съответно и Т в самата камина и предполагам се отдава по корпуса и от там лъже датчика. При мен камината след основно почистване е доста по-хладна отколкото преди това.
Но може и да греша, поне аз така си я обеснявам случката![]()
@lxndr параметър th09-250
Ето мойте настройки ако някой не ги е изнамерил в темата
Burnit Comfort 13+
https://www.dropbox.com/s/k3by2x7mcshc8 ... .xlsx?dl=0
![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nasiko_83
- помощник
2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
пон ное 12, 2018 1:24 pmТрифон П.Трифонов написа:Да ви споделя, че оправих проблема с изчистване на кумина. Отворих и изчистих, беше се задръстил до горе и не можеше да изхвърля газовете. Сега всичко е ток и си работи безотказно.пон ное 12, 2018 12:40 pmJoro89 написа: ...https://nencom.com/f/products/pellet-fi ... manual.pdf
Аз съм много бос в това отношение, но ще се пробвам да я оправя.
От тук разбрах какъв е проблемът на печката ти.
На 20 стр. са алармите, а на 40 стр. почистването.
Просто разглобявай и чисти!
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср ное 14, 2018 2:06 pmJoro89 написа: ...А тъй! Благодарим, че сподели за проблема и решението!
Да ви споделя, че оправих проблема с изчистване на кумина. Отворих и изчистих, беше се задръстил до горе и не можеше да изхвърля газовете. Сега всичко е ток и си работи безотказно.
Така и аз ще имам по малко работа.
burner
- специалист
ср ное 14, 2018 10:11 amnasiko_83 написа:Не копирайте чуждите настройки, защото условията при всеки са различни. А пък откакто започнаха преустройствата на горелките, както и запушването на отворите, хептен няма как да вземеш акъл от друг. Аз си купих нова горелка, заварих отвсякъде пластини, залепих въже и запуших отворите. При старите регулировки пелетите не можеха да стигнат до горелката, въздушният поток ги подхвърляше нагоре. Сега отлепих въжето, отпуших всички отвори и на 5 степен съм с 1200 об., на 1 - 900 и пак ми се виждат много.вт ное 13, 2018 3:08 pmgrants написа: 24ч не ми гори камината, по-скоро около 12-14ч в денонощието и разхора ми е около 10-12кг за това време според зависи.колега със твоите настроики ми изписва eror 3 и незнам как да я махна![]()
grants
- специалист
ср ное 14, 2018 10:11 amnasiko_83 написа: колега със твоите настроики ми изписва eror 3 и незнам как да я махнаНезнам аз преди 2 седмици пуснах със същите настройки моята камина, но с нов контролер (пак за Burnit но по-новата версия) и всичко си е по старому. Незнам от къде идва твоя проблем с незапалването ...![]()
Dzvera
- напреднал
За 7 ч. и 30 мин. Около 6 кг. На автоматичен режим, поддържа 53 от зададени 55 близките 6 часа без да мърда, изгорелите газове варират от 75 до 85 вентилатора съм го намалил на -2 и държи 960-980 оборота. Настройките са занижените спрямо фабричните от майстора който ми я пуска . Как е не знам хаххаха 

Някои можели да ми даде насттойки на топловъздушна камина бурнит комфорт 8 квт
burner
- специалист
чет ное 15, 2018 4:56 pmTinio написа: Някои можели да ми даде насттойки на топловъздушна камина бурнит комфорт 8 квтviewtopic.php?t=56250
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература