• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
При мен е така с 35кВ горелка. Отсрещната страна няма огън но не изхвърля неизгорели въглища. Откъм тлеещите част винта избутва най-дребните и прах. Като я пусна на ръчно управление само на вентилатор , без гориво се изчиства. И след време пак същото. Залепил съм главата (короната) със силикон. Но пак го прави. Но вече не му обръщам внимание.
sian - специалист
По голям проблем при мен е хромникелово горе на изхода на котела. За една зима стана на решето (сито).
Валтер Желязков - специалист
пет ное 23, 2018 5:33 amsian написа:
При мен е така с 35кВ горелка. Отсрещната страна няма огън но не изхвърля неизгорели въглища. Откъм тлеещите част винта избутва най-дребните и прах. Като я пусна на ръчно управление само на вентилатор , без гориво се изчиства. И след време пак същото. Залепил съм главата (короната) със силикон. Но пак го прави. Но вече не му обръщам внимание.
Пробвай да намалиш подаването на гориво. Така ще намалиш мощността на горелката, ако ти идва голяма, и горивото ще стои повече време в горелката. Ще се получи по добро аериране, същото количество въздух, но на по малко гориво.
Друго възможно "лечение" е да поставиш ръка на смукателния отвор на вентилатора, и да провериш дали духа от него. Да правилно се изразих, не дали смуче, а дали духа. Ако духа притвори ирисовата клапа докато спре, обикновено остава отвор около 1/3.
Ето и нещо за четене за мощността на вентилаторите: https://zawijan.wordpress.com/poradnik- ... retortowe/
sian - специалист
Ето го гофрето. Бандажирал съм го с тиксо.
energo - специалист
пет ное 23, 2018 10:08 amsian написа:
20181123_095232.jpg
И при мен стана на решето-качествооо...
energo - специалист
пет ное 23, 2018 10:10 amsian написа:
Ето го гофрето. Бандажирал съм го с тиксо.

И при мен стана на решето–качествоооо...
vectra72 - специалист
Горивото е орехови черупки но и с пелети е същото.Контролера е Титаник+
Настройките са:
подаване на гориво 20сек.
изчакване 40сек.
вентилатор 2 степен
Короната е излят чугун и всички отвори са чисти.Горелката е нова и е така от самото начало.Гори от противоположната страна настрана на вентилатора.Сега се сещам да взема да сменя мястото на вентилатора.
пет ное 23, 2018 11:43 amenergo написа:
пет ное 23, 2018 10:08 amsian написа:
20181123_095232.jpg
И при мен стана на решето-качествооо...
Мерите ли температурата в гофрето?
Валтер Желязков - специалист
Пробвал ли си с по голяма степен на вентилатора? Качи една снимка.
За настройките с това гориво не знам, имам информация за въглищата.
Ако пробваш нещо от предишния ми пост, сподели резултат.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 51

Тема "Ретортна горелка vs специализирана горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: