Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Резервните захранвания за външен акумулатор не се продават с батерия, така че към тези 350 трябва да прибавиш поне 100 за обикновен акумулатор. Принципно към UPS се залагат тягови акумулатори, които са доста скъпи...
Устройството ще се мъчи само когато няма ток и само когато е включена запалката. През останалото време изписва входящото напрежение от мрежата и чертичките за ниво на батерия и натовареността. Засега не купувай нищо. Вече когато токът вземе да изчезва често, ще си вземеш UPS.
m0m43 - специалист
То от известно време всеки ден изчеза за кратко :)
Ако наистина UPSа се товари само когато няма ток (в авариен режим), то приемника на стайния термостат не е включен към UPS-a. Така като спре тока, спира и сигнала от стайният термостат - следователно горелката ако работи ще мине в suspend режим. Ако пък в стаята няма градуси и трябва да се запали няма и кой да и каже да се запали. На мен това ще ми свърши идеална работа поради бързото възтоновяване на тока.
Също гледам, че има и обикновенни за компютър с вградени батери 12v/7Ah. Такъв няма ли да ми свърши работа - все пак говорим да подържа горелката в съспенд режим за макс 10тина мин.
andy_forresite - майстор
Ако си търсиш оправдание да не дадеш 350 лв + за ххх кинта за акумулаторна батерия за автомобил, сигурен съм че ще намериш :) Има стайни термостати с предаватели на батерии, а щепселът на приемника е в UPS-а заедно с горелката. Нека няма ток тогаз :yawinkle:
7 ач ... шегуваш се. Бе ше изкара и повече от 10 мин горене (на съспенд няма консумация, освен за дисплея), ама келява раалта.
gnt69 - майстор
ср ное 21, 2018 5:10 pmm0m43 написа:
Другия вариант е 30 кинта и си ти.

ЦЪК
filmatoplo - майстор
Някой тествал ли е Соното как реагира в какви граници .
losh1 - помощник
Здрасти, аз съм Кемот 700 и запалка 300W трудно пали.Премерих консумацията при стартиране започва от около 890 W ( затова пищи здраво ).
П.П. И стайния термостат е към UPS.
tihomir123 - специалист
Някой има ли представа каква е калоричноста на слънчогледовите пелети или по точно на тези от гр.Кнежа? :)
filmatoplo - майстор
:) Да сметнеш 2 и 2 и да излезнат сметките -айде де :wink: няма да мине без да извървиш трънливия път на проверката тоест чак на пролет ще знаеш отговора който търсиш :wink: .
tihomir123 - специалист
съб ное 24, 2018 5:36 pmfilmatoplo написа:
:) Да сметнеш 2 и 2 и да излезнат сметките -айде де :wink: няма да мине без да извървиш трънливия път на проверката тоест чак на пролет ще знаеш отговора който търсиш :wink: .
Миналата година 5 тона,отоплявам 130 кв.м.1 бойлир 200л.термоглави винаги на макс без стаен термостат вътрешна темп.24,25°С 7 радиатора средно по 15 глидера може и повече 1 бр.подово 9 кв.м. 200л бойлир
filmatoplo - майстор
Нормален разход за Кнежа най студената точка от септември до май .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: