Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт ное 27, 2018 10:27 amventzi48 написа:
Искам да попитам нещо което може да не е за тази тема но е свързано с икономичното отопление. Попаднаха ми глави/терморегулатори/ за радиатори Honeywell без кранчетата. Поставих ги на съществуващите кранчета но забелязах, че при затягане на закрепващата гайка главата притваря крана. Иглата на крана е с дължина около 5-6мм. Ако направя междинна шайба между крана и главата с цел да компенсирам разликата дали ще постигна ефект. Търсих параметри за ход на терморегулатора за да преценя кое да компенсирам/ хода на крана или хода на терморегулатора/. Идеята е без да източвам системата да работят.
Иглата на крана......важно е хода колко е, не дължината.
Естествено, че ще притваря, освен ако стаята не е плюсова камера.
Нищо не нагрявай!
Пиши на чичко Гугъл модела на термоглавата и ще ти каже!
Много е вероятно да не се налага нищо да правиш.
filmatoplo - майстор
Стержините на крановете са 2,5 мм и 4 мм , когато се затягат термоглавите -те предварително се поставят на число 5 докрай отворени , за да не натиска главата стержина .Другото което е -сложи главите 10 мин в хладилника , възможно е главите да са загряти от това дето ги държиш и въобще от стаята в която са били на температура около 24-25 градуса :wink:
Varnap5 - специалист
Най накрая слънчогледовите пелети привършват.
Изводи до тук:
Трябва да има коминен вентилатор.
Главата на горелката (малкият пръстен вътре)трябва да се завърти наобратно-Предната част да стане задна.
Коминният вентилатор да не работи на по-малко от 100%.
Магнезиевите плоскости не стават за изолация от вътрешната страна на камерата.-Разпадат се.
Топки се получават ако подаваният въздух е малко.-Започва да тлее и всичко се споява.
:)
шоп - майстор
ср ное 28, 2018 11:41 amVarnap5 написа:

Магнезиевите плоскости не стават за изолация от вътрешната страна на камерата.-Разпадат се.
За отвътре в камерата на горене само вермикулит. Магнезиевите плоскости са за фасади и фасадни ситеми и тавани.

П.П. Аз и вермикулита не го харесвам, затова моята камера под виадруса е изградена от полулековесни огнеупорни тухли и зидана с шамот и лепило с работна температура до 1500 градуса.
Последна промяна от шоп на ср ное 28, 2018 3:08 pm, променено общо 1 път.
Varnap5 - специалист
Просто реших да се направя на тарикат. :snakeman: Навсякъде в интернет пише че са огнеустойчиви и си казах че може би ще е по добре а и по- евтино.Оказа се че не е точно така. #-o
Написах го за да не се излъже и някой друг като мен. :)
Sabonis - специалист
ср ное 28, 2018 12:55 pmVarnap5 написа:
Просто реших да се направя на тарикат. :snakeman: Навсякъде в интернет пише че са огнеустойчиви и си казах че може би ще е по добре а и по- евтино.Оказа се че не е точно така. #-o
Написах го за да не се излъже и някой друг като мен. :)
При мен кутията е с 3см минерална вата и отвътре вермикулит,но се оказа че като работи известно време горелката кутията така се нагрява,че няма пипане.За да избегна това нагряване наредих ефин ред огнеупорни тухли от акуморираща печка отвътре.Сега е много по добре
Varnap5 - специалист
Така ще направя и аз но моята идея беше да предпазя метала от директен огън.
maistora1965 - специалист
ср ное 28, 2018 11:41 amVarnap5 написа:
Най накрая слънчогледовите пелети привършват.
Изводи до тук:
Трябва да има коминен вентилатор.
Главата на горелката (малкият пръстен вътре)трябва да се завърти наобратно-Предната част да стане задна.
Коминният вентилатор да не работи на по-малко от 100%.
Топки се получават ако подаваният въздух е малко.-Започва да тлее и всичко се споява.
:)
А какво стана с царевичните беше обещал и снимки.
g.gushterov83 - специалист
Моята кутия е от винкелна конструкция с 3мм ламарина по дъното на котела, после към 10 сантиметра каменна вата и втори кожух от ламарина, който повтаря габаритните размери на котела - снимка. Отвън е напълно студена на пипане.
Varnap5 - специалист
Първо искам да се извиня.Не слънчогледови а царевични.На слънчогледови съм сега.За снимките-
snimka.bg/tuning/carevichni-peleti.5141913.38823226]Изображение[/URL]

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: