Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Преди да сменя пелетите прибутах с пръчката всички 8-милиметрови драдонки към бурето в дъното на бункера и изчаках да потъне нивото с още 10 см Там вече е спиралата на шнека. Преди да глътне въздух налях 4 чувалчета х 15 кг. Това беше в сряда в 17:40 часа. В 19:00 почнаха да идват 6 мм-овите. Всеки ден си досипвам по 2 торби. Да кажем че съм ги попилял всичките, макар още да не съм, и че не е 17 часа, а 19:00 часа, смятам:
(11 торби х 15 кг) : 96 часа = 165 : 96 = 1,72 кг/час.
Прибутването с пръчката се налага защото се закрепват по стръмните стени на бункера. Поне 5-6 кг се закрепват, като понякога може да стигнат и над 10 кг. Равни са, стръмни са стените и как се закрепват така, нямам идея.
filmatoplo - майстор
8мм задръстват и горе в шнека на тъпия редуктор от 75/50 -тая простотия отдавна трябваше да се отстрани :x .
brassSob - специалист
нед дек 02, 2018 5:13 pmfilmatoplo написа:
8мм задръстват и горе в шнека на тъпия редуктор от 75/50 -тая простотия отдавна трябваше да се отстрани :x .
гледах колега го маха, с парче тръба го до- по- българява и каза, че на проблемните обекти се оправило положението.
mgogom - помощник
Здравейте,
До днес бях само пасивен читател, който малко или много се възхищавах на широките познания, цитирани тук и на начина, по който може да се интерпретира всяка ситуация в зависимост от възможностите. Следвайки моето основно верую: "...и аз мога, но козата си сака пръч!" реших да се обърна директно към всички знаещи по една често дискутирана, но все недовършвана тема, а именно за UPS-те, подходящи за горелки RB20. При мен ситуацията с прекъсванията на електричеството е по-скоро дразнеща, отколкото плачевна, но следвайки опита на всички тук искам да елиминирам всяка възможност за глупава авария, особено предизвикана от ЧЕЗ. Изпратих на Грейко запитване и отговора беше: "За такива въпроси се обръщайте към нашия оторизиран дистрибутор" - от м. май 2018. Октомври 2018 написах мейл със запитване на тази тема до моят инсталатор и оторизиран дистрибутор на Грейко, но до днес нямам отговор. Това е причината да се обърна към вас, защото станах свидетел на удивителни знания в областта на електротехниката и практическата им реализация. Имам два UPS-а от този модел APC Smart-UPS 1000VA USB & Serial 230V - https://www.schneider-electric.com/en/p ... rial-230v/. Не ги използвах, защото свършиха батериите, а и не бях се замислял какъв клас са те и какви са възможностите им... до сега! Нямам необходимото оборудване и опит, за да проверя техните реални възможности и молбата ми е ако има такъв специалист нека обсъдим този въпрос - предполагам, че ще е полезен за всички. Не знам дали всички изисквания, които битуват относно горелката са плод на реални наблюдения и тестове или по-скоро са хиперболизирани относно необходимостта им?! Защо мисля така, защото с тези UPS-и съм подсигурявал сателитно оборудване /терминал и чиния/ на различни точки в България, често вързан за генератори със съмнителни показатели и не съм имал проблеми! Нима Грейко е толкова чувствителна апаратура, че дори производителя отказа да си даде становището?! Благодаря!
losh1 - помощник
нед дек 02, 2018 6:24 pmmgogom написа:
а именно за UPS-те, подходящи за горелки
Здрасти, можеш да измериш мощността при стартиране и ще добиеш представа какво ти трябва.
filmatoplo - майстор
Не по малко от 700 вата .
mgogom - помощник
Благодаря, но мощността не е от значение, защото те двата сумарно са 2000VA.
По-скоро останалите показатели като синусоида, поддържаните граници на напрежение и др., които са специфични за горелката...
gnt69 - майстор
нед дек 02, 2018 6:49 pmmgogom написа:
Благодаря, но мощността не е от значение, защото те двата сумарно са 2000VA.
По-скоро останалите показатели като синусоида, поддържаните граници на напрежение и др., които са специфични за горелката...
Пробвай не боли. Аз съм пробвал с такова APC 620va не ще да работи. Помпите работят ама шнековете не въртят само бръмчат. Гледам че синусуидата на това е истинска, би трябвало да работи.
andy_forresite - майстор
Опитах едно старо българско поморийско резервно захранване на грейко 20 и шнековете се въртяха, управлението работеше, помпата не бръмчене, но вентилаторът спря :) Трябва да е за прецизна електроника, каквато е горелката на пелети. Наистина мощността не е най-важна. За мен дори не е важно да може да запали. Стигат ми 200W. Моята горелка не гасена от 120 часа вече, докато на други сигурно е запалила 120 пъти оттогава :) . Затова не ми трябват ватове 700, един киловат и пр.
mgogom - помощник
Разбира се, пробата е вариант, но исках да чуя мнението на някой, който може би познава тези UPS-и. Зачитам условията на гаранцията и дори да предприема някакви стъпки, задължително ще извикам инсталатор за изграждане на новата инсталация.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: