чет ное 15, 2018 7:52 pmfilmatoplo написа: На пръв поглед нещо такова , да се има предвид линиите покрай външните стени -една мислена ивица да бъде така -4 на брой линии да са със стъпка 5 см , след това още 4 броя със стъпка през 10 см до края на ивицата , след тази ивица навътре стъпката през 15 см .Та като посмяташ малко метража ще си проличи кое по колко .Е ако сгъстя толкова стъпката покрай външните стени или ще трябва да я отворя навътре или наистина ще има още кръгове. Дали има логика да се пусне един отделен кръг в голямо помещение като хола с настройка за по-висока температура, който да обиколи само покрай външните стени, ще се събере за 3 навивки?
Имам за домашно да мисля за подово на 600 кв.м на 1 етаж![]()
![]()
@icog,
точно така се прави, както написа филма.
От към външните стени се прявят 2-3-4 навивки през 5 см.
Така се елиминират последващите въпроси: защо имам конденз, мухул и т.н на ъглите. МИ ЗАТОВА!
Относно въпроса за дължината на кръговете... При кръгове над 60-80 метра следват въпроси, защо не грее, защо е студено, как да обезвъздуша, каква помпа, дали да сменя помпата с по-мошна и по-скъпа......
За да се елиминират последните въпроси...кръгове по 40-50 м и си свирукай с евтина помпа на степен 1.