• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Нямам буфер, за съжаление. Първо, нямам място, второ, мястото е ограничено :mrgreen: Но въртят ми се едни идеи в главата, ако започна разширяване на мазе+гараж, ще се намери местенце за 1000 литра буфер...
Evgeniy - майстор
Горене на подкова може да се постигне и с малко подаване. На мен вентилатора на 1 степен ми е на 36-37 %. Пламъка е по-нисък, но като цяло гори по-дълго, е когато нямах още буфер де.
пон ное 19, 2018 10:22 pmEvgeniy написа:
Горене на подкова може да се постигне и с малко подаване. На мен вентилатора на 1 степен ми е на 36-37 %. Пламъка е по-нисък, но като цяло гори по-дълго, е когато нямах още буфер де.
Тъй де, че си доеш дома.
С малко подаване и още по малко въздух, че иначе бръшка гори и подковата е маненка и не се очиства.
Модулация на пелетарник........не ми го фали.
Експериментирах още като прохождах в пелетирането. Нищо общо с горенето на макс.
Ни стаа!
Evgeniy - майстор
Прав си, ама и макса трябва да си е макс. Бях намалил подаването и градусите кретаха... Няколко десети по-нагоре и фръкнаха. Намаляването накрая е включването на бойлера над 70* на котела.

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (40.52 KиБ) Видяна 1624 пъти
damyaniq - специалист
пон ное 19, 2018 11:08 amТрифон П.Трифонов написа:
Слънчогледови съм горил от трима производители и само малокалибрени.
-Биоенергия-Сливен.
-някакви, обявени за русенски, не знам производител.
-Пелетимаркет, също незнаен производител.
Нищо чудно, производителите да са само два, а що не и един.
Всичките горят и пепелявят по един и същи начин.
Сигурно мога да си направя котела черен, ама ще е трудно. Сравнено с чамови и букови, калорични са.
Сега опитвам да карам Боша като Грейко. От седмица е с отворена клапа. Градусите в комина станаха 150. Почнах да намалям турбото- от 46% постепенно стигнах до 39%. Пушека пак върна 120-125 градуса, а стените на котела започнаха леееко да сивеят. Преди бяха платинено руси.
Мисля си, дано да се доближавам.....ще ми се де, КПДто да минава 85%. С турболатори го стигнах отма Грейкото.
Само до кифтета не съм докарал нещата от пепеляка, трета година вече.
Някъде нещо греша. Ма инак доволно от към зеленчук, като са има напредвид къф съм новобранец.
Колега Трифонов сподели настройките на горелката си Аз съм с котел юнкерс 27 кв и грейко 20РБ котела е с преграда в бункера уж да става 5 ходов Пробвах и намалих вентилатора на 40-38-36 гори добре пламъка е силен и спокоен котела е малко поопушен по рано с затворена клапа на котела поддържаше 100 гр сега с отворена 115-125 гр пелетите са чамови на Трон Моля сподели челен опит Благодаря! :partyman:
нед ное 25, 2018 11:31 amdamyaniq написа:
... Моля сподели челен опит Благодаря! :partyman:
Баков, ютов , мой си е, та ще го споделя.
Само комините са ни различни, та може и да ти даде насока. Виждам, че си се справил, само ще обменим настройки.
Шнек на ок 60 градуса.
Капацитет 31 кг. чист
Първоначално зареждане 65 секунди.
3. 6,3 подаване
45 цикъл
39 вентилатор
2 5,5 подаване- заради разгарянето при запалване
45 цикъл
41 вентилатор
1 като 3
Горелката се управлява от контролер на буферен съд и се грижи само да го загрее до 64-5 градуса, както се оказа при експериментите.
После друг контролер командва други джаджи, че да ми напрай живота малко по розов.
Търсих Юнкерс, ма ги бяа спрели, та купих Бош.
Успех и поздрави!
damyaniq - специалист
нед ное 25, 2018 11:52 amТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 25, 2018 11:31 amdamyaniq написа:
... Моля сподели челен опит Благодаря! :partyman:
Баков, ютов , мой си е, та ще го споделя.
Само комините са ни различни, та може и да ти даде насока. Виждам, че си се справил, само ще обменим настройки.
Шнек на ок 60 градуса.
Капацитет 31 кг. чист
Първоначално зареждане 65 секунди.
3. 6,3 подаване
45 цикъл
39 вентилатор
2 5,5 подаване- заради разгарянето при запалване
45 цикъл
41 вентилатор
1 като 3
Горелката се управлява от контролер на буферен съд и се грижи само да го загрее до 64-5 градуса, както се оказа при експериментите.
После друг контролер командва други джаджи, че да ми напрай живота малко по розов.
Търсих Юнкерс, ма ги бяа спрели, та купих Бош.
Успех и поздрави!
Благодаря!
шоп - майстор
пон ное 19, 2018 9:59 pmkalin72 написа:
Разхода не ми харесва...
:? :? :? Калин, аз съвсем се обърках :rolleyes:

пишете, че разхода не Ви харесва и това при положителни външни температури :idea:

За една седмица прочетох от Вас това:
Аз се кефя на моя, че е сиво-бял, от на Керпи слънчогледа си люпи
Вчера го чистих основно, от месец работи по 2-4 часа дневно, и почти не изкараш пепел...разбира се, не говоря за пепелника, който се изхвърля на 2-3 дни.
и това:
Хубаво де, моята горелка гори по 10-12 часа на денонощие, разход 2 чувала по 15 кг на денонощие.
Не мисля, че ако гори нонстоп на първа, ще падне разхода.
Знаете кво топля, 2 по 66м2, що-годе добра вътрешна изолация, бойлер 300 л., сега се топли горната част около 150 л, нова входна врата Хьорман (фук-фук ) и слънчогледови пелети на Керпи (споменавам ги, щото съм доволен, и пак от тях ще купя.)
:rolleyes: Пишете работа на горелката 2-4 часа и втори път пишете по 10-12 часа :shock: :shock:
Чистите пепелника на 2-3 дни от 2-4 часа работа дневно.
В единия пост сте доволен от Керпи, другият пост разхода не Ви харесва :?
В другия пост пишете, че имате разход от 2 чувала х 15 кг. за денонощие... :? :? :?
Наистина се обърках.
нед ное 25, 2018 1:29 pmшоп написа:
...
Наистина се обърках.
Колега, сезона е преходен. Нека бъдем търпеливи и толерантни към ближния!
Нещата ще ще се стабилизират, в едно комплексно чувство, напролет.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед ное 25, 2018 3:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
...н. Нека бъдем търпеливи и толерантни към ближния!
Нещата ще ще се стабилизират, в едно комплексно чувство, напролет.

:rolleyes: :)
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 36

Тема "слънчогледови пелети предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: