• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 165
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Стига се губи, купи си нова машина.Избор поне огромен,кеф ти евтина, кеф ти скъпа, и си имаш и гаранция.
Lisko - майстор
чет ное 15, 2018 12:59 pmnautilus33 написа:
Мисля, че беше в друг форум, но да питам тук, тъй като има доста дърводелци. В Лидл пускат орехово масло(май си е олио) другата седмица. Та, някой има ли представа дали става за импрегнация на дървена посуда- лъжици, чаши и прочие. Някъде четох, че се сипвало в изработена дървена чаша и се оставя така докато попие колкото му трябва. След това чашата не пропуска течност.

Ореховото, слънчогледовото и т.н. масла не стават за тази цел защото гранясват. Аз лично съм мазал с кокосово. То е по-скъпо, но освен че ухае прелестно, не е по-добро от класическата смес - течен парафин-пчелен восък. В нея полезната работа я върши восъка, течния парафин е да придаде по-ниска температура на топене. Еди е по-печен по тоя въпрос, затова спирам.
Virtex - майстор
нед ное 18, 2018 11:16 pmmavryt4o написа:
Имам едно питане.Казуса е следния видях един импакт макита 14.4v окомплектован с 18волтова батерия!?Това ще създава ли проблеми за машинката?Цената е като само за батерията защото е нова така че съм склонен да ги заприходя .
Не се занимавай с такива франкенщайн истории, както каза EDI си вземи ново. Сега покраи черния петък може да има интересни оферти.
cvetomir_77 - специалист
ср ное 21, 2018 3:53 amLisko написа:
чет ное 15, 2018 12:59 pmnautilus33 написа:
Мисля, че беше в друг форум, но да питам тук, тъй като има доста дърводелци. В Лидл пускат орехово масло(май си е олио) другата седмица. Та, някой има ли представа дали става за импрегнация на дървена посуда- лъжици, чаши и прочие. Някъде четох, че се сипвало в изработена дървена чаша и се оставя така докато попие колкото му трябва. След това чашата не пропуска течност.

Ореховото, слънчогледовото и т.н. масла не стават за тази цел защото гранясват. Аз лично съм мазал с кокосово. То е по-скъпо, но освен че ухае прелестно, не е по-добро от класическата смес - течен парафин-пчелен восък. В нея полезната работа я върши восъка, течния парафин е да придаде по-ниска температура на топене. Еди е по-печен по тоя въпрос, затова спирам.
Аз си смесвам кокосово масло, пчелен восък и ленено масло (1:1:2).Загрявам ги за да се получи еднородна смес. Когато изстине мажа с тази смес, след което затоплям площта с пистолет за горещ въздух за да напие по-дълбоко в дървесината.
mavryt4o - майстор
ср ное 21, 2018 8:57 amVirtex написа:
нед ное 18, 2018 11:16 pmmavryt4o написа:
Имам едно питане.Казуса е следния видях един импакт макита 14.4v окомплектован с 18волтова батерия!?Това ще създава ли проблеми за машинката?Цената е като само за батерията защото е нова така че съм склонен да ги заприходя .
Не се занимавай с такива франкенщайн истории, както каза EDI си вземи ново. Сега покраи черния петък може да има интересни оферти.
https://www.olx.bg/ad/udaren-akumulator ... 7BUBb.html най-вероятно ще е това чакам отг.за наличност и змятам да приключа пазаруването на машинки за тази година.Набелязъл съм и някой дреболия да ми подарят.Като стана на въпрос дали ги бива тези битове?https://www.olx.bg/ad/promotsiya-komple ... 7uW7g.html или препоръчейте ми нещо добро.Последните не помня какви бяха с зелена лента по година кара и ги счупих накрая.Чувам добри отзиви за wera от къде да ги поръчам?
EDI - майстор
И без батерия и зарядно как ще стане.Хубави битове виж комплекта ударни Милуоки при Кумай.
ZEDYCUS - майстор
ср ное 21, 2018 10:17 pmEDI написа:
И без батерия и зарядно как ще стане.Хубави битове виж комплекта ударни Милуоки при Кумай.
Иво си взе винтоверт Макита с батерии и зарядно. Остава му само тяло импакт.
Предпочитам 154 ката, за самопробивни за метал се спира удара и мощноста е по голяма-175 към 140нм. С BTD146-160nm съм имал проблем да завивам дълги винтове в дърво при чеп. Спира и само удря. С по якия ги дозавивах.
Пак ще се повторя, но по важен е държача за битовете. А Николай има много добри на Милуоки, битовете дали ще са девалт, макита, милуоки, бош 'За МЕН' е все тая. Карат еднакво.
Тези от толсбокса мисля, че внасят от Англия, надали ще има налични. Но може и да бъркам.
https://www.pazaruvaj.com/stores/toolsb ... 23/#mneniq
EDI - майстор
Вярно, че взе машина преди това, грешката е моя.
mavryt4o - майстор
ср ное 21, 2018 10:42 pmZEDYCUS написа:
ср ное 21, 2018 10:17 pmEDI написа:
Иво си взе винтоверт Макита с батерии и зарядно. Остава му само тяло импакт.
Предпочитам 154 ката, за самопробивни за метал се спира удара и мощноста е по голяма-175 към 140нм. С BTD146-160nm съм имал проблем да завивам дълги винтове в дърво при чеп. Спира и само удря. С по якия ги дозавивах.
Пак ще се повторя, но по важен е държача за битовете. А Николай има много добри на Милуоки, битовете дали ще са девалт, макита, милуоки, бош 'За МЕН' е все тая. Карат еднакво.
Тези от толсбокса мисля, че внасят от Англия, надали ще има налични. Но може и да бъркам.
https://www.pazaruvaj.com/stores/toolsb ... 23/#mneniq
Значи тея нютони са ментак.Верта 54 не спира като го набримча и да има кой да натиска.Взехте да ме разубеждавате.Аз викам няма да ме болят ръцете толкова вече от натискане .Няма да бързам ще оглеждам нещо на старо поне разочерованието да е по-малко.
ZEDYCUS - майстор
С импакт няма натискане. Това с чепа е било 1 винт изключение на 100 завити.
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: