Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata - специалист
нед ное 25, 2018 7:33 pmfilmatoplo написа:
:) Ще ти се наложи ,тоест хубаво е да поназнайваш по нещо :wink: .
Напълно го разбирам! Просто го имам от два месеца и през живота си не съм се докосвал до тази сфера. Това ли е настройката за капацитет на шнека? С колко еденици да я изместя?
Изображение

П.п.
Търся си човек със знания за Грейко да ми направи сверка на това което са направили и ако има нужда за донастройване. За предградията на София. Срещу заплащане разбира се!
stelibg - специалист
нед ное 25, 2018 7:58 pmstridata написа:
нед ное 25, 2018 7:33 pmfilmatoplo написа:
:) Ще ти се наложи ,тоест хубаво е да поназнайваш по нещо :wink: .
Напълно го разбирам! Просто го имам от два месеца и през живота си не съм се докосвал до тази сфера. Това ли е настройката за капацитет на шнека? С колко еденици да я изместя?
Изображение

П.п.
Търся си човек със знания за Грейко да ми направи сверка на това което са направили и ако има нужда за донастройване. За предградията на София. Срещу заплащане разбира се!
Трябват измервания, но на "око" - забоди 33 кг/час
filmatoplo - майстор
Какво се опитвате да постигнете .
stridata - специалист
нед ное 25, 2018 8:12 pmfilmatoplo написа:
Какво се опитвате да постигнете .
Пише ми, че съм изгорил 316кг., а реално съм изгорил 600кг. Искам да е поне приблизително вярно?
g.gushterov83 - специалист
нед ное 25, 2018 8:15 pmstridata написа:
Пише ми, че съм изгорил 316кг., а реално съм изгорил 600кг. Искам да е поне приблизително вярно?
По бърза сметка, ако въведеш 40,2кг. ще си много близо до истината.
Доста е щедър този шнек... Я кажи малко информация за квадратура, изолация, мощност на горелката и др.
filmatoplo - майстор
И аз се мъча да схвана някаква закономерност на капацитета и разхода -за сега почти винаги ту са близки ту се разминават :)
g.gushterov83 - специалист
нед ное 25, 2018 8:25 pmfilmatoplo написа:
И аз се мъча да схвана някаква закономерност на капацитета и разхода -за сега почти винаги ту са близки ту се разминават :)
При мен показанията за разхода са доста точни. Онзи ден на изгорени 1000кг. имаше разминаване с 50кг. и промених капацитета, така че да ги догоня. На следващите 1000кг. пак ще сравня.
Логично разсъдено няма как да има разлика при реално въведен капацитет - все пак нещата опират до едно умножение :?
stridata - специалист
70m2 втори етаж. 5см. EPS външно, пвц дограма, 5см. каменна вата на таваните. Котлето и горелката Грейко 20. За 24 часа ми изгаря 20-25кг. слънчоглед. С термоглави съм и през цялото денонощие е 21 гр. в къщи.

П.п
Като това го изчислявам по бункера на око. Може и да е малко по малко, но всякаш ми се струва много като чета наляво на дясно?
нед ное 25, 2018 8:35 pmg.gushterov83 написа:
...все пак нещата опират до едно умножение :?
"Сметкаджия", хихи!

Гущеров, сори! Ни моа ги разбера някои хора. Ем ни смятат, ем издрибняват.

Ма нека на сички е топло!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: