• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Ко стана колега???
iliqn87 - помощник
Здравейте, от 2 седмици съм собственик на Commo 21.Печката топли 2 етажа къща, общо 115кв. Инсталацията е само подово отопление, без нито един радиатор и без бойлери. Директно от печката водата минава през колекторите тръгва по пода. Кръговете са 3бр, като двата са много големи по 160лм, а третия е 80лм. Ще я ползваме 3-4ри пъти в месеца за по 3 дни. Миналата седница я заредих с румънски пелети и я включих, температура на водата заложих 56гр, а на стаята 26, като аз отидох чак на третия ден, а до тогава беше направена на 3та степен.Когато я изключихме стъклото беше станало цялото черно и беше много мазно(търках го с обезмаслител), а бункера отдолу беше пълен с пепел, толкова пълен че около горелката всичко беше в пепел, даже не приличаше много на пепел а по скоро на малки черни топченца, които като ги стрия пръстите ми почерняват. Разходът ми е точно 2кг на час.Когато ми я настрийваха ми казаха че украинските пелети са много хубави, затова ще намали винтелатора. Дайте идея ккаво да променя в настройките и как точно да вляза в меню9? Вчера купих 1 палет Трон, така че с тях ще се отпляваме.
Прочетох доста голяма част от темата, но реших да пусна пост.
Благодаря предварително
bmahob - майстор
чет ное 29, 2018 3:29 pmiliqn87 написа:
Здравейте, от 2 седмици съм собственик на Commo 21.Печката топли 2 етажа къща, общо 115кв. Инсталацията е само подово отопление, без нито един радиатор и без бойлери. Директно от печката водата минава през колекторите тръгва по пода. Кръговете са 3бр, като двата са много големи по 160лм, а третия е 80лм. Ще я ползваме 3-4ри пъти в месеца за по 3 дни. Миналата седница я заредих с румънски пелети и я включих, температура на водата заложих 56гр, а на стаята 26, като аз отидох чак на третия ден, а до тогава беше направена на 3та степен.Когато я изключихме стъклото беше станало цялото черно и беше много мазно(търках го с обезмаслител), а бункера отдолу беше пълен с пепел, толкова пълен че около горелката всичко беше в пепел, даже не приличаше много на пепел а по скоро на малки черни топченца, които като ги стрия пръстите ми почерняват. Разходът ми е точно 2кг на час.Когато ми я настрийваха ми казаха че украинските пелети са много хубави, затова ще намали винтелатора. Дайте идея ккаво да променя в настройките и как точно да вляза в меню9? Вчера купих 1 палет Трон, така че с тях ще се отпляваме.
Прочетох доста голяма част от темата, но реших да пусна пост.
Благодаря предварително
Трябва да прочетеш от началото за да схванеш всичко и тогава ще обсъждаме :-D
RRT - напреднал
вт ное 27, 2018 10:56 pmbmahob написа:
Ко стана колега???
Нямаше ме няколко дни, колега за тва не писах.
Пробвах така, но препълва кошницата
bmahob - майстор
чет ное 29, 2018 6:36 pmRRT написа:
Ко стана колега???
Чакай чакай, препълва при палене или както си гори????
RRT - напреднал
чет ное 29, 2018 8:13 pmbmahob написа:
Ко стана колега???
Както си гори доста се пълни кошницата и рзходътстава още по-жесток :cool:
bmahob - майстор
чет ное 29, 2018 9:51 pmRRT написа:
чет ное 29, 2018 8:13 pmbmahob написа:

Както си гори доста се пълни кошницата и рзходътстава още по-жесток :cool:
Ти с 21 или18кв беше :shock: :shock:
bmahob - майстор
или имаме разлика в контролеро, по точно заводската доза на пусканите пелети или не знам какво става , помниш ли заводските стойности, нали ги записа? :shock:
kaptagona - специалист
На 7ма страница нали ги има настроиките. И за 15 и за 21 киловата.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: