Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
съб ное 17, 2018 5:42 pmroad_runner написа:
Може ли да дадете някакви предложения, как да минимизирам щети, ако случайно потече.?

Примерно да сложа някакво подобие на шлаух около тръбата, и ако протече да се стича по стената и от там в сифона, , а не да хвърчи и да ми направи гипсокартона на тавана целия във вода?

И никой не казва, това нещо има ли някакво лепене, демек пукнатините да се запълянт с лепило, за да се спре процеса, преди да е потекло?
Щом не ползваш лирата - може предложения ако снимаш колекторната кутия. Ако има такава де.
road_runner - специалист
съб ное 17, 2018 6:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
Набързо са образовах от картинките в гуглата и видях 5 слоя.
При теб е напукан оня дето е за красота.
Аз бих го намазал с епоксидно лепило, бинт, епоксидно лепило и ши му са притиснявам като или ако прокапе. Няма да са спука.
каква е целта на бинта? че е много гладка тръбата ли?
road_runner - специалист
съб ное 17, 2018 6:43 pmkozl написа:
съб ное 17, 2018 5:42 pmroad_runner написа:
Може ли да дадете някакви предложения, как да минимизирам щети, ако случайно потече.?

Примерно да сложа някакво подобие на шлаух около тръбата, и ако протече да се стича по стената и от там в сифона, , а не да хвърчи и да ми направи гипсокартона на тавана целия във вода?

И никой не казва, това нещо има ли някакво лепене, демек пукнатините да се запълянт с лепило, за да се спре процеса, преди да е потекло?
Щом не ползваш лирата - може предложения ако снимаш колекторната кутия. Ако има такава де.
Имам колекторна кутия, само че е зад едно антре, не ми се играе да го махам в момента, че е високо и тежко. Но по споемни имаше по 2 реда кранове.
Дали има отделен за лирата - силно се надявам и ще го проверя, но да ми остане време,
съб ное 17, 2018 6:51 pmroad_runner написа:
съб ное 17, 2018 6:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
Набързо са образовах от картинките в гуглата и видях 5 слоя.
При теб е напукан оня дето е за красота.
Аз бих го намазал с епоксидно лепило, бинт, епоксидно лепило и ши му са притиснявам като или ако прокапе. Няма да са спука.
каква е целта на бинта? че е много гладка тръбата ли?
Така гипсират счупени крайници, така "леят" и нови изделия по калъп.
Бинт или някакъв по рехав плат е за армировка и да задържи и оформи редичкото лепило, което се стреми да се стича. Така можеш да оформиш по дебел пласт.
chapara - майстор
Ако има кранчета за лирата, а и не я ползваш, чиста работа е да ги затвориш, добро попадение на kozl :supz: :supz: :supz:
road_runner - специалист
Благодаря на всички,

изкшурих с 1000, после алкохол за почистване и нанесох епоксидно лепило в пукантината и после по цялата тръба, да се получи като пръстен.
Увих и малко бинт. Сега съхне, утре ще видя дали подлежи на шкурене леко да го изгладя и да му ударя една бяла боя да го прикрие всичко
нед ное 18, 2018 2:32 pmroad_runner написа:
Благодаря на всички,

изкшурих с 1000, после алкохол за почистване и нанесох епоксидно лепило в пукантината и после по цялата тръба, да се получи като пръстен.
Увих и малко бинт. Сега съхне, утре ще видя дали подлежи на шкурене леко да го изгладя и да му ударя една бяла боя да го прикрие всичко
Егаси табиетлията.
Повечето неща ги оставям функционални, но наполовина свършени или поне недовършени.
Напрао ма исрам.
Айде, дано няма повече дертове с тръбичката!
sian - специалист
Не е зле да огледаш тръбите из целия апартамент. Готов съм да се обзаложа че и те са напукани. Да не кажа че и в другите апартаменти. Едва ли са сложили евтини тръби само при теб. По скоро целия вход или блок е с такива ако изпълнителя е един. Цепките се появяват първо на свивките от външната страна на дъгата и скоро по цялата тръба.
road_runner - специалист
пон ное 19, 2018 5:47 amsian написа:
Не е зле да огледаш тръбите из целия апартамент. Готов съм да се обзаложа че и те са напукани. Да не кажа че и в другите апартаменти. Едва ли са сложили евтини тръби само при теб. По скоро целия вход или блок е с такива ако изпълнителя е един. Цепките се появяват първо на свивките от външната страна на дъгата и скоро по цялата тръба.
Другите тръби ги гледам редовно, а и никой в блока не е казвал за подобен проблем
Имам някакъв спомен, че ми вдигаха лирата нагоре с 30-40 см след това тези, които ми правиха банята.
Вероятно там са удължавали и са сложили квото е имало, А по-лошото е, че може да има снадки в стената, но не искам да го мисля, защото там контрол нямам никакъв. квото е.

Не трябва човек да се вкарва в такива филми, че не може да спи иначе.
Правиш каквото можеш и забравяш.
road_runner - специалист
Колеги, нормално ли е да не може да изсъхне 30 часа вече това епоксидно лепило?
С тея темпове имам чувството, че може да му трябва и седмица поне.

Да не би нещо да не съм уцелил пропорцията, едната част излезна в повече от спринцовката, т.е не е 1:1

Тема "Напукана PVC тръба на лирата в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: