hidrazin написа: Сложи си не 100 ами 10 000 вата ама да е на поне 500 метра от къщата ми.И аз питам - защо? Каква е причината? Шумят ли?
И въобще на 500 метра от най-последната къща в селото - демек на къра или в гората.

hidrazin написа: Сложи си не 100 ами 10 000 вата ама да е на поне 500 метра от къщата ми.И аз питам - защо? Каква е причината? Шумят ли?
И въобще на 500 метра от най-последната къща в селото - демек на къра или в гората.
Чл. 141. (1) Вятърните генератори се разполагат на разстояние не по-малко от 500 m от територията на най-близкото населено място.Така че моля спазвайте разпоредбите на нормативните актове.
(2) За съоръженията по ал. 1 се предвижда ефективна изолация от шум, вибрации и инфразвук при спазване изискванията на съответните нормативни актове.
чет ное 08, 2018 10:28 pmBrassmonger написа:Червячния редуктор НЕ може да повишава оборотите.Така,че избий си го от главата!Асинхронния генератор от двигател такъв,трябва да го въртиш с обороти над номиналните мусъб окт 20, 2018 9:08 pmkolev_k написа: С какво го въртиш и как усещаш съпротивата?как си навързал кондензаторите?Развъртам с малка ръчна бормашина а също и по един друг начин подобно като с редуктор. Даже мисля да си търся червеячен редуктор със средно предавателно число.
съб ное 10, 2018 8:47 amkolev_k написа:Не е невъзможно когато нарезите на червеяка са надлъжни (подобно като в цев) и колелото е малко по-голям диаметър, тогава въртящ момент може да се пренася двупосочно. http://ntc8191.co.kr/wp-content/uploads ... 2g245k.jpgчет ное 08, 2018 10:28 pmBrassmonger написа:Червячния редуктор НЕ може да повишава оборотите.Така,че избий си го от главата!Асинхронния генератор от двигател такъв,трябва да го въртиш с обороти над номиналните мусъб окт 20, 2018 9:08 pmkolev_k написа: С какво го въртиш и как усещаш съпротивата?как си навързал кондензаторите?Развъртам с малка ръчна бормашина а също и по един друг начин подобно като с редуктор. Даже мисля да си търся червеячен редуктор със средно предавателно число.
съб окт 20, 2018 8:33 pmMamaMy написа: За променливото напрежение кондензатора си е товар. Колкото по-голям е капацитета, толкова по-голям товар е. С две думи реактивното му съпротивление е по-малко.Щом е така то целта ми е повечето енергията да се консумира от полезния товар а не от кондензаторите. Сложното е, че без кондензаторите не получавам практически никаква енергия освен някакви 6 волта от остатъчен магнетизъм.
пон ное 12, 2018 1:40 amBoyan написа: С асинхронен е мъка .
Ако искаш мога да ти подаря BLDC климатичен компресор .Имам механично блокирали , със здрава ел.част .
Отваря се на струг , увива се магнитният ротор със тиксо и с ъглошлайф се изрязва компресора .
Тиксото е за да можеш на веднъж да махнеш всички стружки след рязането .
След това на струг си правиш два капака с лагерни гнезда и е готов .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: