• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
пет ное 16, 2018 8:40 pmmaistora1965 написа:
Сега ако кажеш и че настройките са ви еднакви -шах.
И комините, и коминитеее...И количеството на изгорените пелети. И подаването на външния въздух. И.....
вт яну 02, 2018 9:23 pmmaiki_sliven написа:
brabra написа:
Честита нова година!Имам камина Марели 18 с новият дисплей и ще помоля някой да обясни как точно се настройват таймерите кога да пали и гасне(примерно да пали сутрин 06:00 и да гасне в 21:00).
Здравей подбре си вземи стаен термостат от този тип "COMPUTHERM Q7 RF". Второ ползваики такъв термостат можеш да постигнеш до 30% икономия на пелети . Аз лично съм с този модел и съм много доволен, постигаш идеалния баланс на температурата в помещението. :yawinkle:
Здравей имам камина gf18 купих си този стаен термостат но нещо не успях да настроя камината можеш ли да да дадеш някакво инфо
a.tonchev@yahoo.de - напреднал
Здравейте колеги,

някой може ли да подскаже кой параметър трябва да се промени, за да намаля пелетите, които се пускат при първоначалното запалване?
Камината е GFN18, с италианския софтуер.
Гори добре, но като достигне +5 градуса от зададената температура, гаси се (съвсем логично), но при запалването пуска МНОГО пелети и после докато ги изгори.. трябва пак да се изгаси (достига пак повече от +5 градуса от зададената температура).

Благодаря.
Здравейте имам камина GF18 от 2015г със стария софтуер ако може някой да помогне.Запалва си нормално качва степените до 5 и като погори около 40 минути започва да пуска повече пелети от колкото са и зададени стига до 60градуса влиза в модулация и вместо да поддържа 60градуса докато достигне температура на стайния термостат пуска повече пелети и достига 65 и се гаси ако някой знае нещо да пише
RightClick - напреднал
чет ное 29, 2018 9:25 amvankata_83 написа:
Здравейте имам камина GF18 от 2015г със стария софтуер ако може някой да помогне.Запалва си нормално качва степените до 5 и като погори около 40 минути започва да пуска повече пелети от колкото са и зададени стига до 60градуса влиза в модулация и вместо да поддържа 60градуса докато достигне температура на стайния термостат пуска повече пелети и достига 65 и се гаси ако някой знае нещо да пише
Здрасти, пробвай да намалиш подаването на пелети на първа стенен или да увеличиш паузата на шнека. Както много хора са го казвали,пиши старите настройки на един чист лист , за да можеш да ги върнеш тях,ако не си доволен.
чет ное 29, 2018 5:52 pmRightClick написа:
Здрасти, пробвай да намалиш подаването на пелети на първа стенен или да увеличиш паузата на шнека. Както много хора са го казвали,пиши старите настройки на един чист лист , за да можеш да ги върнеш тях,ако не си доволен.
Здрасти колега намаляме до минимум и пак не става паузата на ш ела съм го направил на 40секунди и все същата
RightClick - напреднал
чет ное 29, 2018 6:37 pmvankata_83 написа:
Здрасти колега намаляме до минимум и пак не става паузата на ш ела съм го направил на 40секунди и все същата
Според мен трябва да споделиш приблизително колко голям е апартамента, радиатори, изолации и тн. и по-знаещи колеги веднага ще им стане ясно къде бъркате. Камината за първа година ли се използва ? Пробвай да ги викаш баш майсторите да си я настроят като хората , кажи им че искаш да мърка на първа степен като загрее водата.
чет ное 29, 2018 6:50 pmRightClick написа:
чет ное 29, 2018 6:37 pmvankata_83 написа:

Според мен трябва да споделиш приблизително колко голям е апартамент, радиатори, изолации и тн. и по-знаещи колеги веднага ще им стане ясно къде бъркате. Камината за първа година ли се използва ? Пробвай да ги викаш баш майсторите да си я настроят като хората , кажи им че искаш да мърка на първа степен като загрее водата.
Панелка 65кв вътрешна изолация алуминиева дограма три радиатора по 2кв един 4кв бойлер 3кв камината я ползвам трета година миналата година пак ми направи тоя номер но накрая сезона и сега пак
RightClick - напреднал
Виж това дали ще ти е полезно за модулацията ------> viewtopic.php?f=10&t=55318#p811275
Със същото управление ли си ?
Здравейте купих си GF 24 тази зима ми е за пръв път да се отоплявам с нея може ли да се контролира температурата в стаята която е камината и ако може как ? Става доста топло и някой ако даде съвет за икономия на пелети ще съм много благодарен
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: