• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BLUEPUPIL-2 - специалист
чет ное 29, 2018 1:52 pmsarnela написа:

Не искаме метал и бетон дори прикрити, защото НИЕ ще знаем, че зад прикритието е нещо, което не искаме.
Вкарвате конструктивни елементи в полето на психологията, което си е рецепта за несъстоятелен градеж. А останалите, които изпълват съдържанието на НИЕ, дали са предани на идеята души или са под обсадата на внушението.
Колкото години отнеме (и пари)- толкова.
Готовността за саможертва при упоритото преследване на цели и желанието за удовлетворяване на потребностите фиксирани в съзнанието по конструктивно спорен и финансово неизгоден начин е проблем на социалната наука и отрежда на строителството второстепенна роля, превръща го във фон, на които се разгръща главната сюжетна линия.
nikolov333 - майстор
За спорта, опънах една права линия в paint-а на снимката да видя, колко е провиснала тая греда, понеже и аз харесвам големите отвори и просторни помещения без трегери и колони в тях. но забелязвам и най-малката кривина, та в бъдеще ако сме живи и здрави, планирам такава конструкция с комбинациите, камък с бетонен пълнеж и железни облечени греди, но докато нямам ясна идея за конструкцията, изпълнителите и разходите за нея даже не почвам и да мечтая за нея.. :wink:
П.П.Интересно ми е тези камъни как ги фиксират за да не избие бетона при наливането.. предполагам ги зидат като тухли на два дистанцирани зида и после укрепват ли външно при наливане на бетона, или насаждат вътрешна арматура, която ги свързва и да държи двата зида фиксирани, вместо куфраж..?

Прикачен файл

1000.jpg
naster - майстор
Аз не бих съдил по снимката за провисване на гредата - много зависи от обектива :? :)
BLUEPUPIL-2 - специалист
Имаме пълна автентичност, защото няма натоварена дървена греда без коремче!
sarnela - специалист
чет ное 29, 2018 2:46 pmРуди написа:
На мен пък ми харесва ми ентусиазма, който има в автора на темата.
Няма невъзможни неща, ако има кой да плати цената...
Млъквам и следя!
Успех!
А, не млъквайте, ако има какво полезно да кажете.
Благодаря за насърчението. :)
sarnela - специалист
чет ное 29, 2018 2:49 pmBLUEPUPIL-2 написа:

Не искаме метал и бетон дори прикрити, защото НИЕ ще знаем, че зад прикритието е нещо, което не искаме.
Вкарвате конструктивни елементи в полето на психологията, което си е рецепта за несъстоятелен градеж. А останалите, които изпълват съдържанието на НИЕ, дали са предани на идеята души или са под обсадата на внушението.
Колкото години отнеме (и пари)- толкова.
Готовността за саможертва при упоритото преследване на цели и желанието за удовлетворяване на потребностите фиксирани в съзнанието по конструктивно спорен и финансово неизгоден начин е проблем на социалната наука и отрежда на строителството второстепенна роля, превръща го във фон, на които се разгръща главната сюжетна линия.
Разсмяхте ме - в добрия смисъл. Накарахте ме да се замисля още веднъж. Засега няма изгледи да се откажа. В края на краищата за какво работим, ако не за да осъществяваме мечтите си?
Ако съвсем ударим на камък, тогава ще променим курса със сигурност.
Да, и съпругът ми иска същото, и то съвсем паралелно и независимо от мен, отпреди мен.
nikolov333 - майстор
Това с "удрянето на камък" е пряко свързано с темата.. :) Не знам дали не е по-добре да вложите средствата за каменния зид, в "пасивноста" на ново изградения дом, с подово отпление и термопомпа например.. защото комфорта за мен е по-важен..
sarnela - специалист
чет ное 29, 2018 4:58 pmnikolov333 написа:
Не знам дали не е по-добре да вложите средствата за каменния зид, в "пасивноста" на ново изградения дом, с подово отпление и термопомпа например.. защото комфорта за мен е по-важен..
И това го мислихме.
Мястото е в най-южните райони на България - топло, слънчево. Зимата е няма и 2 месеца, при средно 5 градуса. Ако падне до -5, то е за 2-3 дни, а -10 за една нощ се помнят и коментират дълго. :)
Обмисляме да сложим изолация между двата реда каменна зидария - каменна вата или перлит. Не сме проучили достатъчно въпроса още. И подово плануваме. Камини, термопомпа и слънчево затоляне на водата.
Тоест изолацията ни е необходима повече, за да пази от зверските жеги, отколкото, за да задържа топлото.
Хубавото е, че нощите са прохладни дори при 42 през деня.
Ние допреди 15 дни бяхме на палатки там, можеше и още.

Изображение
Последна промяна от sarnela на чет ное 29, 2018 5:16 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
чет ное 29, 2018 4:58 pmnikolov333 написа:
Това с "удрянето на камък" е пряко свързано с темата.. :) Не знам дали не е по-добре да вложите средствата за каменния зид, в "пасивноста" на ново изградения дом, с подово отпление и термопомпа например
То няма дом за да мислим за подово и термопомпа.
Познавам десетки хора, които започнаха домове преди 20-30 години. Още не са се нанесли :idea: За съжаление доста от тях вече не са на този свят :prayer: А шасливите наследници или продават наследството или го бутат :-D
За такива строители руснаците имат термина: "недострой"
Аз бих добавил: "вечен недострой"
За съжаление много българи, които нямат кеша се захващат със строеж, който ги съсипва и не виждат и един бял ден през живота си.

П.П. Замислих се как един мой познат със 750 000 евро кеш не можа да построи къща 600 РЗП, за който 20000 лв за контенер за охраната и работниците не бе проблем, а на други им се вижда много тази цена ще успеят...

...но живот шарен:-)

П.П.П. лично аз не бих легнал на легло до/под каменен зид с височина 2,5 или 3 метра, който не е носещ, а се "носи" от дървения.
sarnela - специалист
чет ное 29, 2018 5:15 pmшоп написа:
лично аз не бих легнал на легло до/под каменен зид с височина 2,5 или 3 метра, който не е носещ, а се "носи" от дървения.
Хора разни. Аз бих. Особено когато отзад има изолация. Камъкът е естествен, добър материал, приятен на допир. Обожавам камък.
Колкото до изоставянето на строежи, гаранция за нищо в тоя живот няма. Най-добрата гаранция са твоите устрем и усилия (и акъл - навреме).
Засега се справяме, нямаме основания да се съмняваме в себе си и занапред.

Ако някой се сеща къде да потърсим добър зидар с объл камък, да се включи, моля. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Зидария от речен/объл камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: