Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Филме, средно 5 кила на час, за денонощие.
Значи отговор Г.
Ма ти туй Ферари не го ли тури вчера ли, оня ден..?
Или народа полудя пак по червено?!!
filmatoplo - майстор
Вчера -правих фланец да пасна горелката към вратата на нафтовия котел :wink: , днес щеше да монтирам -обаче без почивка ли :? :-D отидох и аз кат баща със сина за риба :lol:
Ludoto_momche - специалист
Здравейте! Изчетох почти всичко до тук по темата разход.Как стигате до 1 кг.на час не мога да си го обесня.Пелетите трябва да са супер мега калорични.......На моите уж пише 5 kw...ама уви едвам горят що годе добре на стандартни настройки на фероли 7 ,че даже съм увеличил и дозата.Та отива разхода към 3,5 кг.на час на 1ва степен...А на първа ,ако я оставя сигурно 10 часа ще загравя водата.Пък не топля кой знае колко квадрата.скромните 180 кв.,че съм спрял и 3 радиатора които не ми трябват за сега.Намерих слънчогледови пелети на 230 лв /тона ще взема да пробвам от тях дано да ги гори горелката,че на тези уж дървесни клас 1 360 лв/тона ужас........
шоп - майстор
вт ное 27, 2018 11:39 amLudoto_momche написа:
Намерих слънчогледови пелети на 230 лв /тона ще взема да пробвам от тях дано да ги гори горелката,че на тези уж дървесни клас 1 360 лв/тона ужас........
Ще е интересно за мен да споделиш мнение след като пробаш и слънчака.

Иначе не се оплаквай. За тази година Клас 1 пелети за 360 лв не е скъпо.
RightClick - напреднал
Здравейте! Изчетох почти всичко до тук по темата разход.Как стигате до 1 кг.на час не мога да си го обесня.Пелетите трябва да са супер мега калорични.......На моите уж пише 5 kw...ама уви едвам горят що годе добре на стандартни настройки на фероли 7 ,че даже съм увеличил и дозата.Та отива разхода към 3,5 кг.на час на 1ва степен...А на първа ,ако я оставя сигурно 10 часа ще загравя водата.Пък не топля кой знае колко квадрата.скромните 180 кв.,че съм спрял и 3 радиатора които не ми трябват за сега.Намерих слънчогледови пелети на 230 лв /тона ще взема да пробвам от тях дано да ги гори горелката,че на тези уж дървесни клас 1 360 лв/тона ужас........
Според мен спекулират, гасят печките през деня, пускат ги вечер за 5 часа и хоп среден разход 1кг на час :)
шоп - майстор
вт ное 27, 2018 12:09 pmRightClick написа:

Според мен спекулират, гасят печките през деня, пускат ги вечер за 5 часа и хоп среден разход 1кг на час :)
Кажете го направо си мръзнат. Не разбирам тези, които спят с вълнени чорапи и шапки при 18 градуса, а през деня са с фанели при 20 градуса.
RightClick - напреднал
Е за тия 5 часа банското чудо ще затопли, но не е задалжително да мръзнат ,най-вероятно работят и печките ги палят след 16:00.
brassSob - специалист
вт ное 27, 2018 12:09 pmRightClick написа:
То е ясно, че къща с къща няма..изолация, дограма, котел /пелетен или приспособен/ и т.н. Редовно се занимавам с простотия като следната:
Койчо казал, че за 24 часа изгаря 2 чувала за квадратура X. Клиента идва и мрънка, че Койчо горял 2 чувала а той 3 чувала. На Койчо му се ражда внуче и почва да гори повечко пелети. Не са уточнили, че Койчо поддържа 19 градуса.
Те пелетите ги взех миналата година на 360 лв/тон.Там е проблема ,че не струват за мен са ниско калорични даже виждам тук таме и някоя пластмаса премесена в тях много шлака за тия пари.....За това ще пребегна до слънчоглед да видим.До сега от 4 различни места взимам дървесни все не струват.Доста послъгват ми се струва.Не очаквам да горя половин торба за 24 часа ,ама все пак.В това не толкова студено време 2 торби отлитат.При минус 15 сигурно ще стигна и до 5 чувала.Поддържам 22 гр.в стаите вечерта 19 гр.На феролито и дават 2,9 кг.на минимална степен.Е верно тук таме имам външна изолация ,сменена дограма и даже изолация на тавана.
Неудомявам! Питам съсед с същите пелети горял по 1,5 тона за целия сезон.И ми вика бил доволен ха ха.Уж не го гасял.Верно и аз ,ако го паля на ден по за 2,3 часа може да мина и с 2 тона.........за сезон.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: