Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Поморийските юпиеси -Нямат истинска синосуида , и помпата Бръмчи с тях :wink:
andy_forresite - майстор
С alpha 2L съм и не бръмчеше. Същото с по-стара грундфос бръмчеше като трансформатор. Знам за синусоидата. И аз се учудих, но повече се опулих от това че вентилаторът спря до 0 и нямаше признаци да тръгне.
mgogom - помощник
Ако съм разбрал правилно, захранването от UPS влияе доказано върху електромеханичните компоненти като шнек, вентилатор, помпи и др. Дали ви се е случвало при повреда на контролера съмненията да падат върху такъв тип захранване?
stelibg - специалист
Аз съм с точно такъв UPS - белият вариант. Greyko-то работи чудесно, но съм със старата запалка, която не консумира много. Бих сложил външни батерии на този UPS, да речем две по 18AH.
mgogom - помощник
Супер! Благодаря! :) Единият би ми позволил 20 мин. работа, логично двата биха ми дали 40 мин., което за мен е напълно достатъчно. Повечето спирания са през нощта и то само за по няколко минути. Намерих необходимите батерии 12V 12Ah с 5 год. гаранция и ще ги оборудвам. Ще ви съобщавам периодично... поне това го мога! :lol:
stelibg - специалист
нед дек 02, 2018 8:21 pmmgogom написа:
Супер! Благодаря! :) Единият би ми позволил 20 мин. работа, логично двата биха ми дали 40 мин., което за мен е напълно достатъчно. Повечето спирания са през нощта и то само за по няколко минути. Намерих необходимите батерии 12V 12Ah с 5 год. гаранция и ще ги оборудвам. Ще ви съобщавам периодично... поне това го мога! :lol:
Аз бих помислил преди да закупя 4 батерии за 2 UPS-a. Предполагам ще работят един зад друг. Така се получава двойна конверсия на енергия, когато напрежението отпадне (както му викат у нас "тока спря"). Първо единият UPS от 24 волта ще прави 220, с кпд около 80%, докато не му паднат батериите, после вторият UPS ще реализира още 20% загуби, заради трансформирането на 24V DC to 220 PSW (pure sine wave). От две, но по-големи батерии имаме само едните 20% загуби.
ico_3 - специалист
[quote=filmatoplo post_id=949935 time=1543763593 user_id=9377]
8мм задръстват и горе в шнека на тъпия редуктор от 75/50 -тая простотия отдавна трябваше да се отстрани :x .
[/quote]

Аз съм сложил една голяма шайба колкото фито на шнека и не могат да задръстят преди това доста ядове брах
mgogom - помощник
Предполагам, че да!
Те обаче имат специален кабел, който ги свързва и, образно казано, започват да работят като едно устройство, а не един зад друг.
losh1 - помощник
нед дек 02, 2018 7:11 pmandy_forresite написа:
. Моята горелка не гасена от 120 часа вече
Хубава идея, минах и аз така да не гаси.
Само за почистване ще я спирам.
andy_forresite - майстор
Когато живакът изпълзи над нулата ще я спирам. Вече пети ден не сме виждали повече от -3-4 дневна, трети ден е мъгла и всичко е в скреж. Вчера видях слънцето за 15-20 минути. Щом спрения радиатор взе да дърпа топло в защита от замръзване (+6°С)... -8 в момента.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: