Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Да така е -поддържането не е оптимално горене , но имам го този режим и влиза в него -мога и да го избегна с намаление на степен 1 но ей зимата идва и рядко ще влиза в изчакването :wink: За изкарани 2 сезона на пелети си знам разход 1 кг на час , друг е въпроса колко часа ще работи в денонощието -посред зима това са 15 часа при мен и гори точно 15 кг :) А като цяло 2 тона пелети ,миналата ми останаха даже .Сега точно 1 чувал го мотам 2 дни ,понякога и 3 щото припалвам сутрин и вечер :) .
нед ное 25, 2018 5:03 pmfilmatoplo написа:
Да така е -поддържането не е оптимално горене , но имам го този режим и влиза в него -мога и да го избегна с намаление на степен 1 но ей зимата идва и рядко ще влиза в изчакването :wink: За изкарани 2 сезона на пелети си знам разход 1 кг на час , друг е въпроса колко часа ще работи в денонощието -посред зима това са 15 часа при мен и гори точно 15 кг :) А като цяло 2 тона пелети ,миналата ми останаха даже .Сега точно 1 чувал го мотам 2 дни ,понякога и 3 щото припалвам сутрин и вечер :) .
С тези 2 тона каква квадратура отопляваш и каква температура поддържаш в стайте?Какъв модел ти е камината, колко киловата е камината и колко глидера си поставил за мощноста на камината радиаторите какви са алуминиеви панелни или чугунени ?

Благодаря предварително
нед ное 25, 2018 5:52 pmbrodski написа:
нед ное 25, 2018 5:03 pmfilmatoplo написа:
С тези 2 тона каква квадратура отопляваш и каква температура поддържаш в стайте?Какъв модел ти е камината, колко киловата е камината и колко глидера си поставил за мощноста на камината радиаторите какви са алуминиеви панелни или чугунени ?

Благодаря предварително
Събирам информация за изграждане на отопление на пелети с камина и чугунени радиатори.Тях ги имам монтирани.
maistora1965 - специалист
То добре са монтирани ама дали са проходими и колко ще са ефективни особенно пък с камина на пелети [-X
RightClick - напреднал
При мен разхода е 1.5кг/час , стара къща гредоред. Камината е 24kw Mareli , около 90 глидера, камината не се гаси , грее постоянно на първа степен.
vrangelov - специалист
нед ное 25, 2018 9:53 amfilmatoplo написа:
:wink: Настройката с газанализатор не е за кретане -а за оптимално горене .
Човекът добре се е сетил, че не може да има универсална настройка за всякакви пелети.
Като му настоят оптималното горене, ще му настроят и кретането. Сега ще крета неефективно, а като застудее ще гори оптимално.

Поздрави
andy_forresite - майстор
Кое е по-добре - да се крета с една найлонка цял ден или да се горят ефективно по 2-3 на ден :)
filmatoplo - майстор
Обратното на Мечо Пух търсим , или С колкото се може по малко -колкото се може повече :wink:
нед ное 25, 2018 8:06 pmandy_forresite написа:
Кое е по-добре - да се крета с една найлонка цял ден или да се горят ефективно по 2-3 на ден :)
Е тва е долна удурма. Подвеждаш пост, признай!
Твърдя го щото ако една наЕлонка, кретайки на топли, то 2-3 ши са на вятъра.
Ефективно ше е под една /1/.
Само за Пелетката, на Филматори, няма закони.
bmahob - майстор
То и аз в това време се варя/28-29гр/ с един чувал, ама 10-12часа горене, за да не гасне намалих само първа/модулат/ 1.2кг на час и пак прехвърля зададената Т ама след 3-4 часа отопление де

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: