• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Един виден съфорумник сноб казва "тя затуй е родена". Ти кво си мислиш че прайм по цяла зима с тия сиво черни изгорелки... мааме слънчогед та пушек са дига. Питай за тази мудларк с каква минимална мощност работи, резервн части какви пари и ще ги има ли както и сервиза при проблем. Малко ще ти е кофти да се снеможее при -10 и да ти я оправят след месец.
Жако - специалист
чет ное 15, 2018 11:21 pmandy_forresite написа:
Един виден съфорумник сноб казва "тя затуй е родена". Ти кво си мислиш че прайм по цяла зима с тия сиво черни изгорелки... мааме слънчогед та пушек са дига. Питай за тази мудларк с каква минимална мощност работи, резервн части какви пари и ще ги има ли както и сервиза при проблем. Малко ще ти е кофти да се снеможее при -10 и да ти я оправят след месец.
Анди ти с каква горелка работиш?
На Мудларк сервиза ми е на 38км. Човека ги монтира, дистрибутор е на тези горелки, сега в събота съм решил да ходя да я вида той има котел Бош като моя24kw. капацитета на горелката почва от 7/ 35kw.
andy_forresite - майстор
Горелката ми е G®eyko 20 kw както и котела.
kalin72 - майстор
Грейсо но ще гори ли слънчогледови пилети
Ще ги гори. Аз повече не мисля да купувам дървесни :)
Жако - специалист
пет ное 16, 2018 8:27 amandy_forresite написа:
Горелката ми е G®eyko 20 kw както и котела.
Благодаря......
Жако - специалист
пет ное 16, 2018 8:40 amkalin72 написа:
Грейсо но ще гори ли слънчогледови пилети
Ще ги гори. Аз повече не мисля да купувам дървесни :)
Добре, благодаря, ще опитвам и със костилки.
Жако - специалист
пет ное 09, 2018 11:05 amТрифон П.Трифонов написа:
Дебата?
Просто си говорим.
Хубаво е човек да има собствено мнение. Може да съм те подвел неволно.
Сервиза също е важен. Моя е на има-няма 300 км., но е по бърз от алтернативния, дето е на 7.
Дано лафа е бил полезен за г-н Жако и да избере по свой вкус!
Много благодаря и на двама ви за коментара ви наистина ми беше полезен. Макар и с една година закъснение.
Възникнаха ми проблеми, пръснах парите, не купих горелкаи сега пак преглеждам коментарите и виждам това което сте коментарали.
Защото сега ще копувам, тази година.
ср окт 16, 2019 4:27 amЖако написа:
... сега ще купувам, тази година.
Към какво си се насочил и котела същия ли остава?
yanush - специалист
Нов съм във форума (нямам мого мнения)зачетох се в темата,защото имам познат с горелка Бош на котел Бош 24 кв. Отоплява около 80 м2 къща.И доста се белосва с тази горелка.Много често се случва да не може да запали без рестарт.Често му се случвало през ноща да се налага да ходи до котелното за да я пали от там.Котелното е извън къщата.ИОбкновено това винаги се случва по малките часове (1-2 часа сутринта).Той е разбрал,но стаите са почнал да изстиват,отива и я пали.Мисля рекорда му беше 3 пъти за 24 часа да се налага да я пали проблем се явява когато него го няма (и това се случва) у тях е само жена му и дъщеря му на 2 годинки.И се почва едни духалки едни маслени радиатори.Гори само дървесни пелети(уж хубави).
Щом колегата иска да гори и костилки защо не си вземе една реторна горелка - те са всеядни аз така направих.Имам 2 котела с горели единият е "турски триходов"сега ще му правя двете тетки за да стане 5 ходов - разход среден за миналата зима 20.5 кг.въглища(карам го основно на въглища) но съм горил за проба сл.пелети - никакви грижи за сведение отоплявам къща на 2 етажа около 150 м2 със добра изолация и със тройни стъклопакети навсякъде.За тази зима съм му подготвил около 1 тон "пияни"костилки- разни.Вторият котел е бош 32 кв с горелка екоенергия с котролер на тимел +контрол през интернет приложение-Тази комбинация няма нищо общо с Турския котел.Него го преправях тази година в началото(януари)Много по добре работи от турският котел.Но това е най вече от контролера според мен-И на турският му вземах такъв контролер,но още не съм му го слагал.Ще се случи до дни.Трябва да си купя само един контактор за мотора на редуктора (мошност 850 вата :cry: )
П.с.Двата контролера и интернет модула си ги закупих директно от производителя с помоща на колегата Валтер Желязков т.е. той ме опъти кое как се прави после ми помогна доста и със настройката на самите контролери,за което съм му много благодарен =D>
speka_rs - майстор
Всеки си има право на избор.
Аз в къщи си имам Грейко, но един приятел си взе ретореторна горелка със турски котел 47 кВт при положение че му трябваха 20кВт.
Не съм я виждал още как се справя на друго освен слънчоглед:
- ако ще има малко други неща и много слънчоглед, силно препоръчвам да не универсална,
- ако ще имате много други неща и малко слъчоглед тогава може и универсална да се купи.
Турското управление много дразни определено, но тази година ще е така след това ще видим дали може и как да се сложи друго.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Кои са най подходящи пeлетни горелки за котелна Бош 24кв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: