Най - вълнуващия въпрос зимно време.
martolk - специалист
65 килограма са много. Трябвало е да я почистиш след 24 часа горене.
filmatoplo - майстор
Зависи -ако е запалена за пръв път с още не отоплена къща -ще гори повече , след това ще поддържа топлозагубите които биха били 5-7-10 киловата и съответно ще гори 1-1,5-2 килограма на час .Нормално е поне водата в камината да е 60-65 градуса не по ниска , остава вече камината да се контролира по нещо -термоглави,таймер или стаен термостат .Каква температура на водата държиш , каква температура в стаите , 24 часа ли работи в денонощието -защо не я чистиш .
krapchev_ - напреднал
ср ное 21, 2018 7:01 pmfilmatoplo написа:
Зависи -ако е запалена за пръв път с още не отоплена къща -ще гори повече , след това ще поддържа топлозагубите които биха били 5-7-10 киловата и съответно ще гори 1-1,5-2 килограма на час .Нормално е поне водата в камината да е 60-65 градуса не по ниска , остава вече камината да се контролира по нещо -термоглави,таймер или стаен термостат .Каква температура на водата държиш , каква температура в стаите , 24 часа ли работи в денонощието -защо не я чистиш .
Камината работи от 1.10 Досега беше на 60 сега я вдигнах на 65 защото покрай студените дни западните стаи не се стопляха. Отоплявам 80 кв къща последен етаж без изолация с пвц дограма. 75 глидера с термо глави, лира и 80л бойлер. 23-4 градуса в стаите. С малко бебе съм затова работи 24 часа с фабричните настройки. Само за почистване я спирам. Попринцип чистя всеки ден, а ревизиите на седмица но реших да пробвам на два дни как ще е. Моля някой ако е ползвал украински пелети Bio pellets да даде мнение. А като цяло иглолистните или широколистните са за предпочитане?
filmatoplo - майстор
По натам ще мислиш за изолиране дори само от вътре , сега балансирай инсталацията като намалиш с малко излишно топлите стаи за сметка на по студените .На коя степен работи главно .
ср ное 21, 2018 7:30 pmkrapchev_ написа:
...Моля някой ако е ползвал украински пелети Bio pellets да даде мнение. А като цяло иглолистните или широколистните са за предпочитане?
Чам. Украинския чам, дето горих, беше най доброто, в горелката ми.
Чама ми препоръча инсталатора ми, като за начало и първи стъпки в пелетирането.
Не ме подведе.
krapchev_ - напреднал
Здравейте. Снощи се случи нещо много странно с камината. Горейки си на Р2 със Т-р на димните около 78-80 влезна в режим на почистване и изведнъж адски бързо започна покачване на т.д.г задейства се алармата и защитата за гасене която бях свалил на 120*. Въпреки това температурата за по малко от минута достигна около 300* и започна да се понижава но много бавно. Озадачи ме и това че кюнците можеше да се пипат т.е небяха нагряни като за 300*. Моля запознатите с устройството на камината да искажат мнение! Чисто технически имали шанс да се запалят сажди извън камерат т.е в димогарните или датчика/сензора за температурата да е полудял? Евентуално друга причината това да се случи?
пет ное 23, 2018 2:31 pmkrapchev_ написа:
Здравейте. Снощи се случи нещо много странно с камината. Горейки си на Р2 със Т-р на димните около 78-80 влезна в режим на почистване и изведнъж адски бързо започна покачване на т.д.г задейства се алармата и защитата за гасене която бях свалил на 120*. Въпреки това температурата за по малко от минута достигна около 300* и започна да се понижава но много бавно. Озадачи ме и това че кюнците можеше да се пипат т.е небяха нагряни като за 300*. Моля запознатите с устройството на камината да искажат мнение! Чисто технически имали шанс да се запалят сажди извън камерат т.е в димогарните или датчика/сензора за температурата да е полудял? Евентуално друга причината това да се случи?
За мен това си е било едно мини пожарче. Спестено ти е едно чистене.
starsel - специалист
и все пак да обобщим как е най добре да работи камината дълго в режим п1 или поддържане или да гасне и другото което не ми е ясно как да я настроя в режим п3 какво имам впредвид инсталатора в нашия край я беше настроил мощност 9.9кв но така работи по час и половина на максимална мощност и не може да достигне зададената температура не е ли по добре да повишим мощноста и да загрява по бързо моля да ме посъветвате как е по удачно да я настроя
пет ное 23, 2018 7:18 pmstarsel написа:
и все пак да обобщим как е най добре да работи камината дълго в режим п1 или поддържане или да гасне и другото което не ми е ясно как да я настроя в режим п3 какво имам впредвид инсталатора в нашия край я беше настроил мощност 9.9кв но така работи по час и половина на максимална мощност и не може да достигне зададената температура не е ли по добре да повишим мощноста и да загрява по бързо моля да ме посъветвате как е по удачно да я настроя
Това 9.9 на коя мощност е?
Единия начин е да увеличаваш по малко мощността, на която работи най продължително време и като ти хареса, да си донастроиш и другите.
Другият начин е да намалиш делтата.
Слагай по някой препънателен де! Спрях да дишам, докат прочета изречението.
starsel - специалист
пет ное 23, 2018 7:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 23, 2018 7:18 pmstarsel написа:
Това 9.9 на коя мощност е?
Единия начин е да увеличаваш по малко мощността, на която работи най продължително време и като ти хареса, да си донастроиш и другите.
Другият начин е да намалиш делтата.
Слагай по някой препънателен де! Спрях да дишам, докат прочета изречението.
на най голямата p3 и другото което ме притеснява като угасне след няма и 10мин запалва пак,само да поясня отоплявам 50кв жилище с три радиатора и топля 120л бойлер

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: