• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
Такаааа... продължавам да разглеждам книжката със сервизното меню на котела и стигам до настройка, с която може да се променя и МИНИМАЛНАТА МОЩНОСТ на котела. Отивам при котела влизам във въпросната настройка и гледам 24%. Та тия 24% отговарят на около 6 киловата. Това не е ли много голям минимум? На колко да го направя?

П.С. Тази настройка не може да се задава под 24. Обхвата и е от 24 до 40.
По книжка котела има минимум 3.5 киловата. А 24% от 24 киловата са близо 6 киловата. Какво да правя сега?
Последна промяна от sokolov.91 на пон ное 26, 2018 3:56 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Соколов, ако имаш външна изолация и топлината остава няколко часа след като се е стоплило, не прави никакъв минимум, а пържи на 10-12 киловата и се не бой. Това е пътят за най-голямата икономия. Вече ако се окаже, че не се получават нещата (топличкото отлита през стените, вратите, прозорците и т.н.) тогава ръчкай тия настройки за минимуми, максимуми и пр. Един постоянен минимум от 2 kwh 24/7 за целия месец non-stop ще струва към 150 лева в края на месеца. Два киловата... колко са ти. Послушай ме, опитай и тогава прави гимнастики в настройките.
Анди, извинявай ама, трай малко! Тва не е пелетарник. Освен това, личи че не си вникнал в проблема. Прочети я!
Соколов, намали я тая минимална мощност! Пиши как се държи след последното намаляне на 40%!
Попитах колко литра ти е бойлера.
Лазарееее, помагай бре!
Някои притурковци викат на котлите бойлери.
sokolov.91 - майстор
пон ное 26, 2018 5:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
Анди, извинявай ама, трай малко! Тва не е пелетарник. Освен това, личи че не си вникнал в проблема. Прочети я!
Соколов, намали я тая минимална мощност! Пиши как се държи след последното намаляне на 40%!
Попитах колко литра ти е бойлера.
Лазарееее, помагай бре!
Някои притурковци викат на котлите бойлери.
Минималната мощност не ми дава да я намаля под 24%. Максималната е на 40% и котела работи доста по-културно. Говорих с хора от фирмата ги питах защо минимума на котела е 24%, което отговаря на 6 киловата и защо не мога да го намаля тоя минимум на 15% примерно. Те ми казаха, че трябвало да се мери с газанализатор изгоррелите газове и да се коригира евентуално налягането на газа и тогава да се намаали минимума, и че аз това немога да го направя. Питах ги защо е оставен котела на такъв висок минимум и те не можаха да ми отговорят. Ще им мрънкам да идват да си го оправят. Не може котела да има минимум от 3 киловата те да го оставят на 6. Това според мене е по-голям проблем от това колко е максимума.
Бойлера е 100 литра, но това е без значение. Котела има отделна настройка за мощност при работа за бгв. Оставил съм го на 70% мощност за топла вода и на 40% за радиаторите. Настройката за минималнаа мощност е обща, но не мога да я сваля под 24%. Спирам до тук. Ще чакам от фирмата да решат проблема с минимума. Това според мен е основния проблем.
пон ное 26, 2018 6:22 pmsokolov.91 написа:
...
Минималната мощност не ми дава да я намаля под 24%. Максималната е на 40% и котела работи доста по-културно.
...
Постигнахме невероятен успех.
Писах да намалиш на 35, ама щом така ти харесва...
100 л вода си е запас и това има значение. Не е като да си на проточен двуконтурен.
Топлата вода само при мен не свършва, ама няма смисъл от това, освен ако не наследиш Пентхаус.
Помолих тежката артилерия, дано са включи, щото аз не съм много умен.
Ръчкай да ти направят котела напълно регулируем, от теб, щото пролет и есен ще почне пак да цикли, баш га ти са необходими 2-3 киловата.
sokolov.91 - майстор
пон ное 26, 2018 6:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 26, 2018 6:22 pmsokolov.91 написа:
...
Минималната мощност не ми дава да я намаля под 24%. Максималната е на 40% и котела работи доста по-културно.
...
Постигнахме невероятен успех.
Писах да намалиш на 35, ама щом така ти харесва...
100 л вода си е запас и това има значение. Не е като да си на проточен двуконтурен.
Топлата вода само при мен не свършва, ама няма смисъл от това, освен ако не наследиш Пентхаус.
Помолих тежката артилерия, дано са включи, щото аз не съм много умен.
Ръчкай да ти направят котела напълно регулируем, от теб, щото пролет и есен ще почне пак да цикли, баш га ти са необходими 2-3 киловата.
40% му е добре. Иначе сутрин като вдигна стайната с един градус ще я вдига един час.
Топлата вода и при мен никога не свършва. Не един път казах, че серпентината на бойлера е голяма и загрява водата дори докато някой се къпе.
пон ное 26, 2018 6:45 pmsokolov.91 написа:
...
Соколе, ма трий ги тия цитати- знайми кви глупости пишем. Оставяй само най важното!
....и си карай зимата спокойно! Като искаш да се скриеш от жената, бягаш при котела, заемаш мъжка позиция и го разръчквай отсякъде!
Ма ко са занимавам с тебе- почвам да готвя.
sokolov.91 - майстор
пон ное 26, 2018 7:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 26, 2018 6:45 pmsokolov.91 написа:
...
Соколе, ма трий ги тия цитати- знайми кви глупости пишем. Оставяй само най важното!
....и си карай зимата спокойно! Като искаш да се скриеш от жената, бягаш при котела, заемаш мъжка позиция и го разръчквай отсякъде!
Ма ко са занимавам с тебе- почвам да готвя.
Пиша от телефона и ми е по-лесно да цитирам всичко, сори.
Калво ше готвиш у седем и половина? Я казвай, че аз по 2 часа стягам вечерята :-D
пон ное 26, 2018 7:26 pmsokolov.91 написа:
...
Калво ше готвиш у седем и половина? Я казвай, че аз по 2 часа стягам вечерята :-D
Ерген съм тая вечер, та вечерята е бърз качамак. Става за 5 минути.
Готоф съм.
Иначе, за благовернатааа..... и на мене ми отнема време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Що не отворите и лаф за плетки? Да ни завиждат мамите :wink:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: