Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Моята камина днес я оставих без да искам без пелети -проблем никакъв освен че бавно контролера чака да съпоставя температурите на ризата и димнине да търси разлика от 40 гр при гасене .Нали съм си умничко -загрях с запалка датчика на водата - и готово , подавах малко пелети с ръка докато подкачи шнечето :) а нема да мръзнем я -апропо то беше 23 гр -някой на толкова отдавна стайния им изключва :lol:
вт ное 20, 2018 9:12 pmfilmatoplo написа:
:) Моята камина днес я оставих без да искам без пелети -проблем никакъв освен че бавно контролера чака да съпоставя температурите на ризата и димнине да търси разлика от 40 гр при гасене .Нали съм си умничко -загрях с запалка датчика на водата - и готово , подавах малко пелети с ръка докато подкачи шнечето :) а нема да мръзнем я -апропо то беше 23 гр -някой на толкова отдавна стайния им изключва :lol:
Тия 40 не могат ли да се променят на 20?
kelesha - напреднал
колега няма спасение от зацапването на предното стъкло :)
до момента съм го виждал само на една камина решен този така наречен казус . и това е MCZ бях монтирал едно LOTO и останах очарован, но все пак говорим за камина на стойност над 5600лв. там това опушване го няма :
На моята камина за два дни направо го прави все едно детето е рисувало с черни боички, макар и забелязвам че и от пелетите има доста голяма разлика , горя предимно Ахира и на средна гора Стара Загора а парадокса е че с Румънските пелети това също се получава но по бавно за около три дни най малко става доста черно а при другите е осезателно по бързо :partyman:
вт ное 20, 2018 9:18 pmfilmatoplo написа:
:? Не помня .
Не може да не може. Натурела туй.
Разрови го де! Колко управления си разчовъркал?!!

Кели, напиши и опиши, ако може, как е решен въпроса със скъпата камина!
Според мен, обдухването с въздух не е решение, щото един вид е екран, но от друга страна отнема от температурата в камерата, което е главният проблем. Може и да има начин.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт ное 20, 2018 9:23 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Бърша си го всеки ден -е писна ми ,ама трае се -тая жена тъй не го избърса веднъж :? :) .
kelesha - напреднал
Точно с обдухване с въздух е решен проблема и това обдухване не е силно а е много леко и достатучно за да не зацапва екрана , при тях е много готино разпределението на самият въздух. хем върви в кошничката хем и лека струя обдухва много плътно и равномерно самото стъкло и не отнема никаква температура в самата горивна камера - накефих се честно
bmahob - майстор
Цялото стъкло ли ви цапа или само по края? Аз имах на алфа плана подобен проблем, какви ли настройки не правех и не се оправяше.... До като по случайност не реших да сложа метална пластина да на пламъка за да задържам топлото.... И стана стъклото се цапа само в краищата под формата на английски В в средата си стои чисто и при седмица работа.....
martolk - специалист
Със сигурност и от пелетите зависи. Миналата година тествах едни, от които бях много доволен и тази година (първа отоплителна) взех 4 тона от тях. Да, ама, нищо общо нямат. Личеше им на вид (по тъмни бяха), но реших, че е заради това, че са сменили матрицата или машината, защото чакаха нова такава. При изгаряне тези правят един кафеникав налеп като от прегоряла мазнина. Не знам на какво се дължи, но предишните го нямаха.
krapchev_ - напреднал
Здравйте. Каква е оптималната температура на водната риза? Нормално ли е за 48 часа постоянна работа (около 65кг пелети) пепелта да е наравно с кошницата? Също така задния ред ( от към стъклото) прорези на кошницата са напълно задръстени с финна пепел. Кофти настройки или кофти пелети според Вас?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: