Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
пет ное 30, 2018 7:39 amfilmatoplo написа:
Сега сериозно -до днес отоплението беше шега и разхода смешен 1-2-3 торби , при ниски температури навън горелките работят почти оптимално и по малко на 1 да не говорим в изчакване ,за всеки това е индивидуално -и за мене важи .
И за мен важи, за 3ти път се запали за 24 часа. Снощи до около 10 горя ама нощес изсмукало топлото от буфера и преди малко пак се запали. Баси развали ми се графика на почистването, ходих да махам пепел че се беше заринала.
g.gushterov83 - специалист
пет ное 30, 2018 7:19 amLazarGanev написа:
Направил си невъзможното! Не съм чул досега някой да го е правил :?
Всъщност го видях при един приятел направено и затова бях толкова смел. Не коментирам каква беше нуждата от 30kW горелка :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
пет ное 30, 2018 8:01 amg.gushterov83 написа:
Всъщност го видях при един приятел направено и затова бях толкова смел. Не коментирам каква беше нуждата от 30kW горелка :-D
Както няма нужда от коментар колко е оправдано това. Мястото във Виадруса е толкова малко, че много бързо горелката се зарива с пепел. Имам клиент с Виадрус и 20-ка, който казва, че в по-студено време се налага да чисти пепелта по 2 пъти на ден - сутрин и вечер. Ако е 30-ка (и наистина работи в натоварен режим), ще трябва да се чисти поне по 3 пъти на ден, което е безумие! Ако е на кутия, нещата са други.
filmatoplo - майстор
Така е то -аз пък видях от теб :-D Вижте колко премеждия има човек да е сигурен че монтажа ще стане ,търси, пита ,звъни ,намира и когато докладваш на клиент -да може да се монтира ,той щял да си помисли :lol: Важното че аз съм се образовал още малко :wink:
filmatoplo - майстор
Така е -горелката във Виадруса е почти до скарата и се трупа много пепел от слънчогледовите ,за 5 часа иска отваряне и прибутване поне на пепелта която е натрупана пред горивната глава .
judas - специалист
Здравейте всички! Да споделя малко опит, пък специалистите да си кажат тежката дума. В гилзата при датчика за температура добавих още един датчик, който командва едно контролерче, а от него нормално отворен контакт на входа за стаен термостат на РБ-то. Така за около 4мин качва до 65°C на 3-та и преминава в съспенд за около 12мин. Добър ли е такъв режим според вас? Благодаря!
Varnap5 - специалист
Оказа се че имало упътване и то е от 39 страници но незнайно защо аз не съм го видял. :?
Предполагам че ще бъде полезно и за други:
http://www.naturela-bg.com/files/NPBC-V ... 3_0_BG.pdf
filmatoplo - майстор
:) Да ден през ден си го препрочитам :) .
Varnap5 - специалист
Когато задавах един куп въпроси кое как се настройва,някой беше попитал дали няма инструкции а и никой не ме упъти към тях.От там съдя че би бил полезен. :)

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: