Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет ное 23, 2018 8:00 pmstarsel написа:
...
на най голямата p3 и другото което ме притеснява като угасне след няма и 10мин запалва пак,само да поясня отоплявам 50кв жилище с три радиатора и топля 120л бойлер
Въйййй, м'чи тя, едно чи арчи доста, даже хич не модулира.
Щом гасне, излиза, че или делтата е малка или 2ра и 1ва са мощнички, та набърже минава през тях и гаси.
Много е това за 50 квадрата. Даже е меко казано.
Някой настройва ли я или само и натиснаха копчето?
Аха, инсталатора.
starsel - специалист
пет ное 23, 2018 8:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 23, 2018 8:00 pmstarsel написа:
...
на най голямата p3 и другото което ме притеснява като угасне след няма и 10мин запалва пак,само да поясня отоплявам 50кв жилище с три радиатора и топля 120л бойлер
Въйййй, м'чи тя, едно чи арчи доста, даже хич не модулира.
Щом гасне, излиза, че или делтата е малка или 2ра и 1ва са мощнички, та набърже минава през тях и гаси.
Много е това за 50 квадрата. Даже е меко казано.
Някой настройва ли я или само и натиснаха копчето?
Аха, инсталатора.
явно аз не обяснявам както трябва и обърквам и тебе камината вече загрява доста по бързо след като увеличих работата на шнека с 2с,сега другия проблем основно работи на степен p1 с мощност 4кв и поддържане но след като загасне после много бързо запалва пак това ме притеснява мене така ли трябва да е .
пет ное 23, 2018 8:34 pmstarsel написа:
...
явно аз не обяснявам както трябва и обърквам и тебе камината вече загрява доста по бързо след като увеличих работата на шнека с 2с,сега другия проблем основно работи на степен p1 с мощност 4кв и поддържане но след като загасне после много бързо запалва пак това ме притеснява мене така ли трябва да е .
Според последните пояснения, камината "флезна в икономичен режим".
Пак според тях, ако искаш да не гасне, трябва да нагласиш поддържането......
Бе я чакай малко, тя не гасне, ами си минава от поддържане към първа мощност.
Играй си с камината, не с компа и ши стани работата.
starsel - специалист
пет ное 23, 2018 8:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 23, 2018 8:34 pmstarsel написа:
...
Според последните пояснения, камината "флезна в икономичен режим".
Пак според тях, ако искаш да не гасне, трябва да нагласиш поддържането......
Бе я чакай малко, тя не гасне, ами си минава от поддържане към първа мощност.
Играй си с камината, не с компа и ши стани работата.
благодаря че се озова на моите питания приятна вечер ти желая
martolk - специалист
До колегата с 300 градуса на димните газове:

По всяка вероятност е дефектирал датчика pt100. Има доста случаи, затова от Грейко смениха производителя. Ако продължи да прави проблеми (най-вероятно), се обади на сервизния, да го смени.

До колегата с 50 квадрата:

Защо ти е толкова голяма камина?! Както и да е... Пали, защото е настроена да се запали, след като паднат определени градуси от достигнатите. Единия вариант е да увеличиш тези градуси (долния хистерезис), а другият (по-добър според мен), е да уверичиш много времето за поддържане и да не се гаси, а да си крета едва-едва. Моето време за поддържане е 120 минути и прегряване 7 градуса. Така не се гаси. После си поиграй с бастройките на първа и поддържане. Направи ги така, че да не ти качва повече от 62-64 градуса на водата и да не влизи в Р2 или да взиза супер рядко.
Здравейте на всички Бижута. Нов сам в темата, от два месеца сам с тази камина работи много добре докато не огасне (фабрично на 120 мин. за почистване) което е 5 мин. започва палене но отчита че камината гори и направо влиза в разгаряне и P3 ,пуска пелети на убиване и пълни камерата за горени.Извиках човека който ми сложи камината направи почистването на 15мин.за да охлади и работи до тука работи .тТемпературата на водата и газовете се изравняват за това време Това ми е ясно преди да му звана бях ги направил на 10мин. да гасне пак работеше ама за по сигорно 15мин. Въпрос .Това нормално ли е.Не трябва ли да даде някаква аларма че няма огън и да спре шнека да подава (първия път когато го хванах беше напълнило цялата камера Т.на водата и комина почти се бяха изравнили).
brassSob - специалист
съб ное 24, 2018 4:51 pmmit_bon написа:
Здравейте на всички Бижута. Нов сам в темата, от два месеца сам с тази камина работи много добре докато не огасне (фабрично на 120 мин. за почистване) което е 5 мин. започва палене но отчита че камината гори и направо влиза в разгаряне и P3 ,пуска пелети на убиване и пълни камерата за горени.Извиках човека който ми сложи камината направи почистването на 15мин.за да охлади и работи до тука работи .тТемпературата на водата и газовете се изравняват за това време Това ми е ясно преди да му звана бях ги направил на 10мин. да гасне пак работеше ама за по сигорно 15мин. Въпрос .Това нормално ли е.Не трябва ли да даде някаква аларма че няма огън и да спре шнека да подава (първия път когато го хванах беше напълнило цялата камера Т.на водата и комина почти се бяха изравнили).
Той чудесно знае какво трябва да направи и няма да отнеме много време. Ще трябва да те посети.
filmatoplo - майстор
:lol: :lol: :lol: :lol: :cool: Същата тъпотия я направих с първата камина -бързо я махай тази отметка от почистването че да ти работи камината :wink:
съб ное 24, 2018 4:55 pmbrassSob написа:
съб ное 24, 2018 4:51 pmmit_bon написа:
Той чудесно знае какво трябва да направи и няма да отнеме много време. Ще трябва да те посети.
Каза ми че комина ми е много малак (до миналата година бях на дърва :) и бавно изстивал и това е .Или не разбира и ме мота .Първо гърмеше намалих пелет. малко при палене камината ми каза да я направя на 6,6кг.ч 12.9 кв.ч. малко се пооправи по бавно загрява това е ясно топлч 100 кв. времето е оште топло и спирам
brassSob - специалист
Колегата по- горе е прав да го изключиш...но има още нещо, но трябва инсталатор.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: