Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Така съм го оставил - 90/10.
На моя котел, когато аз натискам копчетата за запалване, му отварям клапата докрай към втората минута от включване на запалката. Изчаквам да запали, да свърши "разгаряне" и я затварям. През това време загрява комина, пушека излиза със 100 градуса. Иначе запалва малко на магия както казваш. Чак до 0 не пада осветеността, но до 20-30 се случва. Също така изобщо не се разгарят с осветеност над 160. Все около 100 се движи. Затова след разгаряне трябваше да гори на първа 3 минути и от там да мине на трета. Пелетите от втора идват в повече и остави че падат преди дори да са се опушили, ами просто не можеше да се развие огъня. Това с 8 мм от П. Тръмбеш. С шестиците запалва по-бързо, разгаря по-уверено и минава от втора на трета (не от първа, а от втора, както си е фабрично). Сега 8-10 пелета че паднали много важно. Така че тягата е от голямо значение в началото и май ще трябва да се раздвижи клапата ако се стигне до проблем при запалването. Примерно ако опушва котелното, пали от втори опит и хаби пелети и т.н.

Пропуснал съм да кажа че горните мощности са с капацитет 35 кг/час. Бил съм в няколко човека с такива горелки и определено с 1 сек зареждане нищо няма да става. Особено сега в тоя СТУД.
чет ное 29, 2018 6:04 pmandy_forresite написа:
...
На моя котел, когато аз натискам копчетата за запалване, му отварям клапата докрай
...
Експерта не беше ли без клапа?
losh1 - помощник
чет ное 29, 2018 5:17 pmandy_forresite написа:
Прекарал съм много часове до горелката, котела и бункера,
Затова те попитах. Жив и здрав да си.
шоп - майстор
чет ное 29, 2018 6:04 pmandy_forresite написа:
Особено сега в тоя СТУД.
Анди, винаги те чета с кеф, внимателно и докрай, но в момента това не е студ, а супер меко време за сезона. В София цял ден и предишната нощ температурата е -2 до -4

На мен ми е интересно, когато чета руски форуми и там колеги визират - 25 до -45

Още по-интерсно става когато пише някои колега от севера. Да кажем: Якутия, дальний Восток и т.н и сподели: сегодня зад бортом -52 - 58
Польот нормалний:-))
filmatoplo - майстор
:) Ами при тези случаи -да, комините им и котлите не бяха много май наред -не бяха почистени .Щото при монтаж -каквото завариш ,вчера даже котела гореше на дърва -вадихме въглените да сложим горелката , и клапата била затворена -не си личеше че била счупена ръчката на котел Фероли :wink: Зада стигнеш отзад трябва да се покатериш през котела да видиш кво става отзад ,тясно место заето от котел и бункер :wink: .Човека направил едно приспособление за клапата но само той си я знае как действа .та така :) .Апропо вчера северния вятър толкова силно напираше че в самия котел се чуваше свистене :? .
andy_forresite - майстор
чет ное 29, 2018 6:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
Експерта не беше ли без клапа?
Има една ламарина 4-5 мм между двата реда тръби. Движи се настрани с ход 35-40 мм. Като се измести, огънят облизва ризата отгоре която е и директно се отправя към фукса. Шунтираш втори и трети ход, става едноходов. Фабрично ламарината-клапа е затегната от двата края и няма изведена ръчка да си я местиш. Само че аз я раздвижих и си сложих ръчка. Идеята беше да гори с механизъм за чистене, но не се получи. Отдавам го само на недостатъчна тяга. Така ми стои до вратата или поне си мисля че е още там.

Шоп, ще свикна на студа. Скромни -6, които с източния хапещ вятър са достатъчни на 5-тата минута да ми прокапе масльонката :) . Двуцифрени минуси - утре, в събота и неделя. Надявам се първата цифра да не е 2. По-важно е да имам ток понеже нямам резервно захранване.
filmatoplo - майстор
Дума да не става минусови температури - ми е тънка кожата :lol: Хасансйора дойде -скоро уж ще го монтирам :wink: , как го докарах питай .
шоп - майстор
чет ное 29, 2018 6:36 pmandy_forresite написа:
По-важно е да имам ток понеже нямам резервно захранване.
Анди, аз от тазгодишният черен петък се сдобих с едно инвертотно генераторче 800 вата:-)))

Доволен съм като слон. От няколко дни го тествам на около 500-600 вата. С два литра бензин кара 4 часа и 20 минути. Мърка като коте на терасата. Имам ток от ЧЕЗ, но ми е кеф да го тествам, а снощи за моя радост спря тока за около час и комшийте бяха на свещи а аз гледах филм на плазмата, децата си бяха на лаптопите и у нас бе топло:-)
И този кеф ми струваше 500-600 грама бензин:-)
kalin72 - майстор
Шоп-е, как го връзваш това генераторче към мрежата у вас?
filmatoplo - майстор
Трябва ли да се прекъсва шалтер от към мрежата -в смисъл да не стане нещо като дойде тока от мрежата -кой знае с какво напрежение .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: