Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krapchev_ - напреднал
Инсталатора дойде, шнека ще бъде заменен с нов. Интересно ми беше каква може да е причината толкова елементарно устройство да се повреди?
krapchev_ - напреднал
вт ное 27, 2018 7:03 pmdani731117 написа:
викай инсталатора.мисля че триака на управлението на редуктора е заминало.сиреч голямата платка е за ремонт.
дано не съм прав че зимата дойде.или диака е заминал.
Шнека върти и работи коректно, просто при най малкото съпротивление спира сякаш няма достатъчно сила.
martolk - специалист
Колега, опитай да разбереш каква е причината, ще е полезна инфирмация.
filmatoplo - майстор
Искате да кажете -мотор редуктора спира така ли .
krapchev_ - напреднал
вт ное 27, 2018 8:37 pmfilmatoplo написа:
Искате да кажете -мотор редуктора спира така ли .
Така изглежда. Когато почистя бункера и шнека е празен върти без никъв проблем. Когато сложа две шепи пелети на моменти захапва някоя пелета (поне така си го обяснявам) и спира. Чува се как моторчето започва да се тормози. Понякога сам преодолява, а понякога иска ръчно да се подпомогне и тръгва. И те така през няколко секунди. Това ме навежда на мисълта че проблема е механичен. Откъм електроника съм го засичал работи коректно спрямо зададеното. Забелязах че в долния край спиралата която взема пелетите не е захваната никаде. Това фабрично ли е така? Може ли оттам да идва проблема?
filmatoplo - майстор
Точно с Грейко не ми се е случвало , на голденфайер е стягал шнек и съм го свалял -изгладих грубите заварки и тръгна лесно да се движи .
martolk - специалист
Фабрично е захванат само в горния край. Моят беше леко изкривен заради дръпнала заварка и поскърцваше. След сваляне и леко огъване, не е имало проблеми. Има нещо с тези шнекове, но във форум "Намери клиент" явно няма да бъде споделено. Така или иначе, има кой да ми каже, така че ще разбера, рано или късно. Просто не мога да възприема това "пазене на хляба". Въпросните конструктивни недостатъци са обсъждани на workshop на Грейко, така че, всеки официален инсталатор на фирмата, знае за какво става дума. Тук има такива.
filmatoplo - майстор
:) Аз лично не знам ,но ме интересува -защото искам да монтирам добър продукт .
krapchev_ - напреднал
Инсталатора реагира много бързо и за по малко от 24 часа отново има топлинаааааа. Шнека бе подменен с нов. Най вероятно е превъртял самия редуктор. Това което можахме да видим без да го разглобяваме е че стария се въртеше свободно на ръка и скърцаше. Новия на ръка непомръдва и работи безшумно. Стария скърцаше почти от самото начало което го отдавах на пелетите. Бях чел тук че с някои пелети шнека е по шумен. Топъл и безавариен сезон на всички. [-o< [-o< [-o<
bmahob - майстор
ср ное 28, 2018 12:54 pmkrapchev_ написа:
Инсталатора реагира много бързо и за по малко от 24 часа отново има топлинаааааа. Шнека бе подменен с нов. Най вероятно е превъртял самия редуктор. Това което можахме да видим без да го разглобяваме е че стария се въртеше свободно на ръка и скърцаше. Новия на ръка непомръдва и работи безшумно. Стария скърцаше почти от самото начало което го отдавах на пелетите. Бях чел тук че с някои пелети шнека е по шумен. Топъл и безавариен сезон на всички. [-o< [-o< [-o<
Всичко е добре щом свършва добре ... топла зима ви пожелавам :weedman:

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: