Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
DMN - майстор
DinchDen написа:
Търся вариант, в който аз да си ползвам абсорбатора
Освен да го използваш на възможно най-ниската степен или да се преправи да работи на такава. И по възможност по-близо/ниско до котлоните или да му се сложи нещо като обърната "фуния" отдолу, която да хваща парата в близост до котлоните.
:partyman:
naster - майстор
вт ное 20, 2018 12:21 amDinchDen написа:
...преместих кухнята в хола си...
Промяна на предназначение от "сухо" на "мокро", което се намира над "сухо". Хол на кухня или баня над хол не е ОК.
iliya_i - майстор
вт ное 20, 2018 7:03 amlyubohar написа:
И това,което си направил е незаконно.Имам същият проблем със съседи,които преместиха кухнята на мястото на една от спалните.Избиха си отдушник направо навън.И сега умирисват на всички в блока холовете и спалните.
А какъв е проблема, тръбата като се изведе навън да се обърне нагоре, до ниво 50-60 см над покрива? т.е на нивото на комините и отдушниците.
На последен етаж съм...
DMN - майстор
iliya_i написа:
А какъв е проблема, тръбата като се изведе навън да се обърне нагоре, до ниво 50-60 см над покрива? т.е на нивото на комините и отдушниците.
И аз си мисля, че няма да има проблем със съседите при този вариант, защото е последен етаж, но авторът има и друг проблем:
Не искам да пробивам дупка извън апартамента, тъй като котлоните са ми над 5 метра от възможен пробив.
iliya_i - майстор
вт ное 20, 2018 6:55 pmDMN написа:
iliya_i написа:
И аз си мисля, че няма да има проблем със съседите при този вариант, защото е последен етаж, но авторът има и друг проблем:
Не искам да пробивам дупка извън апартамента, тъй като котлоните са ми над 5 метра от възможен пробив.
Всичко е възможно. Има си подходящи за целта тръби, които не заемат много място и могат да се скрият с гипскартон.
https://moby-bg.com/category/29/pvc-ele ... ovodi.html
miliad - майстор
A зaщо дa се дупчи фaсaдaтa, кaто тaкъв излaз може дa се реaлизирa през тaвaнa успоредно нa коминa.
iliya_i - майстор
вт ное 20, 2018 8:29 pmmiliad написа:
A зaщо дa се дупчи фaсaдaтa, кaто тaкъв излaз може дa се реaлизирa през тaвaнa успоредно нa коминa.
Щото например подпокривното може и да не е достъпно. Пък и си иска добра хидроизолация на отворите.
naster - майстор
Кое изменение е в нарушение на ЗУТ чл. 154 ал.2 т.7 и т.8:
а. водопроводно отклонение
б. канализационно отклонение
в. вентилационно отклонение
г. всички посочени?
iliya_i - майстор
вт ное 20, 2018 10:19 pmnaster написа:
Кое изменение е в нарушение на ЗУТ чл. 154 ал.2 т.7 и т.8:
а. водопроводно отклонение
б. канализационно отклонение
в. вентилационно отклонение
г. всички посочени?
чл. 154 ал.2
8. променят вида, нивото, местоположението и трасето на преносни и довеждащи проводи и съоръжения до урбанизираните територии и на общи мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура в урбанизираните територии, както и на комуникационно-транспортните мрежи и съоръжения и на съоръженията и инсталациите за третиране на отпадъци.
т. 8 какво общо има със темата?
naster - майстор
вт ное 20, 2018 10:29 pmiliya_i написа:
т. 8 какво общо има със темата?
I stand corrected.

Тема "Абсорбатор в комин на последен етаж в панелно жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: