Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
abracadabra - специалист
Здравейте, искам да направя следното: Да имам уред да отчита нивото на шума, и при надвишаване на някакво ниво да задейства сигнализация .
Дайте идея и съвет как да изпълня тази задача.
plamen6703 - майстор
Ето ти една идея

гледането е безплатно, реализацията е с пари :wink: ! :partyman:
Последна промяна от plamen6703 на вт ное 27, 2018 5:51 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Купи си комбиниран датчик за движение и звук като този http://web-mag.eu/%D0%94%D0%90%D0%A2%D0 ... 95%20HOROZ
Чувствителността на задействие на звук, движение, осветеност и време се регулира
abracadabra - специалист
Благодаря, ще се ориентирам към датчика да осветеност, движение и звук, и ще регулирам така че ще се задейства само при 60децибела...
Много Благодаря за съветите. Ще пиша как съм го направил.
plamen6703 - майстор
вт ное 27, 2018 6:47 pmabracadabra написа:
Благодаря, ще се ориентирам към датчика да осветеност, движение и звук, и ще регулирам така че ще се задейства само при 60децибела...
Ще трябва да се ориентираш и към "централа" за датчика и ще излезе, че си дезориентиран :wink: !
Успехи! :partyman:
ben84 - специалист
вт ное 27, 2018 6:49 pmplamen6703 написа:
Ще трябва да се ориентираш и към "централа" за датчика и ще излезе, че си дезориентиран :wink: !
Не мога да разбера защо вече и за най-простата задача е нужно да се мисли толкова сложно.

https://www.google.com/search?q=%D0%B0% ... refox-b-ab
plamen6703 - майстор
вт ное 27, 2018 8:11 pmben84 написа:
Не мога да разбера защо вече и за най-простата задача е нужно да се мисли толкова сложно.

https://www.google.com/search?q=%D0%B0% ... refox-b-ab
Щото някои четем
Да имам уред да отчита нивото на шума, и при надвишаване на някакво ниво да задейства сигнализация
а други го карате по инерция да кажете нещо :wink: ! :partyman:
ben84 - специалист
вт ное 27, 2018 8:16 pmplamen6703 написа:
Щото някои четем
Да имам уред да отчита нивото на шума, и при надвишаване на някакво ниво да задейства сигнализация
а други го карате по инерция да кажете нещо :wink: ! :partyman:
Наистина ли мислиш, че на човека му е нужно отчитане?
Не е казал с какво опресняване да е и на таблица ли требе да му излизат данните или на диаграма.

ПП Да, пишем си някои по инерция, коги си немаме друга работа. То тоя форум вече с това е най-полезен :partyman:

ПП2 Инак има приложения за андроид - Бързо, лесно, вкусно и с реклами. :-D
plamen6703 - майстор
Сигурен съм че тоя човек изобщо не знае какво иска и как може да го реализира, иначе нямаше да се "ориентира" към "датчика да осветеност, движение и звук" :-D , но то това му е интересното на тоя форум :wink: ! :partyman:
ESPACE - майстор
Никаква централа не му трябва, нито пък централист за неговите нужди!

Тема "При висок шум да светне лампа или друга сигнализация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: