• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Трифон, ще му напиша моето мнение, ама обещай да не ми се смееш много :)
Към Соколов: три деления викаш ... Значи според мен 1000:12 = 83,33 куб.мм в секунда. Умножено по 3600 за да получим за един час стават 300 000 куб. мм, делено на 1000 да станат кубични сантиметри - 300. И пак делено на 1000 че да ги превърнем в куб. м. се получава 0,3 ст. куб. м./час, което ти е горе-долу 3 kw. Даже една идея по-малко.
ср ное 28, 2018 6:39 pmandy_forresite написа:
Трифон, ще му напиша моето мнение, ама обещай да не ми се смееш много :)
Към Соколов: три деления викаш ... Значи според мен 1000:12 = 83,33 куб.мм в секунда. Умножено по 3600 за да получим за един час стават 300 000 куб. мм, делено на 1000 да станат кубични сантиметри - 300. И пак делено на 1000 че да ги превърнем в куб. м. се получава 0,3 ст. куб. м./час, което ти е горе-долу 3 kw. Даже една идея по-малко.
Е, подозирах че си счетоводител. Не се смея.
Иначе написах - Газомер и...
https://www.google.bg/url?sa=i&source=i ... 9700836328
Ми като водомер е.
Литър за 12 секунди, натам е лесно.
0.3 за час , 7.2 за денонощие. Писах го на предната страница.
Що смяташ по сложни начини бре?
sokolov.91 - майстор
И аз като потвърдя разход от 240 кубика за тоя месец (до тука са 210) всичко ще си дойде на място... като включиме и едно 30 кубика за топла вода излиза, че каквото кажат от БОШ това е. Така ли излиза?
andy_forresite - майстор
Не знам по колко време бръмчи Боша ти, но сметката е следната при НЕгасене цял месец:
30 дни х 24 часа = 720 часа
720 часа х минимумът от 0,3 = 216 куб.м. газ.
Ти си на 210 казваш... спирало е ... даже си писал по време на експериментите как е "прегрявал". Според мен е каквото казват Бош.
sokolov.91 - майстор
ср ное 28, 2018 7:27 pmandy_forresite написа:
Не знам по колко време бръмчи Боша ти, но сметката е следната при НЕгасене цял месец:
30 дни х 24 часа = 720 часа
720 часа х минимумът от 0,3 = 216 куб.м. газ.
Ти си на 210 казваш... спирало е ... даже си писал по време на експериментите как е "прегрявал". Според мен е каквото казват Бош.
И са излизам ебаси тъпака... :lol:
Последна промяна от sokolov.91 на ср ное 28, 2018 7:34 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Не бих казал. Това е най-добре структурираната тема за отопление на газ с интересни мнения вътре. Уверен съм че ще се чете от много хора, които към момента не са я видели.
sokolov.91 - майстор
Никой няма да седне да чете 150 мнения на тема продължение. :cry:
Соколов, темата ти тръгна мъжката и със самочувствие.
Декларира, че си чел доволно, на база на което избра.
Беше доволен, като на моменти сам си поддържаше темата. На моменти са включвах и аз.
Дойде време за истински бойни действия,не маршировки по плаца и учебни стрелби.
И ко стана?!! Кое не ти беше ясно? Не е голям проблем, че котела ти е 24, а не 14.
Как са топлеше преди газификацията? Новодомец ли си, младоженец.....???
Последното не е, сигурен съм– бившо ченге няма.
Фърли са в синята шир и ти прилоша. Ма що? Не чете ли преди това?
Тия няколко хиляди що не ги даде да намалиш топлозагубите на къщата?
Много пропуски запълнихме, с напредването на темата. И още излизат.
Ши са спраиш, ама са дръж мъжки, мисли и слушай! Се има някой дрът, покрай тебе.
Темата ти, ако сега започвах да са информирам, щях да я прочета.
Тоя форум го четах както се чете Библията. Закачените, за газта и буфер, запетая не съм пропуснал. Мога да цитирам Филма от младежките му години.
Който се интересува, ще чете.
sokolov.91 - майстор
ср ное 28, 2018 8:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
Соколов, темата ти тръгна мъжката и...
...не е спирала да е. Не толко резко. Спокойно.
Чел съм МНОГО преди да избера газ. Чел съм съм МНОГО и след като избрах газ и се чудех каква концепция да избера.
Имам некой дърт покрай мене да, и точно от него идват всички проблеми, щото е по прост и от да не кезвам кво.
Преди газта се греехме с кюмбета. За тва са дъртия неможе да свикне с парното.
Хиляди не съм вложил в изолация пак заради дъртия, щото почнах изолация на две стени и не се спря да ми се пречи вместо да ми се помага и ме караха да си мета стиропора от градината та да не ядат стиропор.
Моя беше идеята за парно, на газ. Аз избрах котела, радиаторите, схемата, тръбите, управлението... АЗ го направих от идея реалност ЧИСТО САМ. АЗ всичко направих от идеята до реалноста. И накрая слушам от въпросния дъртия коментари от сорта изхвърлих си кюмбето па са кво кажеш ти тва ше е.
Та така...
ср ное 28, 2018 9:12 pmsokolov.91 написа:
...
На дет си тръгнал, оттам са връщам и гъби бера. Колелото са върти.
Концентрирай са върху отопление......и сичко за семейно благополучие!
Няма са предаваш! Полека лека.
Успех!
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: