• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
ср ное 21, 2018 8:21 pmRRT написа:
Ами аз вече почти се примирих. Ще пробвам и почасовото палене. Само стъклото ме дразни. Много много почернява. Дали ако намаля още малко вентилаторите ще се оправи?
Така колега прочети какво съм писал назад и направи почасово отопление, печката изобщо не по лоша от бърнита. Намаляло въздуха няма как да оправиш стъклото...снимай как ти черни да вида
RRT - напреднал
Чел съм темата 3 пъти. Пробвал съм 90% от настройките на колегите и какво ли не...
Ето и снимка след 2 дена работа
Прикачен файл:
_20181121_213024.JPG
bmahob - майстор
ср ное 21, 2018 9:33 pmRRT написа:
Чел съм темата 3 пъти. Пробвал съм 90% от настройките на колегите и какво ли не...
Ето и снимка след 2 дена работа
_20181121_213024.JPG
Същото беше и при мене...... обаче направих една промяна и се оправиха нещата :-D малко ъпгрейд, макар че имам колеги които нямат този проблем със същата печка/мисля че проблема идва от тягата на комина/
виж тук viewtopic.php?f=10&t=55582&start=480 Не се отчайвай печката е супер само трябва да и свикнеш
RRT - напреднал
Същото беше и при мене...... обаче направих една промяна и се оправиха нещата :-D малко ъпгрейд, макар че имам колеги които нямат този проблем със същата печка/мисля че проблема идва от тягата на комина/
виж тук viewtopic.php?f=10&t=55582&start=480 Не се отчайвай печката е супер само трябва да и свикнеш
Колега, нямам нищо против печката. Просто се чудя как все държи 0.5С° под зададената температура.
Ако и задам 23 държи 22-22,5 и рядко качва до 23, ако и задам 24, стига до 23,5.
Модулира но водата ми е доста хладна 46-50С°. Мисля че от там се получава така
bmahob - майстор
чет ное 22, 2018 4:15 pmRRT написа:
Колега, нямам нищо против печката. Просто се чудя как все държи 0.5С° под зададената температура.
Ако и задам 23 държи 22-22,5 и рядко качва до 23, ако и задам 24, стига до 23,5.
Модулира но водата ми е доста хладна 46-50С°. Мисля че от там се получава така
Остави я да моделира по вода примерно 65гр, а по стаите регулиран с термоглавите.....
bmahob - майстор
Днес се хванах да чистя за седмицата... Свалих и плочата че се бе накривила от високата Т , направих и планки да не се огъва... И имах едни спирали за турболатори объркани на 2см ширина огънаха ги на две и ги пуснах в малките тръби на първия ход над пеша и после си сложих плочата за да не паднат в кошницата след това запалих.... И познайте на 5та от 140-150гр отидох на 115гр, а на 2 от 100гр на 90,на първа съм на 83гр.... Мисля че това е максимума който мога да изкарам от печката, при алфата датчика е при вентилатора, меката връзка си я държа свободно за дълго време на 2ра :-D според вас добре ли е този резултат?

Прикачен файл

IMG_20181125_201924.jpg
bmahob - майстор
Еврика :-D

Прикачен файл

IMG_20181125_220116.jpg
RRT - напреднал
Днес ми се получи на 2 пъти странен проблем.
Има пелети, а изписва аларма 6 no pellet, като втория път преди минути и направо изключих печката. Притеснява си ме....
Къде може да е проблема, колеги?
bmahob - майстор
нед ное 25, 2018 10:37 pmRRT написа:
Има пелети, а изписва аларма 6 no pellet, като втория път преди минути и направо изключих печката. Притеснява си ме....
Ако си намалил много пелетите се получава .... Да си пипал дозите и времето?
RRT - напреднал
нед ное 25, 2018 10:48 pmbmahob написа:
нед ное 25, 2018 10:37 pmRRT написа:
Ако си намалил много пелетите се получава .... Да си пипал дозите и времето?
Load pellet ми беше на -4 и реших да го направя на -3, но така не трябва ли да пуска повече, а не по-малко?
Утре пак ще си гонаправя на - (минус) 4
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: