Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Моят е на 50 градуса. Трета година кара. Няма и наченки на конденз. В зависимост от свързването на тръбите може да се наложи да си купиш и втора помпа. Едната да ти е за малкия кръг и другата за радиаторите. При мен става с една, при gnt69 също и сигурно при много други става, но при други не става.
Ти пък... Какво ще търсиш на покрива хаха :) Искаш ли да щракнеш една снимка на подвързването на бисолида и да я покажеш в темата?
ZMeyGorianin - майстор
Как го разбираш тоя кран колко да е отворен?
Точно с термометър го следя. Имам на изхода и на входа на камината. Гледам разликата между двата да не е по-голяма от 10 - 15 градуса и не по малко от 40 при изключена от термостата помпа. Обикновено, един път настроен крана не се пипа повече.
borchoyor - специалист
Ти пък... Какво ще търсиш на покрива хаха :) Искаш ли да щракнеш една снимка на подвързването на бисолида и да я покажеш в темата?
Кога съм казал бисолид, казах готварска печка Амиго, да съм точен😀
borchoyor - специалист
нед дек 02, 2018 8:04 pmZMeyGorianin написа:
Как го разбираш тоя кран колко да е отворен?
Точно с термометър го следя. Имам на изхода и на входа на камината. Гледам разликата между двата да не е по-голяма от 10 - 15 градуса и не по малко от 40 при изключена от термостата помпа. Обикновено, един път настроен крана не се пипа повече.
Знаех си, ама на мен входа ми е зад кухненските шкафове, както и помпата, та немам голем избор, освен на едно място, къето двете тръби тръгват нагоре, ама жената ще ми сготви нещо с татул ако взема да бърникам там...
ZMeyGorianin - майстор
Че какво му е на татула - малко горчи, ама с домашно вино минава :lol:
Можеш да пробваш и с тези, инфрачервените термометри /има ги по 30-на лв. из нета/, щом все пак имаш някакъв достъп до тръбите.
borchoyor - специалист
Ти си змей, ма я не сам😃 па и вино не пия, има нема 200 кила ракия съм приготвил за лютата зима, ама не знам дали помага срещу чемерика, ако знаеш кво е. А иначе с тия инфраред ме заинтригува, треа да ги провера, ай наздраве...
ZMeyGorianin - майстор
:prost: Намерих тука едни - е не са точно по 30 лв., ама имаш избор:https://vikiwat.com/category/984/pirometri.html
borchoyor - специалист
нед дек 02, 2018 10:48 pmZMeyGorianin написа:
:prost: Намерих тука едни - е не са точно по 30 лв., ама имаш избор:https://vikiwat.com/category/984/pirometri.html
Мдааа, ми то ризата наново след 10-15 години ми излезна по-евтина, та дали си чини...???

Тема "Стоманен котел конденз!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: