Най - вълнуващия въпрос зимно време.
choko - специалист
съб ное 24, 2018 1:58 pmшоп написа:
пет ное 23, 2018 9:48 pmchoko написа:
Как мога да определя минималния разход ако минималната мощност е 3,5 КW . Може ли да се каже че това прави 35 KW среден разход за 10 часа при калоричност на пелетите около 5 КW минимум 7 кг пелети за този период от 10 часа?
Калоричността на пелетите не е обявената, КПД то на горелката не е 100%, КПД то на топлообменника не е 100%

Радвай се, че в момента гориш 11 килограма за 10 часа :idea:
Казвате да приема разхода за нормален въпреки не толкова студеното време. Да приема ли че с настроийки не може да се промени нищо? Странно че всички казват че има нужда от настроийки при инсталация или смяна на пелетите, а моя уред е настроен предварително без значение кавки точно пелети ще му сипя.
gnt69 - майстор
съб ное 24, 2018 10:06 pmchoko написа:
Казвате да приема разхода за нормален въпреки не толкова студеното време. Да приема ли че с настроийки не може да се промени нищо? Странно че всички казват че има нужда от настроийки при инсталация или смяна на пелетите, а моя уред е настроен предварително без значение кавки точно пелети ще му сипя.
Явно ти е много добра камината. Може да е самонастройваща се ама няма база за сравнение само ти имаш такава. Няма смисъл да питаш тука аз поне не знам някой да я има, трябва да питаш там откъдето ти я продадоха за настройки. :partyman:
filmatoplo - майстор
Каквото и да се прави -няма как пелетите от 1 килограм да стигнат за повече от 1 час непрекъснато горене -ако искате пребройте колко пелетки има в този килограм ,вижте колко дози пуска камината за този 1 час и разделете пелетити на толкова -ако я има бройката с поне 5-6 пелетчета ще крета някакси като моята камина -но вашите може и да не могат за ради управлението което ще отчете че камината губи пламък :wink: Ако не ви мързи си поиграйте -може да излезе забавно или да откриете нови възможности за камината си :) .
vrangelov - специалист
съб ное 24, 2018 10:06 pmchoko написа:

Остави я да работи поне една седмица, без да засичаш разхода, на втората седмица засечи колко ще изгори за една седмица, раздели го на часовете в седмицата и ще получиш колко ти гори на час. Няма никакво значение колко гори за 10 часа, ако преди това къщата е била студена.
Настройките ще ти ги направят с газанализатор. Всичко друго е налучкване.

Поздрави
filmatoplo - майстор
:wink: Настройката с газанализатор не е за кретане -а за оптимално горене .
нед ное 25, 2018 9:53 amfilmatoplo написа:
:wink: Настройката с газанализатор не е за кретане -а за оптимално горене .
А то е, когато камината бумти с 3 кила на час, делтата е 80/60/20 и отоплява 130-200 квадрата, докато навън е -15. Топлата вода е на корем, да ни забрая.
burner - специалист
нед ное 25, 2018 8:37 amfilmatoplo написа:
Каквото и да се прави -няма как пелетите от 1 килограм да стигнат за повече от 1 час непрекъснато горене -ако искате пребройте колко пелетки има в този килограм ,вижте колко дози пуска камината за този 1 час и разделете пелетити на толкова -ако я има бройката с поне 5-6 пелетчета ще крета някакси като моята камина -но вашите може и да не могат за ради управлението което ще отчете че камината губи пламък :wink: Ако не ви мързи си поиграйте -може да излезе забавно или да откриете нови възможности за камината си :) .
Засякох онзи ден за 12 часа работа на Бърнит 13. Нямаше и 700 грама на час при външна Т около 2-3 градуса. 65 кв.м с изолация вътрешна, втори последен етаж на къща, добри дограми. За тези, които познават марката и модела, заложена 49 градуса на водата, поддържа 47. Когато камината не работи, темперирането се поддържа от климатици, със заложени 20 градуса на тях. Достига градусите на водата за 40 минути, после минава на първа степен и там си стои през целия ден. Подаване на пелети на ст.1 - 0.82. Т на изходящите газове - около 80, рядко отива до 90. Постепенно Т в стаите се увеличава и вечер към 7 я гасим, защото преминава 25 гр и става задушно. Мога още да намаля подаването на пелетите, но няма смисъл, защото при застудяване ще включва и втората степен - 1.2 на 10 сек. За Филма топло ще кажа, че преди време Грантс беше постигнал разход от 400 грама за час, като беше направил уговорката, че това е минимумът да не угасне, но отопляването в този случай си е никакво.Така че, не само Грейко работи с по няколко пелетки, както виждате и толкова оплюваният Бърнит се справя добре. За мен в момента единствения проблем на Бърнит е трудното основно почистване, във всички други отношения няма грешка. И да, аз също не променям никога настройките при смяна на пелети. В момента имам три вида объркани чували, а съм ползвал досега 5-6, без да пипам настройките. Пали за по-малко от 4 минути, гори без грешка и чисти перфектно кошницата. След 12 часа работа няма прашинка в нея, само стъклото почиствам всеки ден. Това - след като и заварих шинички от всички страни и без запушване на страничните отвори. Дори нямам и уплътнително въженце на горивната кошничка.
нед ное 25, 2018 11:01 amburner написа:
...
viewtopic.php?f=10&t=52540&start=1450
Бърнита е за вишисти и за теб.
За простолюдието има по прости.
То и Златния алтънов огън подкара едно момче, от Аксаково, та вече и други се справят.
И как да няма недоволни, като от това се цели печалба? Нека печелят, ма не по китайски!
Конструкцията не е много лоша, както и на GF.
filmatoplo - майстор
Не че не вярвам :? ама как Бурнита гори по малко от моята камина след като имам режим поддържане при който ми подава пелети 2 секунди през пауза 120 секунди -това не е възможно при Бурнита .Аз скоро не съм я засичал -защото не е работила по дълго от 10 часа на ден -току виж постигна рекорд :wink: .
burner - специалист
нед ное 25, 2018 3:09 pmfilmatoplo написа:
Не че не вярвам :? ама как Бурнита гори по малко от моята камина след като имам режим поддържане при който ми подава пелети 2 секунди през пауза 120 секунди -това не е възможно при Бурнита .Аз скоро не съм я засичал -защото не е работила по дълго от 10 часа на ден -току виж постигна рекорд :wink: .
Не могат да се правят сравнения между различни механизми с различна логика на работа и механизми с различни параметри. В нашия случай две секунди въртене на шнека могат да дават доста различни по големина горивни порции. И да се получи така, че при мен подаване 0.6 сек на всеки десет секунди по количество на подадените пелети да е равно на твоите 2 на 120.
А и лично на мен не ми е нужен такъв поддържащ режим, защото мен ме устройват моите настройки, които са идеално балансирани с моята отопляема площ и отоплителна система. Рядкото подаване на големи порции щади слуха от бръмченето на шнека, но води до неравномерност в работата на камината. Сам си го споменавал, аз чета внимателно всичко което пишеш и се уча от теб.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: