Здравейте!
Вече съм на следващ етап в отоплението
, като ток, дърва, пелети останаха зад гърба ми. Отварям тази тема за притежателите на такъв котел за споделяне мнения,задаване на въпроси, препоръки от собствен опит и от опита на знаещите в този форум. Спрях се на Газов котел Bosch Condens 7000i W 20/24 с терморегулатор Easy Control CT200, свързан към съществуваща система ползвана преди с пелетен котел Грейко с горелка РБ20. Ползвам от месец и половина. Къща около 120-130 кв.м. изолация баумит 8 см, прозорци стъкло четири сезона. Алуминиеви радиатори H=500 със сумарна мощност около 18 KW ( по данни на производителя на 80 градуса), две лири, бойлер 150 л. към системата, който не ползвам
( топла вода ползвам от проточен трифазен бойлер). Котела е ограничен на максимална мощност 17 KW. В общи линии това е при мен. Да започна с въпросите:
1. Какво представлява фунцията "оптимален старт" на терморегулатора?
2. Имам разширителен съд на системата- нужен ли е при положение, че котела има такъв и може ли да прави някакъв проблем?
Ползвам от месец и половина, като едва последните 4-5 дни застудя и не мога още да дам отзиви за работата и разход на газ. Котела реално работи от 5.30-8.30 и 16-22 ч. ( извън тези часове съм задал 18 градуса на терморегулатора). Мисля утре да го оставя на ръчен режим на 21-22 градуса целодневно да видим как ще е разхода.
Вече съм на следващ етап в отоплението

1. Какво представлява фунцията "оптимален старт" на терморегулатора?
2. Имам разширителен съд на системата- нужен ли е при положение, че котела има такъв и може ли да прави някакъв проблем?
Ползвам от месец и половина, като едва последните 4-5 дни застудя и не мога още да дам отзиви за работата и разход на газ. Котела реално работи от 5.30-8.30 и 16-22 ч. ( извън тези часове съм задал 18 градуса на терморегулатора). Мисля утре да го оставя на ръчен режим на 21-22 градуса целодневно да видим как ще е разхода.