Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
чет ное 22, 2018 9:37 pmSvezar написа:
3 чувала за 90 квадрата изолирана къща ,при плюсова външна температура :shock: Ти сигурен ли си че някой съсед не ти краде пелетите :-D Този разход е повече от убийствен....за джоба,има нещо много нередно в тази система !
Що бе аз първата година ,без никаква изолация на големия студенти изгоряха 3,7 тона за 70м2
kalin72 - майстор
3 чувала за 90 квадрата изолирана къща ,при плюсова външна температура :shock: Ти сигурен ли си че някой съсед не ти краде пелетите :-D Този разход е повече от убийствен....за джоба,има нещо много нередно в тази система !
Примерно бойлер, ползван непрекъснато, и температура в стаите над 25 градуса, що да не може :)
andy_forresite - майстор
Или си направи преграда на бункера да станат 5 хода, или си изработи турболатор за втория ход.
Направи 2 кратки клипа как гори през капака. Може някой да даде съвет.
bmahob - майстор
чет ное 22, 2018 9:46 pmkalin72 написа:
Примерно бойлер, ползван непрекъснато, и температура в стаите над 25 градуса, що да не може :)
А 25гр жената по 28гр не ги признава за топло :-D
burner - специалист
24 часа ли гори котела в денонощието?
lakosste - специалист
чет ное 22, 2018 9:03 pmfalcoh написа:
Здравейте,
Имам проблем с разхода на пелети, миналата зима 7 тона австрийски пелети ШВАЙГХОФЕР не ми стигнаха. Отоплявам еднофамилна къща около 90 кв.м, пвц дограма, външна изолация. Котела ми е DAKON DOR 24 с пелетна горелка BISOLID GP. Тази година все още в началото на зимата, при външна температура около 4-5 градуса разхода е около 3 чувала/45кг/ на ден. Някой от знаещите може ли да помогне с намаляването на разхода на пелети?
Благодаря предварително.
Здравей колега.Аз съм със същия котел само,че бош .Квадратурата която отоплявам малко по-голяма квадратура от твоята.До скоро разхода ми беше един чувал но сега вече отива два,но аз топля освен 4 стаи голям коридор и голяма баня също така две отделни от къщата помещения едното малко но не изолирано а другото по голямо но с добра изолация.Затова ми се струва че има нещо сбъркано при теб.Дай подробности де.Да допълня че котела ми гори от 5 сутринта до 11.20 и после от 16 до 22.30 с бойлер 120 литра като бойлера се ползва доста и през деня.В къщи сега е 25 градуса но вън не е толко студено.Преди 2 години мисля когато беше доста под нулата цял месец съм стигал до 60кг на денонощие без да се гаси котела и в стаите беше около 23-24 градуса.
falcoh - специалист
чет ное 22, 2018 9:03 pmfalcoh написа:
Здравейте,
Имам проблем с разхода на пелети, миналата зима 7 тона австрийски пелети ШВАЙГХОФЕР не ми стигнаха. Отоплявам еднофамилна къща около 90 кв.м, пвц дограма, външна изолация. Котела ми е DAKON DOR 24 с пелетна горелка BISOLID GP. Тази година все още в началото на зимата, при външна температура около 4-5 градуса разхода е около 3 чувала/45кг/ на ден. Някой от знаещите може ли да помогне с намаляването на разхода на пелети?
Благодаря предварително.
Къщата се отоплява непрекъснато, с термоглави съм на радиаторите, термостат с дистанционно управление, поддържам температура 22 градуса през деня и вечер 18 градуса, нямям бойлер свързан.
От опита от последните дни ще добавя нещо.
Котела гори по малко пелети, когато не се изключва, от колкото, когато го изключвате през нощта или през деня.
Оставихме го включен, на първа мощност , температура на водата 55 градуса, бойлер 120л+ 4 радиатора (120кв), просто останах много приятно изненадана. Изгори 3 чувала за 2 дена и половина (60 часа). През деня, термоглавите са на 3, през нощта на 5. За сраврение, преди го пускахме само вечер за цяла нощ и гореше по един чувал пелети за 12 часа. Мога да кажа, че за затопляне на цялата система включително и бойлера, се изразходват чувствително повече пелети, от колкото ако работи денонощно на зададени параметри.
choko - специалист
Как мога да определя минималния разход ако минималната мощност е 3,5 КW . Може ли да се каже че това прави 35 KW среден разход за 10 часа при калоричност на пелетите около 5 КW минимум 7 кг пелети за този период от 10 часа?
kalin72 - майстор
Котела гори по малко пелети, когато не се изключва, от колкото, когато го изключвате през нощта или през деня.
Хубаво де, моята горелка гори по 10-12 часа на денонощие, разход 2 чувала по 15 кг на денонощие.
Не мисля, че ако гори нонстоп на първа, ще падне разхода.
Знаете кво топля, 2 по 66м2, що-годе добра вътрешна изолация, бойлер 300 л., сега се топли горната част около 150 л, нова входна врата Хьорман (фук-фук :mrgreen: ) и слънчогледови пелети на Керпи (споменавам ги, щото съм доволен, и пак от тях ще купя.)
Последна промяна от kalin72 на пет ное 23, 2018 10:12 pm, променено общо 1 път.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: