Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт ное 20, 2018 6:30 pmVarnap5 написа:
Пелетите пристигнаха .bg/tuning/carevichni-peleti.5141913.38823226]Изображение[/URL]
Пали!
Sabonis - специалист
вт ное 20, 2018 6:30 pmVarnap5 написа:
Пелетите пристигнаха .bg/tuning/carevichni-peleti.5141913.38823226]Изображение[/URL]
сподели как горят и дали правят шлака
Radoslaw - специалист
пон ное 19, 2018 10:48 pmVarnap5 написа:
Няма проблеми.
Човека ме предопреди че правели повече пепел от слънчогледовите. Буквално(повече шлака)
Честно ,казано,съвсем леко те е предупредил.Не искам да бъда лош пророк,но ще имаш огромни проблеми с тези пелети.Филма ,и той съвсем леко ти загатна,как горят тези пелети.Това са пелети,които изискват специализирана горелка.Тези пелети наистина имат голямо бъдеще,евтина суровина и съответно ниска цена не пелетите.Гледах ги съвсем случайно,как горят тези пелети на пловдивския панаир.Отврат,по калпави са и от сламените.А който е горил ,сламени ,знае за какво става въпрос.Наистина си пожелавам да не съм прав с разсъжденията и да можеш да ги гориш тези пелети.Но надали.Все пак успех.
filmatoplo - майстор
Абе те ще са пробвани все пак -колегата ще сподели -аз веднъж ядох попарата при монтаж на една горелка с такива пелети -че човека още повече като купи 2 тона , тези дано стават .Трудно палеха ,сетне горяха някакси но на 5 часа трябваше да махаш нажежена тухла от горивната камера и да започне наново :) .
Radoslaw - специалист
вт ное 20, 2018 8:11 pmfilmatoplo написа:
Абе те ще са пробвани все пак -колегата ще сподели -аз веднъж ядох попарата при монтаж на една горелка с такива пелети -че човека още повече като купи 2 тона , тези дано стават .Трудно палеха ,сетне горяха някакси но на 5 часа трябваше да махаш нажежена тухла от горивната камера и да започне наново :) .
Много рядко пиша нещо за което не съм сигурен.Че са пробвани,за пробвани.Ккато казах в специализирана горелка.това ,за което казваш,тази топка,се изхвърла от горелката през определено време,нещо ,като снегорина.или поне част от него ,за да се запалят новоподадените пелети.Pellas,x ,нали не бъркам,не може да се справи със слунчогледовите пелети,та камо ли с тези.Но пак повтарям,дано да не се окажа прав.
maistora1965 - специалист
Той е с изцяло ретортна горелка а тя гори всичко дори както шопа писа и нарязани на ситно автомобилни гуми . Проблемът при горенето на царевица е че тя при нагряването отдел захар която се карамелизира и после спича пепелта но пък в тези пелети ми се струва че има стебла което маже да е плюс остава да чакаме видео.А и 190 ми се струва малко височка цена лятото слънчогледа може и по ниско да се намери.
Varnap5 - специалист
Здравейте.Вчера ги пробвах ако 2-3часа може да се нарече проба.Ще пратя снимки на настройките на р3.
Общо взето гореше само на тази мощност.тази сутрин пепелта на земята беше бая,но в горелката имах по-малко збито от колкото при слънчогледовите.Паленето засега ми се струва трудна работа и помагам ръчно,но от снощи контролерът се включва на гасене при положение че температурата на водата е около 20°С.Тази сутрин се опитах да запаля пак.Пак помагах ръчно.Тъкмо се получи някакъв малък пламък и пак-(гасене).От какво става това.
Varnap5 - специалист
Нещо не ще да ми качи снимките от екрана затова ще ги напиша тук
Работа шнек-4сек.
Цикъл-15сек.
Вентилатор-35
Вентилатор изг. газове-0 (нямам такъв)
filmatoplo - майстор
Времето ти за палене сигурно свършва , направи го повече минути , фотоклетката каква осветеност гледа -увеличи и там секундите фабрично са 10 .
Varnap5 - специалист
Ясно.Аз си мислех че това е на колко време да обновява информацията с фабрично наместено време за проверка.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: