пон ное 19, 2018 12:16 pmТрифон П.Трифонов написа:ем за чии... питах майсторите, те казаха класическото 100W на 1кв/м + бойлер 200 литра(той ще е догодина, а изолацията след най-малко 5-6 - тъй като 1во ще прави реконструкция на покрива), и аз реших, че рб30 е правилният вариант.В мометна на п1 грее на 10.7kW на П2 - приблизително 17кв. тоя е 7-30кв, така, че май не е голяма драма с размера.пон ное 19, 2018 11:11 ammudeerinc написа: От 1 седмица сме на пелети - Грейко рб30-Стар.За чий ... ти трябваше 30ка? Сега не ти е необходима, а като си санираш къщата....Станалото- станало.
Отопляваме 2 етажа(3ти и 4ти) по близо 100кв и стълбище (има 10 глидера там, които да спират студената вълна от входната врата)
За сега забелязвам разход (2-2.5кг/ч) или 3 чувала на ден.
Струва ми се нормално за горене 24часа.Насторйките на Грейкото са като описаните в книгата.
Къщата няма изолация,ПВЦ прозорци (от преди 10 години, не изглеждат качествени),единият етаж е тавански(има минерална вата в тавана).
Също така има камина на таванският етаж(не знам през нея какво бяга, защото е затворена с неплътен дървен капак).
Нормално ли ви се струва или да боря модулацията на п1,п2 .
Нормален ти е разхода. Каквото и да ти казваме, от тука, сам ще стигнеш до настройките, дето ще ти харесат.
пон ное 19, 2018 11:11 ammudeerinc написа: От 1 седмица сме на пелети - Грейко рб30-Стар.Честито! И аз съм отскоро (~ месец) с комплект Грейко 20/20 стар. Отоплявам 2-ри етаж с РЗП 140 м2. Няма смисъл да описвам точните глидери и квадрати, където са инсталирани (не отоплявам директно стълбището и коридорите). Допълнително имам бойлер 80 л. Дограмата е добра, нямам изолация на стените, около 40% от таваните са изолирани с 10 см вата, другите са на плоча към таванско на външни температури. Резултатът за сега (измерено вчера по капацитета на шнека) е 30,6 кг. пелети, слънчогледови (255 лв./т. DAP моята барака
Отопляваме 2 етажа(3ти и 4ти) по близо 100кв и стълбище (има 10 глидера там, които да спират студената вълна от входната врата)
За сега забелязвам разход (2-2.5кг/ч) или 3 чувала на ден.
Струва ми се нормално за горене 24часа.Насторйките не Грейкото са като описаните в книгата.
Къщата няма изолация,ПВЦ прозорци (от преди 10 години, не изглеждат качествени),единият етаж е тавански(има минерална вата в тавана).
Също така има камина на таванският етаж(не знам през нея какво бяга, защото е затворена с неплътен дървен капак).
Нормално ли ви се струва или да боря модулацията на п1,п2 .

От моя гледна точка и разход, при теб е поносимо (не пишеш какви са пелетите, но ако са слънчогледови си е направо добре), но не пречи, както ти написа Трифон, да си оптимизираш горенето. Например, аз съм задал на 1-ва 1,75 кг./ч. с вентилатор 38% и съм доволен от резултата (финансовия). Не знам дали ще успея да постигна повече с настройки и добавяне на още турбулатори (сега съм само с 8 пружини за почистване), но ще опитам. Ясно (ми) е, че по системата има още мноооооого какво да се прави, но след май (месец).

Прилагам снимка с постигнатите параметри от тази сутрин (зададена т. на водата е 65 град.):
и разхода на пелети:
Надявам се резолюцията на картинките да е добра.