Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
съб юни 30, 2018 10:12 amLazarGanev написа:
Със сигурност ще е по-евтино на газ. При добра инсталация може да падне на 50% от сегашните разходи. Чакам отзиви :)
Така при зададени 52 градуса на водата се връща 39.
Температура в стаите 20 гр. и не може да вдигне повече при зададени 21.5
Котелът работи постоянно и разхода е 17 кубика за денонощие.
Май е малко много :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Май ти малеят радиаторите. С какъв диаметър тръби си до колектора?
шоп - майстор
вт ное 20, 2018 7:47 amplastkomfort написа:
съб юни 30, 2018 10:12 amLazarGanev написа:
Със сигурност ще е по-евтино на газ. При добра инсталация може да падне на 50% от сегашните разходи. Чакам отзиви :)
Така при зададени 52 градуса на водата се връща 39.
Температура в стаите 20 гр. и не може да вдигне повече при зададени 21.5
Котелът работи постоянно и разхода е 17 кубика за денонощие.
Май е малко много :?

:? :? :? Това за какъв котел, имот, топлозагуби и при тези положителни температури навън ли?

Малеее.... тия дни и аз мисля да се газифицирам като резервно отопление на термопомпата и универсалната горелка. Наличен е един Витоденс 200 с дюзи и на метан и на пропан бутан с допълнително управление Виторол 300.
Та се чудех дали на пропан или на метан да го подкарам...
вт ное 20, 2018 12:12 pmшоп написа:
.....
Ама как така на Пропан? Мисля, че така ще си наБутан.
Освен ако не искаш да се връзваш с ...Газ, а да си имаш аварийна инсталация.
Ма те пък, аварийните инсталации, колко ще ги правиш?
шоп - майстор
вт ное 20, 2018 12:56 pmТрифон П.Трифонов написа:

.....
Ама как така на Пропан? Мисля, че така ще си наБутан.

[/quote]
При положение, че котела е наличен и е с дюзи и за метан и за пропан и нямам ( скоро няма и да има ) тръба за метан вариантите за авариино отопление и с пропан бутан и с бутилки компресиран природен газ никак не са евтини.

Даже с пропан бутан е много по-евтино, защото 3 бр 27 литрови бутилки струват смешни пари, а пирамида с метан компресиран при 200 бара си е пари + договор за снабдяване и абонамент.

Все пак говорим за аварийно захранване. Например спира тока за дни. Аз ако съм на 24 часово дежурство има кой да запали инверторния генератор и когато водата в системата падне под 27 градуса газовия котел да се включи. Обмислям и автоматичен старт на генератора при отпадане на основното захранване.
20-30 или 40 лв на ден разход в най-лют студ не могат да ме уплашат ако вкъщи е 26 градуса и жената е доволна:-)
Здравейте! Искам да попитам, дали удължаването на комина би повлияло на разхода на газ? Понеже затворихме терасата, а котела ни е монтиран вътре в стаята, ще се наложи да удължим комина с около 2,5 м . Притеснявам се това да не вдигне много разхода или да не отоплява добре котела вече.
Котела е Bosch Gaz 3000 W
шоп - майстор
@ivka007,
не съм спец, но имам познат с 3.5 метра хоризонтален комин. Като духне западния вятър и котела изписва грешка.
Умрели няма, но има треперещи от студ.
plastkomfort - специалист
вт ное 20, 2018 8:19 amLazarGanev написа:
До колектора съм с ф20 бяла но котела не изключва по т на водата а по стайна.
ср ное 21, 2018 8:02 amplastkomfort написа:
вт ное 20, 2018 8:19 amLazarGanev написа:
До колектора съм с ф20 бяла но котела не изключва по т на водата а по стайна.
Търси проблема в предположението и въпроса на Лазар!
Здравейте, в началото на годината направихме голяма инвестиция в изграждането на водно подово с двуконтурен котел Bosh condense 2500 w. Реално ползваме отоплението от този месец и ми направи впечатление, че терморегулатора е много хаотичен. При зададена температура 21 градуса и моментна такава, той се включва, когато пък го настроя на 23 градуса, а температурата вътре е 21 не се включва. Извиках фирмата, която ни го изгражда, но според тях няма проблем. Бяха настроили котела на 65 градуса, което според тях не било проблем, но моя мъж го намали на 45. Днес цял ден не може да вдигне повече от 21, 5 градуса, което е с 0,5 градуса повече от температурата през ноща, когато не включва, защото е настроен на 19, а вътрешната е 21. Дано да ме разбрахте какво искам да кажа. Просто не ми е топло, а до тук се очертават 170 кубика, които ми се виждат страшно много, на фона, че е студено в къщи. Къде бъркаме? :?

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: