Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон ное 19, 2018 9:55 pmn.ganev написа:
Що бе?
Да не ви е скучно Баси?
Наздраве, Ганеф! Пуцай, че не останаа!
n.ganev - майстор
Няма време за пуцане. До сега имах възможност да отида на лов само три съботи
Evgeniy - майстор
А стига бе! Преди 1-2 години като ти се обадя за съвет, все на лов те уцелвах...
То и аз нямах много време за фърчене... Явно е обща болест.
пон ное 19, 2018 10:25 pmEvgeniy написа:
А стига бе! Преди 1-2 години като ти се обадя за съвет, все на лов те уцелвах...
То и аз нямах много време за фърчене... Явно е обща болест.
Тоа па Гений фъркат!!!
С ко литиш бря?
martolk - специалист
Как стоят при вас нещата със зацапване на стъклото? На моята се зацапва страшно бързо. За 30 часа само най-долните десетина сантиметра са видими. Подаването ми е почти фабрично. 19,6 с въздух 38 на трета, 10 с въздух 32 на втора, 6 с въздух 26 на първа и 2.5 с въздух 22 на поддържане. На всички цикълът е 50 секунди. По принцип, знам че се лекува с повече въздух, но и този ми се вижда много. Огънят не е муден и червен, а бърз, остър и жълто-бял. Не мога да го разбера какво иска за да поседи чисто стъклото.
Evgeniy - майстор
пон ное 19, 2018 10:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тоа па Гений фъркат!!!
С ко литиш бря?
Мъкна една торба с парапланер в багажника и обикалям баирите.
пон ное 19, 2018 10:33 pmmartolk написа:
Как стоят при вас нещата със зацапване на стъклото? На моята се зацапва страшно бързо. За 30 часа само най-долните десетина сантиметра са видими. Подаването ми е почти фабрично. 19,6 с въздух 38 на трета, 10 с въздух 32 на втора, 6 с въздух 26 на първа и 2.5 с въздух 22 на поддържане. На всички цикълът е 50 секунди. По принцип, знам че се лекува с повече въздух, но и този ми се вижда много. Огънят не е муден и червен, а бърз, остър и жълто-бял. Не мога да го разбера какво иска за да поседи чисто стъклото.
Студена горивна камера, в следствие на което полепване на креозот по студените части. В случая, горната част на стъклото няма нужната температура.
Няма спасение от зацапване на стъклото, освен ако не гори все на макс камината, къщата е топла, а комина зачервен.
Тогава разхода няма да ни харесва.
Примиряваме се, че не можем да го докараме, като на откритите камини, уютът, ма нали са стремим към ефективност?!!!

Ивгенийййй, завиждам ти.
filmatoplo - майстор
:) Кой фърчи с кво -тез хобита до де ни докараха :-D
Evgeniy - майстор
Да бе, жената се чуди на кое да се сърди повече - на ходенето по баирите или на висенето при котела...
martolk - специалист
Има логика, колега, но колко да е студена тая камера, при условие, че не се гаси? Температурата на димните не пада под 75-80 градуса (средно около 85-95). Иначе съм открил, че препарата за керамичен плот чисти страхотно упорити налепи.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: