Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
hidrazin написа:
Сложи си не 100 ами 10 000 вата ама да е на поне 500 метра от къщата ми.
И въобще на 500 метра от най-последната къща в селото - демек на къра или в гората.
И аз питам - защо? Каква е причината? Шумят ли?
:partyman:
ben84 - специалист
пет ное 09, 2018 12:44 amhidrazin написа:
Някаква дълбока травма криеш явно... Или като дете си падал от ветерна мелница, или момиче ти е разбило сърцето под някоя перка...
Мислех, че ще ми дадеш отговор на въпроса, а теб на агресия те изби [-(
hidrazin - майстор
Чл. 141. (1) Вятърните генератори се разполагат на разстояние не по-малко от 500 m от територията на най-близкото населено място.
(2) За съоръженията по ал. 1 се предвижда ефективна изолация от шум, вибрации и инфразвук при спазване изискванията на съответните нормативни актове.
Така че моля спазвайте разпоредбите на нормативните актове.
После някой да не се цупи след като му отстрелят тъпия вентилатор.
Който го интересува вредата от вентилаторите - има достатъчно писано в Интернет.
Приятно четене.
:partyman:
kolev_k - специалист
чет ное 08, 2018 10:28 pmBrassmonger написа:
съб окт 20, 2018 9:08 pmkolev_k написа:
С какво го въртиш и как усещаш съпротивата?как си навързал кондензаторите?
Развъртам с малка ръчна бормашина а също и по един друг начин подобно като с редуктор. Даже мисля да си търся червеячен редуктор със средно предавателно число.
Червячния редуктор НЕ може да повишава оборотите.Така,че избий си го от главата!Асинхронния генератор от двигател такъв,трябва да го въртиш с обороти над номиналните му
Brassmonger - специалист
съб ное 10, 2018 8:47 amkolev_k написа:
чет ное 08, 2018 10:28 pmBrassmonger написа:
съб окт 20, 2018 9:08 pmkolev_k написа:
С какво го въртиш и как усещаш съпротивата?как си навързал кондензаторите?
Развъртам с малка ръчна бормашина а също и по един друг начин подобно като с редуктор. Даже мисля да си търся червеячен редуктор със средно предавателно число.
Червячния редуктор НЕ може да повишава оборотите.Така,че избий си го от главата!Асинхронния генератор от двигател такъв,трябва да го въртиш с обороти над номиналните му
Не е невъзможно когато нарезите на червеяка са надлъжни (подобно като в цев) и колелото е малко по-голям диаметър, тогава въртящ момент може да се пренася двупосочно. http://ntc8191.co.kr/wp-content/uploads ... 2g245k.jpg
Просто за момента няма кой да го изработи, но има по малки двигатели на 12v с такъв. Може би подходяща предавка от автомобилен диференциал където се захваща кардана, ще стане.

Оборотите зависят и от това за какво напрежение кондензатори използвам, също и от капацитета им.
100v примерно се генерират доста под синхроните обороти за двигателя.
Brassmonger - специалист
съб окт 20, 2018 8:33 pmMamaMy написа:
За променливото напрежение кондензатора си е товар. Колкото по-голям е капацитета, толкова по-голям товар е. С две думи реактивното му съпротивление е по-малко.
Щом е така то целта ми е повечето енергията да се консумира от полезния товар а не от кондензаторите. Сложното е, че без кондензаторите не получавам практически никаква енергия освен някакви 6 волта от остатъчен магнетизъм.
kolev_k - специалист
Ти може да получаваш 100волта,ама премери какъв ток може да дръпнеш от тоя "генератор".А редуктора в диференциала на колите,въобще не е червяк.
Boyan - специалист
С асинхронен е мъка .
Ако искаш мога да ти подаря BLDC климатичен компресор .Имам механично блокирали , със здрава ел.част .
Отваря се на струг , увива се магнитният ротор със тиксо и с ъглошлайф се изрязва компресора .
Тиксото е за да можеш на веднъж да махнеш всички стружки след рязането .
След това на струг си правиш два капака с лагерни гнезда и е готов .
Brassmonger - специалист
пон ное 12, 2018 1:40 amBoyan написа:
С асинхронен е мъка .
Ако искаш мога да ти подаря BLDC климатичен компресор .Имам механично блокирали , със здрава ел.част .
Отваря се на струг , увива се магнитният ротор със тиксо и с ъглошлайф се изрязва компресора .
Тиксото е за да можеш на веднъж да махнеш всички стружки след рязането .
След това на струг си правиш два капака с лагерни гнезда и е готов .

Може ли линк как изглежда този компресор? Аз със постоянен магнит съм правил генератор от водната помпа на пералняhttp://electroinvestbg.com/index.php?ro ... ct_id=2524, но там магнита не е много силен и има голяма въздушна междина, съответно е по-маломощен и от асинхронния.
Boyan - специалист
Прикачен файл:
DC компресор.jpg
DC компресор.jpg (84.57 KиБ) Видяна 1737 пъти
Прикачен файл:
етикет.jpg
етикет.jpg (31.28 KиБ) Видяна 1737 пъти

Мотора е безчетков трифазен с магнитен ротор .
Реже се първо голямата бутилка отзад /течноотделителя / и може да се хване и среже на струг .
И с флекса може , но не трябва да режете докрай, а да се доотвори със секач .
Иначе ще го напълните със стружки .
Цилиндъра се срязва 2-3 милиметра над трите заварки . / те държат компресора / .
Като се среже , ротора остава на долната част заедно с компресора .
Горе не е хванат никъде .
Като го извадите , между ротора и компресора ще видите един ламаринен капак , който е хванат с два болта .
Отвивате ги , капака излиза малко на горе , но не може да мине през ротора .
Трябва да го срежете с ножица за ламарина .
Той всъщност е шумозаглушител за компресора и не ни е нужен.
Под него има още 3 болта , които се отвиват и всичко се разделя .
На оста на ротора ще остане горният носещ лагер , който е монолитно изработен заедно с горната плоча на компресора .
Той не може да се извади , преди да се отреже оста до ротационният ексцентрик .
Сега вече имате магнитен ротор на ос, а статора си стои набит във външният корпус.
Срязвате на струг и горният капак и давате да ви изработят два нови капака с лагери .
Малко е трудоемка процедура ...
Доста по-лесно е например да вземем готов автомобилен генератор . /ако ни устройват 12-18 волта /.

Тема "Асинхронен генератор - съпротива в ротора без товар." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: