Аз също искам да комбинирам водно подово с радиатори.Въпросът ми е как ще разпределя топлината при положение,че радиаторите работят на 60-70°С а водното подово не трябва да превишава 40-45°С. 

вт ное 20, 2018 7:31 pmpuzlle написа: Аз също искам да комбинирам водно подово с радиатори.Въпросът ми е как ще разпределя топлината при положение,че радиаторите работят на 60-70°С а водното подово не трябва да превишава 40-45°С.Е как- с вентил. Дали с 3 пътен статичен + отделна помпа за подовото или с 4ри пътен и управление по външна температура, примерно, ти си решаваш.![]()
ср ное 21, 2018 12:06 ambulhomes2 написа: ...Най-голяма автоматика, за която се сещам е стаен термостат да командва дебита. Я да видим как ще работи! В началото стайния термостат пуска пълния дебит от котела. Да речем 70°С. Да речем, че след радиатора ще падне на 50°С. Пак е над нормалната температура за подовото, ама нали е в началото. Докато загрее пода има време. Като се затопли стаята стайния термостат ще намали дебита... абе може и да свърши работа. Но си е баш побългарена...Не е трудно да се проследи логиката ти, но не ползваш правилни термини.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: