• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tuninghuman - специалист
НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПРОДУКТИ CAPAROL - ЗА НАЙ-ВИСОКА УСТОЙЧИВОСТ И ДЪЛГОТРАЕН ЖИВОТ НА ФАСАДАТА!

някой с преки впе4атления?

http://www.izolacii.eu/php/statiq.php?id=126

http://forum.imoti.net/read.php?17,85111

http://www.capatect.at/index.php?id=496
tuninghuman - специалист
нямам ни6о об6о с продуктите и не правя никаква реклама ... напротив .. търся обективни мнения за точно тая въпросната мазилка с карбона ... някои няма ли запознат???

тук попаднах и на друга статия

http://www.izolacii.eu/php/statiq.html?id=148

CAPAROL ПРЕДЛАГА НАДЕЖДЕН ЩИТ СРЕЩУ ЕЛЕКТРОСМОГ
автор: ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ ЕООД

Развитието на съвременното общество поставя един нов проблем, който се превръща в бич на века, а именно това е електромагнитното замърсяване на околната среда или т. нар. „Електросмог”. Електроенергетиката и електрониката, радиотехниката и мобилните комуникации предизвикват значително увеличение на електромагнитния фон. Съвременните източници, които са с голямо разнообразие и интензитет определят съвкупност от антропогенни електромагнитни полета в жизнената ни среда.

Най-наситен е спектърът на радиовълните от 100 kHz до 10 GHz, в който влизат излъчванията на всички радиостанции, ефирни и сателитни телевизии, мобилни оператори, Wi-Fi и т.н.

В последните години редица международни организации и институти са съсредоточили своите усилия в изследвания на въздействието на електросмога върху човека. Биологичните ефекти от електромагнитното облъчване зависят от честотата, продължителността и интензивността на облъчването, общото състояние и здравето на човека.

В резултат на проведените изследвания са направени някои изводи:

- електромагнитните полета изменят биотоковите характеристики на централната нервна система, както и нормалното съзряване на нервните клетки при животните. Институтът за защита на околната среда в Кьолн предупреждава за риска от катаракта като резултат на промяна в мозъчните токове;
- при електрострес канцерогенното въздействие на някои вещества е по-силно изразено;
- нискочестотни магнитни полета потискат освобождаването на мелатонин в кръвта (хормон, усилващ имунната система, синхронизиращ размножаването на клетките и задържащ развитието на туморите);
- при продължително въздействие се повишава риска от заболяване от левкемия, рак на мозъка, негативни изменения в репродуктивните функциии и имунната система. Учени от Канада, Япония, САЩ и Норвегия почти едновременно алармират за въздействието на компютрите върху бременни жени - аборти, преждевременни раждания, малформации на плода.

Решението на проблема “Електросмог” се нарича ElectroShield, система блокираща до 99,9% от електромагнитните излъчвания в обхвата от 50 Hz до 10 GHz.

ElectroShield е водоразредима грунд-боя без вредни емисии с висока дифузионна способност, съвместима с всички дисперсионни и латексови бои за вътрешна употреба от гамата на CAPAROL. Специалната рецептура на продукта с графитни пълнители осигурява абсорбирането на електромагнитните вълни и тяхното заземяване, като в същото време не променя останалите параметри на стените и получавате желаната визия.

Повишаването на комфорта и подобряването на микроклимата в жизнената и работната среда с цел опазване здравето на човека е основен приоритет във всички разработки на специалистите на CAPAROL. Измерванията показват, че при еднослойно нанасяне на продукта ElectroShield (около 200 ml/m²) стойностите на редуциране на електромагнитните вълни са между 22 dB и 25 dB в целия честотен диапазон. При двуслойно нанасяне стойностите са между 28 dB и 36 dB. В най-често срещания случай в честотния диапазон на мобилните телефони редуцирането при еднослойно нанасяне е над 23 dB т.е. 99,5% от излъчването, а при двуслойно стойността на редуциране е около 30 dB т.е. 99,9%.

За по добра прегледност и систематизиране в долната таблица са дадени някои стойности от измерванията в диапазона на мобилните комуникации:

ElectroShiеld
еднослойно нанасяне ElectroShiеld
двуслойно нанасяне
Електропровод 50 Hz 44 dB 50 dB
GSM 900 (900 MHz) 25 dB 32 dB
GSM 1800 (1800 MHz) 24 dB 31 dB
UMTS (2000 MHz) 24 dB 31 dB
5,0 GHz 23 dB 28 dB
10,0 GHz 23 dB 33 dB

С иновацията ElectroShield, Caparol предлага надежден, икономически изгоден метод за екраниране на ниско и високочестотните електромагнитни полета, доказано с измервания преди и след полагане на системата и разполага със съответните сертификати.

Стените обработени с ElectroShield се превръщат в своеобразен щит срещу електромагнитните вълните, които ни заливат.
4iraka - помощник
По-подробна информация ще ти дадат твоите шефове :-D
tassel - специалист
Работил съм с мазилка на КАПАРОЛ и съм много доволен. Освен това предлагат машинно оцветяване в цветове, които не съм срещал при други производители. За конкретната мазилка не мога да кажа нищо.
tuninghuman - специалист
4iraka написа:
По-подробна информация ще ти дадат твоите шефове :-D
майната ти ... написал сум 4е нямам ни6о об6о с нито вносители нито производители .. или просто неможа да се сдържи6 и да издрънка6 заядливата глупост ???

нямам ни6о общо нито с мазилки нито с въобще бранша ... питам и същевременно давам каквото инфо съм намерил за да стане дискусия .. но просто ве4е и в този форум не става ни6о друго освен заяждане ....
Последна промяна от tuninghuman на пон сеп 22, 2008 12:24 am, променено общо 1 път.
tuninghuman - специалист
tassel написа:
Работил съм с мазилка на КАПАРОЛ и съм много доволен. Освен това предлагат машинно оцветяване в цветове, които не съм срещал при други производители. За конкретната мазилка не мога да кажа нищо.
не искам оцветена - искам да е снежно бяла и да се запази макс дълго време така ... затова и сум превъртял по то4но тази мазилка ...

"машинно оцветяване в цветове, които не съм срещал при други производители" - това все пак е интересно ... би ли споделил о6е инфо .. какво има6 точно предвид4е няма при другите производители?

колко е разхода - с една 25 кг кофа колко мога да покрия на готова шпаклована стена ... а за грунда ??? - грундира се нали ...

не6о за цени може6 ли да спомене6
tassel - специалист
Повечето фирми, които предлагат машинно оцветяване на такива мазилки, цветовете са в пастелни тонове. Лично на мен ми трябваше хубав, доматено червен цвят. Единствено на Капарол намерих такъв цвят. Правят го в момента в магазина, а не чакам някаква поръчка. Разхода зависи от големината на зърното. Обикновено за външна мазилка се използва 2,5мм или 3мм и покрива около 8кв.м. Да, грундира се задължително. Използвал съм всякакви грундове на различни производители, но все пак е добре да използваш на същия производител. В момента мисля, че има промоция, само че на 1,5 и 2мм бяла влачена мазилка - 65лв. баката
tuninghuman - специалист
kъде е 65 лв??? доматено 4ервено - хммм яко - би ли ка4ил снимки ... много бих искал да видя как се е полу4ило ... 2,5-3 ... ок
tassel - специалист
Не знам откъде си, но аз съм ги купувал от един строителен хипермаркет, който се намира в Бургас и региона. Казва се MASTERHAUS. Другаде не знам, къде се продават. А снимка за съжаление не мога да кача в момента. :| В самия магазин има мостри на няколко много хубави цвята, включително и червен.
n.nikoloff - специалист
тези от години имат такъв продукт - www.sto.com
  • 1
  • 2

Тема "CAPAROL CLEAN CONCEPT - МАЗИЛКА С КАРБОНОВИ НИШКИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: