• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет ное 15, 2018 3:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 15, 2018 12:41 pmjolobg написа:
...
Моите са от люспа.
Ко да очаквам от пепеляка? Двойно или нищо?
И кифтета!
andy_forresite - майстор
Освен от сорта (хибрида) слънчоглед процентното съдържание на изброените вещества зависи и от обработката. Някои маслени фабрики изстискват всичко от обелките на слънчогледовите семена. От това пада калоричността и падат тези проценти съдържание на полезни вещества. При мен има фабрика, която точно така обработва обелките - нищо не им оставя. А има и производители, които си имат машини за белене и понеже не произвеждат олио, пелетират обелката както я е обелила машината. Съответно тук може да се търсят процентите полезни вещества и калоричността е на друго равнище. Миналата година горих пелети и от едните, и от другите. С неизстисканите котелът почернява отвътре каквото и да правиш с настройките, но пък топлеха наистина здраво. 8 милиметровите от П. Тръмбеш са от вида обработени да краен предел, както и прави фабриката до мен. Нищо чудно да ги снабдява със суровина...
Слънчогледови съм горил от трима производители и само малокалибрени.
-Биоенергия-Сливен.
-някакви, обявени за русенски, не знам производител.
-Пелетимаркет, също незнаен производител.
Нищо чудно, производителите да са само два, а що не и един.
Всичките горят и пепелявят по един и същи начин.
Сигурно мога да си направя котела черен, ама ще е трудно. Сравнено с чамови и букови, калорични са.
Сега опитвам да карам Боша като Грейко. От седмица е с отворена клапа. Градусите в комина станаха 150. Почнах да намалям турбото- от 46% постепенно стигнах до 39%. Пушека пак върна 120-125 градуса, а стените на котела започнаха леееко да сивеят. Преди бяха платинено руси.
Мисля си, дано да се доближавам.....ще ми се де, КПДто да минава 85%. С турболатори го стигнах отма Грейкото.
Само до кифтета не съм докарал нещата от пепеляка, трета година вече.
Някъде нещо греша. Ма инак доволно от към зеленчук, като са има напредвид къф съм новобранец.
andy_forresite - майстор
Не може да си почерниш котела ли? Тогава защо освен аз и в още трима отопляващи се със същите пелети с различни котли и с горелки грейко котлите стават черни, пък с други пелети белеят, м? Тази година изглеждат различно и още не съм горил от тях. Като ги пробвам и пак чернее, ще ти подаря 3 чувалчета да си почерниш и твоя. Трябва да си платиш доставката само.
kalin72 - майстор
Що целите очерняне на котела бре? Аз се кефя на моя, че е сиво-бял, от на Керпи слънчогледа си люпи :mrgreen:
Вчера го чистих основно, от месец работи по 2-4 часа дневно, и почти не изкараш пепел...разбира се, не говоря за пепелника, който се изхвърля на 2-3 дни. И клапата отзад е затворена на 75%.
пон ное 19, 2018 1:59 pmandy_forresite написа:
Не може да си почерниш котела ли? Тогава защо освен аз и в още трима отопляващи се със същите пелети с различни котли и с горелки грейко котлите стават черни, пък с други пелети белеят, м? Тази година изглеждат различно и още не съм горил от тях. Като ги пробвам и пак чернее, ще ти подаря 3 чувалчета да си почерниш и твоя. Трябва да си платиш доставката само.
Анди, не споря с тебе. Просто не ми се е случвало с никакви настройки. Може да е от пелетите. Интересно ще ми е и да си поиграя с тях.
Достатъчен е един чувал, с включени всички разходи + почерпка.
Ако пак ти чернят котела- Еконт Аксаково, 0888 585 289.
kalin72 - майстор
Изображение

Да помоля разбирачите да ми кажат какво мислят? Първа степен, слънчоглед.
Evgeniy - майстор
А може ли "неразбирачи"?

Аз бих намалил въздуха и увеличил подаването. Самопочистването работи само ако има подкова на горенето и новите пелети избутват пепелта до ръба на подковата. Това е ключов критерий за мен за устойчива работа.
kalin72 - майстор
Всичко може, стига да помогне :)
Преди време имаше подкова...но не съм убеден, че беше на първа...ще направя това, която казваш, за тази степен. Разхода не ми харесва...
пон ное 19, 2018 9:52 pmEvgeniy написа:
А може ли "неразбирачи"?

Аз бих намалил въздуха и увеличил подаването. Самопочистването работи само ако има подкова на горенето и новите пелети избутват пепелта до ръба на подковата. Това е ключов критерий за мен за устойчива работа.
Прав си, Евгений.
Потвърждаваш факта, че модулацията не е добра идея.
Целейки да намалим мощността, не можем да увеличаваме подаването, щото просто няма да се случи-не я намаляваме пустата мощност. Значи, намаляме въздуха, с което влошаваме горенето до тлеене, с което намаляме КПД.
Кога ще го разберете това?

Брезнишки, намали само въздуха! Ти не беше ли с буфер бе?
Разхода ще ти хареса като ти дигнат заплатата.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 36

Тема "слънчогледови пелети предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: