• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет ное 15, 2018 7:47 pmandy_forresite написа:
... светло синята горелка е свищовска, натурелолизирана и гореше слънчогледови с мъркане на ловждийско куче пред камината докато английския лорд го гали по главата.
Анди, напрао ма разби. Няма как да са изразя по тоя начин, макар да ма напъва отвътре.
Само СвищоФските нещо та тапъват и тебе.
Раздуй по обстойно, не са притеснявай!
Светло сини бяхя, нал' тъй?
Разкажи вчепетрения от пърна ръка!

https://www.olx.bg/ad/peletna-gorelka-5 ... 98e471372c

Пише, че гори само дървен пелет. Натурализирана е.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет ное 15, 2018 8:02 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
Аз мисля че съм я виждал -почти като Грейко -Йордан Заранков :wink: .
чет ное 15, 2018 7:58 pmfilmatoplo написа:
Аз мисля че съм я виждал -почти като Грейко или се лъжа .
Лъжеш се.
maistora1965 - специалист
Прикачен файл:
0f1c36b778870001dcc6827bd79802c4.jpg
0f1c36b778870001dcc6827bd79802c4.jpg (39.01 KиБ) Видяна 1287 пъти
То това си е Грейко но в България всичко може
чет ное 15, 2018 8:41 pmmaistora1965 написа:
0f1c36b778870001dcc6827bd79802c4.jpgТо това си е Грейко но в България всичко може
Брао, майсторе!
Филме, и ти май си прав.
andy_forresite - майстор
В работилницата на познат я видях и казах какъв е цветът й, защото само това забелязах. А, и управлението. Не съм отварял вратата на котела да гледам вътре. Ти ако ме питаш котела какъв е бил, аз няма да мога да ти отговоря :) . Ходих за акъл и скрита панта за едно ПВЦ крило.
Жако - специалист
чет ное 15, 2018 8:06 amfilmatoplo написа:
Виж ги на живо и двете как работят и си прецени -и дано да попаднеш на стопанин който не е писюр че да има добро представяне :) .
Ами тази Хассовката ще я вида на живо как работи, мотажника (дистрибутора)
Има същия котил като моя и с въпросната горелка.
Жако - специалист
чет ное 15, 2018 8:36 amandy_forresite написа:
Най-малката горелка Мудлар е 35 kw. Твоят котел е 24 kw. Само това е достатъчна предпоставка да се спреш на горелка до 20 kw.
Виж, да имаха модел 20 или 15 kw, тогава бих се заинтересувал от горелката. Добре е че се продава и на изплащане. Когато купувах горелка и харесах грейко, нямаше откъде да се вземе на вноски. Това беше миналата година.
Колкото до възможността да се горят сл. пелети, завчера видях една светло синя горелка, която си ги папаше като шоколадови бонбони - безгрижно и безпроблемно. Не запомних каква е, нито попитах дали е преправяна.
Анди много си подробно точен, просто ми отговаряш на много незададени въпроси сега ще я виждам на жимо как работи тази горелка МУДЛАРК.
Та дано ми хареса.
Малко си нямам на представа какво да гледам кано технически способности.
Жако - специалист
чет ное 15, 2018 8:45 amТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 14, 2018 11:41 pmЖако написа:
...
АКО знаеш нещо да ме насочиш що за горелка е?
Рекламират я че гори и добри и лоши пилети, както и слънчогледови и сламаени и костилки с по малък разме, като череши вишни и сливи.
Та дай мнение.
...
Нямам лични впечатления за тази горелка.
Досега не си споделил каква площ отопляваш,къща ли, апартамент...
Тази горелка е със сериозна мощност. Не си схожда с котела ти, а вероятно и за жилището ще е голяма.
От този форум съм разбрал, че тубусните горелки не са подходящи за горене на нискокачествени пелети, които правят много пепел. Слънчогледа се отчита с доволно количество, за другите не знам.
Единствено, както Филма предложи, да видиш такава в действие.
Не съм чел нищо от собственик на такава.
Съветът ми, още веднъж, е Грейко 20 .

Анди, виждам че си писал. Имаш ли спомен- тубус или реторт?
Ами в самото начало подробно що се касае до зрадата съм писъл.
Но ще ти кажа, два етажа къща, тухла. Със добра дограма общо 90кв. Десет чугунени радиатора и бойлер.къщата нее изолирана.
Жако - специалист
чет ное 15, 2018 2:28 pmbrassSob написа:
Грейкото се е доказало с времето. В момента твърдя, че е безупречно. Колеги започнаха да залагат на тази въпросна горелка - хасковската, която коментирате по-горе /интересите им са предимно финансови - по-евтин комплект/. Нека да мине сезона и ще видим какво се случва. Но все още си твърдя относно темата, че най-подходящата горелка за този котел е Грейко.
Съгласен съм да купя Грейсо но ще гори ли слънчогледови пилети и костилки. При мен това е заложено като въпрос, защото имам евтини источници, от костилки и пилетиот слънчоглед.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Кои са най подходящи пeлетни горелки за котелна Бош 24кв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: