Най - вълнуващия въпрос зимно време.
aatri - специалист
пет ное 02, 2018 3:49 pmvalio_ruse написа:
Здравейте колеги,
Да се похваля с нова модифицирана пота за моята PM13.
Използван материал - AISI304 - 3mm. :supz:
Супер си колега ! =D>Кой ти я прави(ако не е тайна) че моята си е за нова.
Здравейте,нов съм във форума.Бих искал да ми помогнете с намирането на старата тема преди тази,защото там бях чел доста полезни неща,обяснени стъпка по стъпка.За първа година сме с пелетна камина,но според нас не е достатъчно топло.Отопляваме нов апартамент със изолация и средно качество на дограма,юг /изток със бърнит 13 кв.Но лошото е ,че под нас и нас точно няма никой,ние сме на втори етаж.Топлим 2 спални ,хол и баня,като също така сме свързали и бойлера.Във хола е е най-хладно не прави повече от от 20гр.там имаме Н80 13 броя италиански глидери,което е около 2.8 киловата.в едната (14кв.) спалня е камината плюс 13 броя Н60 и там и в банята е наи приятно.но ние сме в другата спалня пак толкова по квадрати имаме 16 броя н60,но и там е доста хладно.Та въпросът ни е дали са метнати правилно радиаторите или е някъде другаде проблема,чакаме бебе през март и ни се иска да оправим нещата дотогава.благодаря на всички отзовали се предварително.
пет ное 23, 2018 4:10 pmmtrbg86 написа:
Здравейте,нов съм във форума.Бих искал да ми помогнете с намирането на старата тема преди тази...
viewtopic.php?f=10&t=44934&hilit=BURNit ... 0%B8+23+kW
Благодаря ви,но май не е тази тема.Там се разискваше и и нашият модел,който е по малкият
пет ное 23, 2018 7:54 pmmtrbg86 написа:
Благодаря ви,но май не е тази тема.Там се разискваше и и нашият модел,който е по малкият
Друга няма. Чел съм я, особено докато мислих за мойто "парно". Тя е за каката, ама пише и за 15ката.
Здравейте на всички специалисти ,майстори и всякакви справили се с това чудо на някой гений. =D> Имаме камина Б ърнит 25 kw,закупихме я 2015 г от тогава и живеем в жилището за което я взехме. Апартамент тухла 130 кв,смао с външна изолация 10 см Баумит стиропор (ако не грееше де). Направихме я миналата есен (2017г). Разлика не усетихме [-( . Жилището ни се състой от 3 спални,баня с тоалетна,тоалетна,голям коридор и общо помещение хол с трапезария и кухня около 45 кв в което е разположена камината. Имаме 3 радиатора в голямото помещение от които 1 е спрян,защото не се диша в него а в другите стой е студено,в коридора има радиатор ,спалните и банята,общо 8 панелни радиатора и бойлер 120 л,който не пускаме да върти в системата че ни се завива свят от разход. Спалнята на дъщерята е най-студена което смятам че радиатора (120см) е малък за стаята и ще го подменим,терма глави нямаме,предстои да постави в такива (тук имаме спор да са обикновени с степен и 1..2.,3....или да са електронни. Когато закупихме апартамента единственото което оставихме но в голяма част скрихме са медните тръби с който е правено,те вървят и долу и горе по тавана,луда работа...някакъв сръбски гений го е правил преди доста години на старите собственици. Радиаторите също оставихме,само се почистиха и пръснаха . Системата е правена с два разширителя-за отворена и затворена. По препоръки на местни професори първата година бяхме на отворена система ... УЖАССС. Мъжа ми пътува и по-рядко е вкъщи и цялата неволя аз обирах,на два-три дена най мн се започва обезвъздушаване :evil: :evil: Така мина тая зима с финален разход 5 тона :cry: ,постоянно проблеми...гасне ,пали.... Следващата зима изолираме разширителя за отворената и затворихме кръга,разширителя го напълниха с вода. Все някакви филми с това горене ,ту гори нормално ту почне да гасне... Местните инсталатори казват че са проблем палетите ,какви ли не пробваме,в никакъв случай евтини,от чужбина взимахме И ту добре ту зле. Лошото тук е че някой доставчик ако работи с дадена фабрика тоя сезон или по средата спира да работи с него защото са несериозни и започват от друго място,и е все някаква мъка с нови и мноооого хубави пелети. . Миналата есен направихме изолация и да ви кажа че не намерихме съществена разлика от предходния сезон,само разлика от първия :-D . Миналата зима финализирахме с почти 4 тона,като до началото...средата на ноември сме палили само през ноща,защото през деня няма никой у дома. Тази го първия тон го взехме от Практис защото още нямаше никъде,всеки чакаше нова фирма с която ще работи и е с уникални пелети. Миналата зима започна камината с страшен шум да работи,мъжа ми разглоби (добре че беше тук) и стана ясно че моторчето дето върти шнека вътре зъбците са се изронили,питахме в сервиза за ново,но цената беше меко казано шокираща,приятел на семейството ни светна да поръчаме от един сайт който били с мн радващи цени,така и направихме закупихме новото с 7-8 пъти надолу от цената в сервиза. Дааа нооо новото е с малко по-голяма мощтност от фабричното ( фабричното мисля че е 5,а новото е 7 или нещо подобно) та мъките от тогава са голями. Тона от Практис почти свършихме а оправия няма с тая камина,викахме от сервиза за помощ с настройките разбира се срещу заплащане но вече втори месец нямат време да дойдат. Камината е настроена на 54 гр. в момента,вдига до 64-65 влиза в модулация (ако се изразявам правилно,че хабер понятие си нямам) и гасне,спада Т до 46-47 гр и пали наново. Гледах в книжката по разни настройки,четох част от вашите коментари ,защото за съжаление все нямам време да изчета вс. Изключвах стаиния термостат от менюто,но тя не вдига повече от 44 гр,радиаторите студени,взех че го включих. Изключих стендбай все тая. Намалих максималната Т на изгорелите газове (някъде го бях чела в коментарите) тя започна да вдига Т до 68 и да пищи и гасне,върнах си старите параметри.
МОЛЯЯЯ ВИИИ ЗА СЪВЕТ КАКВО ДА ПРАВЯ. [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
P.S. Извинете ме за това ако не съм обяснила правилно или съм в грешка с някое изказване относно камината или системата,но не разбирам особено,но пък се налага аз да се справям с тази задача у дома за да може децата прибрали се от детска градина и училище да не допремръзват и у дома.
Благодаря Ви 8-[
нед ное 25, 2018 12:07 pmrrenetaa написа:
...
След 10 см стиропор, независимо от табела и плътност, щом няма разлика, има нещо тотално сбъркано.
Не знам дали само в отоплителната или и в топлоизолационната система.
Ако ходя с много як кожух, ама разгърден, как ще ми е топло.
Още повече ако не съм хапнал мешана скара, полята с юнашко.
Съжалявам, че се е получило така!
При толкова несгоди, специалист на място.

Добре де, радиаторите имат ли кранчета, термоглави......?
Щото, 64-5 градуса вода, си грее доволно и децата.
нед ное 25, 2018 1:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
След 10 см стиропор, независимо от табела и плътност, щом няма разлика, има нещо тотално сбъркано.

Радиаторите са с обикновени врътки и са отворени да края ,спрян е единия в голямото помещение.
Като вдигне 64-65 градуса и гасне,пада на 46-47 градуса и отново пали. Притеснението ни е че това постоянно палене за запалката не е ок,също разхода не е ок ,радиаторите изтиват и отново вс ....палене вдигане на високи градуси,много над зададените и спадане много под зададените,което колкото и да не разбирам смятам че не е ок.
Относно кожуха :-D ,това го чух от майсторите които правиха изолацията и като се замисля наистина е правилно - Ако излезеш навън по тениска на -10 и по тениска но и си хвърлил и кожух върху тениската няма да е същото. Тук пък идва въпроса и че си бос,без обувки и без шапка,т.Е. под нас никой не живее както и над нас а също и до нас :x
Викането на специалист е най-добрия вариант ,няма да имаме тея главоболия,и днес цял ден да съм в ужас,но специалистите каквито и да са те,а такива няма особено тук,не искат да идват,тя е вече извънгаранционна ,не ги викаме за сезонно почистване и вече нямат време,не им се взимат пари явно,от 1-2 месец а ги викаме и нямат време. Тагава идва момента в който разбираш че сам трябва да се оправяш :|
нед ное 25, 2018 2:21 pmrrenetaa написа:
нед ное 25, 2018 1:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
...

Радиаторите са с обикновени врътки и са отворени да края ,спрян е единия в голямото помещение.
Като вдигне 64-65 градуса и гасне,пада на 46-47 градуса и отново пали. Притеснението ни е че това постоянно палене за запалката не е ок,също разхода не е ок ,радиаторите изтиват и отново вс ....палене вдигане на високи градуси,много над зададените и спадане много под зададените,което колкото и да не разбирам смятам че не е ок.
Относно кожуха :-D ,това го чух от майсторите които правиха изолацията и като се замисля наистина е правилно - Ако излезеш навън по тениска на -10 и по тениска но и си хвърлил и кожух върху тениската няма да е същото. Тук пък идва въпроса и че си бос,без обувки и без шапка,т.Е. под нас никой не живее както и над нас а също и до нас :x
Викането на специалист е най-добрия вариант ,няма да имаме тея главоболия,и днес цял ден да съм в ужас,но специалистите каквито и да са те,а такива няма особено тук,не искат да идват,тя е вече извънгаранционна ,не ги викаме за сезонно почистване и вече нямат време,не им се взимат пари явно,от 1-2 месец а ги викаме и нямат време. Тагава идва момента в който разбираш че сам трябва да се оправяш :|
Значи трябва управлението да го накараме да укроти огъня, да не достига 64-5 и да не гасне.
Да влиза в "модулация" демек.
Хайде колеги, помагайте с настройките на туй чудо!

burner, имаш възможност да реабилитираш марката. Помагай!
burner - специалист
Ами явно настройките са пипани и не се знае кое къде е. Като начало, нека колегата напише какъв е интервалът на работа на шнека (горивен цикъл) и какви са настройките за подаване на пелети за различните степени и при модулация. Нека се опита да поведе работата на камината по Т на водата, а не по термостат. Ще трябва да намалим стойностите на подаваните пелети. След като се стабилизира работата на камината и спре да гасне, ще оправим хистерезиса, ако е нужно. Целта е да балансираме работата на камината, за да не гасне, после полекичка ще я припаснем към системата. Нека не ви плаши, че отначало температурата на водата ще бъде ниска. Важното е да спре да гасне. Оттук нататък постепенно ще я нагласим за вашите нужди.

Не ми стана ясно онова със шнека, дето стария бил с 5, новия със 7... Какво означават тези стойности.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: