Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Да вчера за 5-6 часа отопление вечер като се приберем с жената по половинка чувал, сега по застудя малко ще види как ще е? Но съм намалил поддържаща първа на 1,2кг/час, може да се наложи да си я направа на 1,4кг/час, но ми интересно в предвид новите турболатори от неделя, искаме се да тествам на студ, че д овчера се варях в дневната с камината , пък и жената като пекна и една сладка баница и чисто се сварих :-D :-D :-D
Ludoto_momche - специалист
ср ное 28, 2018 3:42 pmbmahob написа:
Да вчера за 5-6 часа отопление вечер като се приберем с жената по половинка чувал, сега по застудя малко ще види как ще е? Но съм намалил поддържаща първа на 1,2кг/час, може да се наложи да си я направа на 1,4кг/час, но ми интересно в предвид новите турболатори от неделя, искаме се да тествам на студ, че д овчера се варях в дневната с камината , пък и жената като пекна и една сладка баница и чисто се сварих :-D :-D :-D
Здравей ! Колко квадрата топлиш и колко киловата ти е горелката ,че гори 1 кг.на час :)
filmatoplo - майстор
То май е камина Алфа плам :) .
Ludoto_momche - специалист
Питам щот "феролката" най - много може да се смъкне до 2 кг.и то трябва пелетите да са супер мощни :-D .Все пак дават на 1ва степен 14 кв.де :) .
stefan33 - специалист
Мойто фероли с натурела минимума
му е 5,8-6 киловата,към кило,кило и двеста
bmahob - майстор
чет ное 29, 2018 9:29 amLudoto_momche написа:
ср ное 28, 2018 3:42 pmbmahob написа:
Здравей ! Колко квадрата топлиш и колко киловата ти е горелката ,че гори 1 кг.на час :)
70m2 и съм с камина Алфа плам 21кв
hellbull85 - помощник
Предполагам повечето дето пишете сте с радиатори и топлите вода нали? Догодина смятам да си взимам суха пелетна камина 12 киловатова за тази става дума https://thermolab.eu/produkti/easy-l12. Къщата е 75 квадрата и си мисля, че ще ми е достатъчна за утоплението а и разхода пи трябвало да е добър. Казват ми че с тази камина 2 тона пелети на отоплителен сезона трябва да ми стигат ама докато не го видя това с очите си не вярвам.
шоп - майстор
чет ное 29, 2018 3:10 pmhellbull85 написа:
Казват ми че с тази камина 2 тона пелети на отоплителен сезона трябва да ми стигат ама докато не го видя това с очите си не вярвам.
Всичко зависи от топлозагубите. Може и с 2 тона, може и с 1 или без ако е пасивна къщата. Или пък 10 тона.
Ако си сметнете топлозагубите и прибавите към тях 30% за вентилация и инфилтрация и реално от килограм пелети усвоите 3.5 киловата ще имате представа какво да очаквате.
bmahob - майстор
чет ное 29, 2018 3:10 pmhellbull85 написа:
Предполагам повечето дето пишете сте с радиатори и топлите вода нали? Догодина смятам да си взимам суха пелетна камина 12 киловатова за тази става дума https://thermolab.eu/produkti/easy-l12. Къщата е 75 квадрата и си мисля, че ще ми е достатъчна за утоплението а и разхода пи трябвало да е добър. Казват ми че с тази камина 2 тона пелети на отоплителен сезона трябва да ми стигат ама докато не го видя това с очите си не вярвам.
Кума е с такава и е на последен етаж от саниран блок, не обича жегите и лани изкара с 1 тон цяла зима :-D . Аз лично не бих разчитал на отворени врати да топля цялата къщо :?
filmatoplo - майстор
Сега в студа -снощи в 20 ч сипах един чувал , горя камината до 23 ч и загасна ,сутринта запали в 6 ч - още има пелети :? като гледам обема в бункерчето -даже ще работи пак до 23 ч и даже ще запали сутринта с тези пелети :? :) По икономично и по чисто работи с пелетите от Душанци сравнено с Трон и Швайгховер , щото имам база да сравнявам .

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: